Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αστική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Α.Μ.- Θ

Τεχνοκρατική συζήτηση χθες στην ΤΕΔΚ για το πρόγραμμα:
Αστική Ανάπτυξη στην
Περιφέρεια Α.Μ.- Θ

Η τελική πρόταση θα υποβληθεί στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

  Τεχνοκρατική συζήτηση, αναφορικά με το πρόγραμμα Αστική Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην ΤΕΔΚ Ξάνθης από τους εταίρους που θα διαχειριστούν το πρόγραμμα σε συνεργασία με την Περιφέρεια.
  Η ΤΕΔΚ, ο Δήμος, το ΔΠΘ, το Εργατικό Κέντρο, το ΕΒΕ και η ΕΠΑ αποτελούν τους εταίρους που κλήθηκαν να συζητήσουν επί του θέματος για να παρουσιάσουν την τελική πρόταση, όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης. Βέβαια, και αυτό πρέπει να επισημανθεί, δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται συζητήσεις για το ίδιο θέμα.
Στην συνάντηση της Παρασκευής εξετάστηκαν η μεθοδολογία και η πρόοδος της εκπόνησης του ΟΣΑΑ και συγκεκριμένα η περιοχή παρέμβασης, ο γενικός στόχος, οι ειδικοί στόχοι, και οι άξονες προτεραιότητας. Καθώς, τα έργα που εντάσσονται στην περιοχή παρέμβασης.
Έγιναν παρατηρήσεις και εκφράστηκαν εποικοδομητικές απόψεις για το όλο θέμα.   
  Να σημειώσουμε ότι τα ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΑΜΘ» του ΕΠ ΜΑ-ΘΡΑ 2007-2013 και στον κωδικό θέματος Προτεραιότητας 61 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση».
  Ο 9ος άξονας προτεραιότητας «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΜΘ», συμβάλει στην αυτοτροφοδοτούμενη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στοχεύοντας στην προστασία, αναβάθμιση και ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος, στην εξασφάλιση της υγείας και ευεξίας του συνόλου του πληθυσμού της Περιφέρειας, στην αναβάθμιση των συνθηκών ποιότητας του εκπαιδευτικού δικτύου, στην ανάδειξη του πολιτισμού ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης της Περιφέρειας και στην επίτευξη χωρικής συνοχής προς την κατεύθυνση της χωρικής ενσωμάτωσης, της χωρικής διάχυσης της ανάπτυξης και της ιδιαίτερης συμβολής χωρικών συνόλων στην ανάπτυξη.