Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Σφάζονται παλικάρια στα «πόδια» των Δημοτικών Εκλογών:
  Όπως το είχα προβλέψει για το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη έτσι και έγινε. Άρχισαν τα πισώπλατα μαχαιρώματα ανάμεσα στους υποψηφίους για το ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι, αλλά και για το ποιος θα βγει πρώτος και με διαφορά από τους άλλους. Τα ηχηρά ονόματα δεν θα κάνουν και τόσο καλό όπως ορισμένοι πίστευαν και τα συναδελφικά μαχαιρώματα το αποδεικνύουν αυτό περίτρανα μέρα με την ημέρα. Σε αρκετά άσχημη θέση βέβαια, βρίσκεται ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης, ο οποίος από την μια προσπαθεί να ολοκληρώσει την στελέχωση του ψηφοδελτίου και από την άλλη να κάνει τον διαιτητή ανάμεσα στις διάφορες μικροπαρεξηγήσεις.

Ήρεμος και ανενόχλητος πάνω από όλα συνεχίζει την προεκλογική του διαδρομή ο Β. Τσολακίδης:
  Χωρίς αντίπαλο είναι μέχρι σήμερα ο Β. Τσολακίδης στον νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων και το μόνο σίγουρο είναι πως όσο καθυστερεί η ανεύρεση αντιπάλου, τόσο πιο εύκολο περίπατο θα κάνει. Η ΝΔ μετά τα τερτίπια των «φανατικών νεοδημοκρατών», φέρει πλήγμα μεγάλο, το οποίο δύσκολα δείχνει να γιατρεύεται. Όσο πιο γρήγορα βρεθεί αντίπαλος του Β. Τσολακίδη, τόσο πιο αξιόλογη θα είναι η προσπάθειά του, γιατί αν περάσει λίγος ακόμα χρόνος, όποιος θα αποφασίσει να στηθεί απέναντι στον πρώην Δήμαρχο Βιστωνίδας, θα πάθει μεγάλη πανωλεθρία και θα ρεζιλευτεί. Δεν ξέρω αν ο Π. Λύρατζης προδόθηκε από όσους στην αρχή τον έσπρωξαν να διεκδικήσει ως υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων, αλλά το σίγουρο που μπορώ να σας πω, είναι πως ο ίδιος έχει επιλέξει να σπάσει την σιωπή του και να μιλήσει μόνο σε στενούς του φίλους.

Δεν τους έβαλε αυτούς ο Δήμαρχος να γράψουν για εμάς, αλλά εμάς μας έβαλε ο Καλαϊτζής να γράψουμε για τον ίδιο…
Καλά τα όνειρα, αλλά όταν φτάνουν σε επιστημονικής φαντασίας σενάρια, καταντούν αηδιαστικά:
  Το πως γίνεται να θέλει ο Π. Παπαδόπουλος να κρίνει τους πάντες χωρίς να δέχεται την κριτική των άλλων, μέχρι ένα σημείο το κατανοώ. Αλλά να κατηγορείς εμένα Π. Παπαδόπουλε για πράγματα που εσύ ο ίδιος έχεις κάνει και για καταστάσεις στις οποίες είσαι ο πρώτος διδάξας πάει πολύ και δεν γίνεται κατανοητό σε καμία περίπτωση. Εσύ έχεις δικαίωμα να ονοματίζεις κατά καιρούς όποιον θέλεις φίλο σου και όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να έχουν φίλους. Εδώ είναι και η διαφορά μας, αφού εσύ όποτε σε συμφέρει ονομάζεις κάποιον φίλο σου, ενώ εγώ είχα, έχω και θα έχω φίλους. Το ποιους θα έχεις φίλους εσύ είναι δικαίωμά σου, αλλά και δικό μου δικαίωμα είναι να επιλέγω εγώ τους δικούς μου φίλους. Και επειδή πολύ τον ζάλισες τον ΑΜΑΝΕ με το να λες ότι δεν είσαι με τον Πούλιο και με τον Στυλιανίδη, αλλά είσαι μόνο με έναν και αυτός είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης, θα σου ζητήσω να θυμηθείς την πορεία σου στο παρελθόν όταν έκανες φέιγ βολάν μέσα από τα γραφόμενά σου, μια δικαστική οικογενειακή υπόθεση του Μ. Στυλιανίδη και τίποτε άλλο. Δικαίωμα σου για εμένα να λες ότι θέλεις, αφού το μένος σου εναντίον μου είναι γνωστό, εκείνο όμως που δεν σου επιτρέπω και δεν θα το πω δεύτερη φορά, είναι να ασχοληθείς ξανά με την προσωπική μου ζωή, ούτε προφορικά ούτε και γραπτά.

Αποδοτική και άμεση η λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ:
  Πολύς λόγος έγινε για τους Αστυνομικούς καβαλάρηδες των δυο τροχών, αλλά εγώ έχω να πω ότι σε οποιαδήποτε κλήση, βρίσκονται άμεσα στον τόπο του συμβάντος και παρέχουν την ασφάλεια με το παραπάνω στους πολίτες. Θα πρέπει εκτός από τα στραβά της Αστυνομίας, γιατί όντως υπάρχουν και αυτά, (βλέπε υπερβάλλον ζήλος από τροχονόμους ή ακόμα και απρεπείς συμπεριφορές) να αναφέρουμε και τα καλά που σίγουρα είναι περισσότερα. Προσωπικός μου φίλος που βρέθηκε μπροστά σε περιστατικό στο οποίο είχε κληθεί η ομάδα ΔΙΑΣ να παρέμβει, μου τόνισε ότι μέσα σε 45 δευτερόλεπτα, έφτασαν στο συμβάν έξι μοτοσυκλέτες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης και επενέβησαν σταματώντας τον καυγά ο οποίος είχε ξεσπάσει.

Μούγκα στην Στρούγκα από τους πολέμιους του Δ. Γαλανόπουλου:
  Αφού του έσυραν τα μύρια όσα, υποστηρίζοντας πότε την Εύα Τσακίρη και πότε τον Π. Λύρατζη, άρχισαν να τον κατακρίνουν, λέγοντας πως ήθελε από τους Κοντό, Παυλίδη, Τσακίρη και Ζλάτκο να του φτιάξουν και το ψηφοδέλτιο, πράγμα το οποίο βέβαια δεν ειπώθηκε ποτέ από τον Δ. Γαλανόπουλο αλλά απλά ήταν μια δική τους επινόηση, την οποία χρησιμοποίησαν ως όπλο κατά του πρώην υποψήφιου Δημάρχου Αβδήρων. Τώρα όμως που διέρρευσε πως η Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη, ήθελε να της φτιάξουν το ψηφοδέλτιο όλοι οι υπόλοιποι και να συμμετέχουν σε αυτό, δεν έβγαλαν παρά μόνο ορισμένες μικρές προτάσεις, λέγοντας πως κινδυνεύει να γίνει γραφική. Ειλικρινά απορώ, γιατί στον μεν Γαλανόπουλο είχαν ρέντα και αφιέρωσαν κείμενα ολόκληρα, πράγμα το οποίο αποδεικνύει πως τους εμπνέει ο άνθρωπος, ενώ στην κυρία Τσακίρη δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν ούτε δυο μεγάλες προτάσεις, παρουσιάζοντας τα όσα η ίδια σχεδιάζει.