Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Χειρόφρενο τράβηξαν εχθές οι φορτηγατζήδες και σε Ξάνθη

Χειρόφρενο τράβηξαν εχθές
οι φορτηγατζήδες και σε Ξάνθη
Αντώνης Καλλιγάς, Πρόεδρος Ιδιοκτητών φορτηγών Νομού Ξάνθης:
«Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που πάει να γίνει η απελευθέρωση του επαγγέλματός μας. Προωθούν την μετατροπή του επαγγέλματος σε μονοπώλιο. Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει γιατί θα μας καταρρακώσει»

  Χειρόφρενο τράβηξαν εχθές οι φορτηγατζήδες της χώρας, στα πλαίσια της διαρκούς πανελλαδικής απεργίας, που αποφασίστηκε μετά την γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και την πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε μέχρι τον Λευκό Πύργο από τους επαγγελματίες του κλάδου, εξαιτίας της νέας νομοθεσίας που κάνει λόγο για απελευθέρωση του επαγγέλματος.
  Οι φορτηγατζήδες του Νομού Ξάνθης, στα πλαίσια της απεργίας, συγκέντρωσαν τα οχήματά τους, εχθές, κοντά στο εργοστάσιο ζάχαρης, χωρίς ωστόσο να προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία των υπολοίπων οδηγών.
  «Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που πάει να γίνει η απελευθέρωση του επαγγέλματός μας. Προωθούν την μετατροπή του επαγγέλματος σε μονοπώλιο, όπως γίνεται σε πολλούς κλάδους. Η νομοθεσία αυτή έρχεται να μας καταρρακώσει. Θα έχουμε πτώση στην τιμή για έξι μήνες και αμέσως μετά θα ακολουθήσει αλματώδης άνοδος. Δε θα υπάρχει ανταγωνισμός και θα κυριαρχήσουν τα μονοπώλια» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών του Νομού Ξάνθης, κύριος Αντώνης Καλλιγάς.
  Σε ερώτηση της ΦτΞ, αν κάποιος από τους πολιτικούς ταγούς της ευρύτερης περιοχής έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον να έρθει σε επαφή με τους φορτηγατζήδες του Νομού, ώστε να ενημερωθεί για τους προβληματισμούς τους και να μεσολαβήσει ενδεχομένως στο αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να βρεθεί μια λύση, ο κύριος Α. Καλλιγάς επισημαίνει με έμφαση πως «Οι τοπικοί αρχηγοί δεν ενδιαφέρονται για μας» και συνεχίζει λέγοντας ότι «όσο το Υπουργείο δεν βρίσκει μια λύση, εμείς δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν μπορούμε να περιμένουμε. Πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο, γιατί μας βλάπτει».
  Κλείνοντας, ο κύριος Α. Καλλιγάς υπογραμμίζει πως, «θα προτιμούσαμε να δουλεύουμε, αλλά δεν μας αφήνουν άλλο περιθώριο και έτσι αναγκαστικά απεργούμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να εφοδιάζουμε την αγορά, για να μην δημιουργούνται προβλήματα στις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες συμπολιτών μας».