Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλη απήχηση και στους πολιτικούς έχουν οι Γιορτές Παλιάς ΠόληςΜεγάλη απήχηση και στους πολιτικούς έχουν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, κύριος Άρης Γιαννακίδης, εθεάθη στις Γιορτές Παλιάς Πόλης μαζί με τον Φώτη Καραλίδη και την Ματούλα Τσούλου Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται για εικοστή συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις για την διεξαγωγή των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Το ενδιαφέρον του κόσμου, Ξανθιωτών και ξένων επισκεπτών, παραμένει αμείωτο για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των Γιορτών για την Παλιά Ξάνθη. Την τιμητική του για άλλη μια χρονιά έχει το παραδοσιακό ξανθιώτικο σουβλάκι, που ως σήμα κατατεθέν των Γιορτών Παλιάς Πόλης προσελκύει πλήθος κόσμου στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια και τα παραδοσιακά καλντερίμια της Παλιάς Πόλης. Εκεί δηλαδή όπου έχουν στηθεί τα στέκια όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, ψήνοντας σουβλάκια και ετοιμάζοντας λοιπά εδέσματα για τους λάτρεις της γαστρονομίας. Η πόλη της Ξάνθης βρίσκεται για άλλη μια χρονιά στο προσκήνιο. Η καρδιά της Ξάνθης, η Παλιάς Πόλη ή ο παραδοσιακός ιστός, όπως συνήθως ονομάζεται από τους πολιτικούς ταγούς της περιοχής, έχει βάλει τα καλά της και υποδέχεται με περισσή αγάπη από όλους τους επισκέπτες, που φτάνουν στην πόλη μας ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό. Η πόλη με τα χίλια χρώματα γιορτάζει μεγαλόπρεπα, μέσα από πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων, που συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, συναυλίες και χορευτικά συγκροτήματα είναι μερικά μόνον από τα χαρακτηριστικά σημεία του φετινού προγράμματος. Δεν είναι λίγα δε, τα πολιτικά πρόσωπα της ευρύτερης περιοχής που δείχνουν ενδιαφέρον να επισκεφτούν την πόλης μας, για να δουν από κοντά τον τρόπο διεξαγωγής των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Έτσι το βράδυ της Τρίτης συναντήσαμε εντελώς τυχαία τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριο Άρη Γιαννακίδη, συνοδεία με τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο Ξάνθης, κύριο Φώτη Καραλίδη και την νομαρχιακή σύμβουλο του ίδιου συνδυασμού, κυρία Ματούλα Τσούλου. Αφού συνομιλήσαμε για λίγη ώρα μαζί τους και ευχηθήκαμε στον κύριο Άρη Γιαννακίδη καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές, η πολιτική παρέα κατευθύνθηκε με προορισμό την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, προφανώς για να περιηγηθεί στα γραφικά της σοκάκια.

Μεγάλη απήχηση και στους πολιτικούς έχουν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, κύριος Άρης Γιαννακίδης, εθεάθη στις Γιορτές Παλιάς Πόλης μαζί με τον Φώτη Καραλίδη και την Ματούλα Τσούλου

  Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται για εικοστή συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις για την διεξαγωγή των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Το ενδιαφέρον του κόσμου, Ξανθιωτών και ξένων επισκεπτών, παραμένει αμείωτο για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια των Γιορτών για την Παλιά Ξάνθη.
  Την τιμητική του για άλλη μια χρονιά έχει το παραδοσιακό ξανθιώτικο σουβλάκι, που ως σήμα κατατεθέν των Γιορτών Παλιάς Πόλης προσελκύει πλήθος κόσμου στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια και τα παραδοσιακά καλντερίμια της Παλιάς Πόλης. Εκεί δηλαδή όπου έχουν στηθεί τα στέκια όλων των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, ψήνοντας σουβλάκια και ετοιμάζοντας λοιπά εδέσματα για τους λάτρεις της γαστρονομίας.
  Η πόλη της Ξάνθης βρίσκεται για άλλη μια χρονιά στο προσκήνιο. Η καρδιά της Ξάνθης, η Παλιάς Πόλη ή ο παραδοσιακός ιστός, όπως συνήθως ονομάζεται από τους πολιτικούς ταγούς της περιοχής, έχει βάλει τα καλά της και υποδέχεται με περισσή αγάπη από όλους τους επισκέπτες, που φτάνουν στην πόλη μας ειδικά γι’ αυτό τον σκοπό.
  Η πόλη με τα χίλια χρώματα γιορτάζει μεγαλόπρεπα, μέσα από πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων, που συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης.
  Καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, συναυλίες και χορευτικά συγκροτήματα είναι μερικά μόνον από τα χαρακτηριστικά σημεία του φετινού προγράμματος.
  Δεν είναι λίγα δε, τα πολιτικά πρόσωπα της ευρύτερης περιοχής που δείχνουν ενδιαφέρον να επισκεφτούν την πόλης μας, για να δουν από κοντά τον τρόπο διεξαγωγής των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Έτσι το βράδυ της Τρίτης συναντήσαμε εντελώς τυχαία τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριο Άρη Γιαννακίδη, συνοδεία με τον  αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο Ξάνθης, κύριο Φώτη Καραλίδη και την νομαρχιακή σύμβουλο του ίδιου συνδυασμού, κυρία Ματούλα Τσούλου. Αφού συνομιλήσαμε για λίγη ώρα μαζί τους και ευχηθήκαμε στον κύριο Άρη Γιαννακίδη καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές, η πολιτική παρέα κατευθύνθηκε με προορισμό την Παλιά Πόλη της Ξάνθης, προφανώς για να περιηγηθεί στα γραφικά της σοκάκια.