Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Υπό τον φόβο μιας παγωμένης σχολικής χρονιάς για τα δημόσια σχολεία…Υπό τον φόβο μιας παγωμένης σχολικής χρονιάς για τα δημόσια σχολεία… Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης: «Δε θα παγώσει κανείς. Οι περικοπές που θα γίνουν φέτος είναι σημαντικές. Με πιο οικονομική, όμως, διαχείριση αυτών των κονδυλίων από τους Διευθυντές των σχολείων, τα πράγματα θα πάνε καλά» Οι τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά την εξίσωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, προμηνύουν για πολλούς έναν παγωμένο Χειμώνα από κάθε άποψη. Με σχετικές καταγγελίες τους εκπαιδευτικοί της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κάνουν λόγο για προβλήματα θέρμανσης των δημοσίων σχολείων για την φετινή χρονιά, λόγω ακριβώς της μεγάλης περικοπής στα κονδύλια που δίνονται στις σχολικές επιτροπές, αλλά και της μεγάλης αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Η επικείμενη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δημιουργεί κατάσταση σύγχυσης σε όλους τους χώρους. Το θέμα απασχολεί έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα, που φοβάται το «πάγωμα» των σχολείων. Πάντως, η αρμόδια Υπουργός για θέματα Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, εμφανίζεται αισιόδοξη μέσα από σχετικές δηλώσεις της για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής σχολικής χρονιάς, αν και παραδέχεται ότι θα υπάρξουν πολλές οικονομικές δυσκολίες. Οι μειώσεις στα κονδύλια προς τις σχολικές επιτροπές προμηνύουν παράλληλα, ότι θα υπάρξουν προβλήματα όσον αφορά την προμήθεια αναλώσιμων και γραφικής ύλης. Υπό τον φόβο μιας δύσκολης και παγωμένης σχολικής χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους οι μαθητές της χώρας. Αναφορικά με το θέμα, ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, επισημαίνει πως οι οικονομικές δυσκολίες δε θα πρέπει να επηρεάσουν την ομαλή διεξαγωγή της νέας σχολικής χρονιάς. Από την άλλη, δηλώνει αισιόδοξος όσον αφορά το θέμα, υπογραμμίζοντας με έμφαση, πως θα πρέπει να γίνει πιο οικονομική διαχείριση των μειωμένων κονδυλίων που θα διαχειριστούν οι Διευθυντές των Δημοσίων σχολείων. «Δε θα παγώσει κανείς. Οι περικοπές που θα γίνουν φέτος είναι σημαντικές. Με πιο οικονομική, όμως, διαχείριση αυτών των κονδυλίων από τους Διευθυντές των σχολείων τα πράγματα θα πάνε καλά» σχολιάζει επί του θέματος ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος.

Υπό τον φόβο μιας παγωμένης σχολικής
χρονιάς για τα δημόσια σχολεία…

Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης:
«Δε θα παγώσει κανείς. Οι περικοπές που θα γίνουν φέτος είναι σημαντικές. Με πιο οικονομική, όμως, διαχείριση αυτών των κονδυλίων από τους Διευθυντές των σχολείων, τα πράγματα θα πάνε καλά»

  Οι τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά την εξίσωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, προμηνύουν για πολλούς έναν παγωμένο Χειμώνα από κάθε άποψη.
  Με σχετικές καταγγελίες τους εκπαιδευτικοί της Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κάνουν λόγο για προβλήματα θέρμανσης των δημοσίων σχολείων για την φετινή χρονιά, λόγω ακριβώς της μεγάλης περικοπής στα κονδύλια που δίνονται στις σχολικές επιτροπές, αλλά και της μεγάλης αύξησης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
  Η επικείμενη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δημιουργεί κατάσταση σύγχυσης σε όλους τους χώρους. Το θέμα απασχολεί έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα, που φοβάται το «πάγωμα» των σχολείων.
  Πάντως, η αρμόδια Υπουργός για θέματα Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, εμφανίζεται αισιόδοξη μέσα από σχετικές δηλώσεις της για την ομαλή διεξαγωγή της φετινής σχολικής χρονιάς, αν και παραδέχεται ότι θα υπάρξουν πολλές οικονομικές δυσκολίες.
  Οι μειώσεις στα κονδύλια προς τις σχολικές επιτροπές προμηνύουν παράλληλα, ότι θα υπάρξουν προβλήματα όσον αφορά την προμήθεια αναλώσιμων και γραφικής ύλης.
  Υπό τον φόβο μιας δύσκολης και παγωμένης σχολικής χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους οι μαθητές της χώρας.
  Αναφορικά με το θέμα, ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, επισημαίνει πως οι οικονομικές δυσκολίες δε θα πρέπει να επηρεάσουν την ομαλή διεξαγωγή της νέας σχολικής χρονιάς. Από την άλλη, δηλώνει αισιόδοξος όσον αφορά το θέμα, υπογραμμίζοντας με έμφαση, πως θα πρέπει να γίνει πιο οικονομική διαχείριση των μειωμένων κονδυλίων που θα διαχειριστούν οι Διευθυντές των Δημοσίων σχολείων.
  «Δε θα παγώσει κανείς. Οι περικοπές που θα γίνουν φέτος είναι σημαντικές. Με πιο οικονομική, όμως, διαχείριση αυτών των κονδυλίων από τους Διευθυντές των σχολείων τα πράγματα θα πάνε καλά» σχολιάζει επί του θέματος ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος.