Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αδύναμα πολιτικά στοιχεία…

Αδύναμα πολιτικά στοιχεία…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

  Επιτέλους, έδωσε σημάδια ζωής, μετά από μακρά περίοδο σιωπής, ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας μέσω επιστολής, με αποδέκτη τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής, που συστάθηκε για να διαλευκάνει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. (Λέμε τώρα…).
  Δεν θέλησε, βέβαια, να εμφανιστεί αυτοπροσώπως, ενώπιων της επιτροπής που του έστειλε κλήτευση, καθώς, όπως ανέφερε μέσα από την επιστολή του, δεν έχει να προσθέσει τίποτα παραπάνω για το θέμα, από αυτά που έχει ήδη δηλώσει. Όχι, ότι μας έλειψε η παρουσία του, μάλλον καθόλου στους περισσότερους, τουλάχιστον, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή, να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες ο κύριος Κ. Καραμανλής έμπρακτα και επί της ουσίας.
  Όλα αυτά, βέβαια, αποτελούν μια απλή φιλολογία προς ανάλυση. Αυτό που προβληματίζει αρνητικά είναι κάποιες από τις επισημάνσεις του πρώην Πρωθυπουργού, αναφορικά με το Βατοπέδι, έτσι όπως αποτυπώνονται στην προκείμενη επιστολή. Επισημάνσεις που σίγουρα δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και απλά υποτιμάνε την νοημοσύνη μας, όπως πολύ σωστά δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κύριος Γ. Πεταλωτής.
  Δεν είναι δυνατόν, να δηλώνεις με στόμφο και σε ύφος ρητό, ότι δεν υπήρξαν ποινικά αδικήματα και ευθύνες Υπουργών, στο μεγαλύτερο εθνικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών στην χώρα. Όταν, δηλαδή, πολιτική και θρησκευτική εξουσία, εκμεταλλευόμενες την δύναμη των θέσεών τους επιχείρησαν “κομπίνα” πολλών “καρατίων” εις βάρος του κράτους. Ανταλλαγές που ζημιώνουν το δημόσιο μπήκαν στο σχέδιο δράσης, γιατί κάποιοι θέλησαν να βάλουν το μακρύ τους χέρι σε αυτά που, εκ των πραγμάτων, δεν τους ανήκουν. Η παθογένεια της σύγχρονης εποχής, όπως γίνεται φανερό, έχει σαρώσει τα πάντα, ακόμα και τα πιο ιερά πράγματα που έχουμε σαν έθνος.
  Ο κύριος Καραμανλής έρχεται τώρα να μας πει τι; Ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και για όλα αυτά που έχουν βγει στην επιφάνεια, φταίει η αχαλίνωτη φαντασία μας; Πολύ πιθανόν αυτά να υπονοεί ο πρώην πρωθυπουργός μας μέσα από την επιστολή του, αφού έχει την εντύπωση, ότι ο ελληνικός λαός τρώει κουτόχορτο.
  Γιατί σιωπά τόσο καιρό και δεν βγαίνει να μιλήσει ανοιχτά για όλα αυτά τα ζητήματα; Μήπως, έχει ξεχάσει ότι οφείλει μια απάντηση στον ελληνικό λαό και κυρίως σε αυτούς που κάποτε τον τίμησαν με την ψήφο τους;
  Ήλθε και απήλθε… Οι φρούδες υποσχέσεις, με τις οποίες είχε φορτώσει προεκλογικά τα αυτιά των πολιτών, πήγαν στις καλένδες. Στην πορεία αποδείχθηκε αναξιόπιστος και πιο αδύναμος από τις περιστάσεις. Αυτό, λοιπόν, είναι το πολιτικό προφίλ του πρώην ισχυρού άνδρα της χώρας. Σήμερα, δεν έχει, καν, το θάρρος να παραδεχτεί τα λάθη της κυβέρνησής του. Περιορίστηκε απλώς να στείλει μια επιστολή, που δεν μας αγγίζει και δεν μας λέει κάτι καινούργιο από αυτά που, ήδη, έχουμε ακούσει από τον κύριο Καραμανλή.