Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ανάστατοι οι κάτοικοι σε Άβδηρα και Βιστωνίδα μετά τις τελευταίες εξελίξεις:

  Εκεί που όλα έδειχναν μαγικά πλασμένα και ήρεμα, δυστυχώς τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων ήρθαν για να ταράξουν τα ήσυχα νερά στην μικρή κοινωνία, αφού τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, ενόχλησαν τόσο αυτούς οι οποίοι παραβρέθηκαν όσο και αυτούς οι οποίοι θα έπρεπε να παραβρεθούν, αλλά επέλεξαν να λάμψουν δια της απουσίας τους. Τα όσα διέρρευσαν στον τοπικό τύπο από την συνεδρίαση της ΝΟΔΕ και από τα λεγόμενα του Δ. Γαλανόπουλου, ήταν πρωτοφανή, αφού είναι μια από τις λίγες φορές που ειπώθηκαν τα πράγματα με το όνομα τους.



Απειλές πολιτικού άνδρα της ΝΔ προς Γαλανόπουλο:

  Τα όσα ακλούθησαν μετά από την συνεδρίαση της ΝΟΔΕ και ειδικότερα μέσα στο Σαββατοκύριακο, μόνο κωμικοτραγικά μπορούν να χαρακτηριστούν, για να μην πω γελοία. Τσατίστηκε πολύ πολιτικός άνδρας της περιοχής μας, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά του Δ. Γαλανόπουλου κατά την συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ξάνθης που τον πήρε τηλέφωνο την Κυριακή και άρχισε να τον βρίζει, λέγοντας του τι είναι αυτά που είπες για μένα σαν δεν ντρέπεσαι, πες μου που είσαι να έρθω να σε Γ…… και θα γίνει χαμός, άσχετα αν ο Δ. Γαλανόπουλος του είπε και που ήταν και πως τον περίμενε με αγωνία, αλλά δυστυχώς ο συγκεκριμένος πολιτικός άνδρας που πολύ χοντρά μας τα κόβει, δυστυχώς δεν εμφανίστηκε ποτέ και επέλεξε να μείνει μόνο στους δια τηλεφώνου τσαμπουκάδες, αναγκάζοντας τον Δ. Γαλανόπουλο να αναρωτηθεί μήπως θα έπρεπε να ανανεώσει το ραντεβού.



Να βγουν δημόσια η Δήμαρχος Αβδήρων και ο Δήμαρχος Βιστωνίδας και να ξεκαθαρίσουν την θέση τους:

  Αν κάποιοι που τόσα χρόνια εκλέγονται με την σημαία της ΝΔ, έχουν ξεχάσει ορισμένα πράγματα και την κομματική τους ταυτότητα την θυμούνται μόνο όποτε τους συμφέρει, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν δημόσια τις θέσεις τους και να μην παίζουν άλλο με την νοημοσύνη μας. Όχι όποτε μας συμφέρει είμαστε με την σημαία της ΝΔ και τώρα είμαστε με την σημαία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ξεκάθαρες κουβέντες και σίγουρα περιμένουμε ξεκάθαρες τοποθετήσεις, τόσο από την Εύα Τσακίρη, όσο και από τον Δήμαρχο Βιστωνίδας Νίκο Ζλάτκο, ο οποίος σε κατ’ ιδίαν κουβέντα που είχαμε την Κυριακή το πρωί, μου τόνισε πως δεν θα έπρεπε να αναφέρομαι στο όνομά του, γιατί έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.






Δεν κάνει πίσω η Κυβέρνηση στην εξίσωση της τιμής του Πετρελαίου, ενώ σκέφτεται να περάσει επίδομα θέρμανσης σε τρεις δόσεις:

  Τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτήν την άδικη ζωή, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως η σημερινή Κυβέρνηση οδεύει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και μας παρασύρει σε μια αρκετά δυσκολότερη ζωή, από αυτήν που έζησαν οι πρόγονοί μας σε καιρούς πολέμου. Δεν πρόκειται να πάρουν πίσω το θέμα με την εξίσωση στην τιμή του Πετρελαίου θέρμανσης και κάνουν λόγο για μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης. Άσχετα αν μέχρι σήμερα όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πως, στην χώρα μας όποια τιμή ανεβαίνει, δεν πρόκειται ποτέ να πέσει.



Beer festival: πολύς λόγος γιατί στο Ξενοδοχείο Elisso αναμιγνύεται το όνομα του Μ. Τσέπελη:

  Για το θέμα αυτό μπορώ να μιλήσω αρκετές ώρες και να γράψω πολλά περισσότερα από όσα κανείς μπορεί να φανταστεί, αλλά θεωρώ πως αν μακρηγορήσω θα χαθεί η ουσία της υπόθεσης και αυτό σίγουρα δεν θα το ήθελε κανένας. Αποφάσισαν τα μέλη του συλλόγου Καφεζυθοπολιτών να πραγματοποιήσουν ένα φεστιβάλ μπύρας, προκειμένου μέσα στις γιορτές παλιάς πόλης, ο κόσμος που θα επιλέξει να παραβρεθεί εκεί, να έχει την δυνατότητα της γνωριμίας με όλα τα είδη ή τα περισσότερα αν προτιμάτε, από αυτά που υπάρχουν σε βαρελίσια μπύρα. Έστησαν τα κιόσκια στον χώρο που υπάρχει δίπλα από το ξενοδοχείο, ζήτησαν από την Νομαρχία την βοήθειά της στο να δοθεί ένα μέρος της εξέδρας από την συναυλία που είχε στις γιορτές Νέστος 2010, αλλά κανένας τους δεν φαντάστηκε πως θα συγκέντρωναν το μένος και τις επιθέσεις από συγκεκριμένους κύκλους, πρώτον γιατί κάποιοι υπερασπίζονται τα οικονομικά τους συμφέροντα και δεύτερον γιατί υπάρχει η ανάμιξη του ονόματος, του Μ. Τσέπελη στην επιχείρηση του ξενοδοχείου και όχι στο Φεστιβάλ Μπύρας. Τα όσα από εκεί και μετά ακούγονται περί κονόμας, δεν είναι δυνατόν να στέκουν μονόπλευρα, αφού όπως είναι γνωστό, κανένας σύλλογος από αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν στις γιορτές παλιάς πόλης, δεν μοιράζει τζάμπα τα προϊόντα που διαθέτει στον κόσμο. Εκτός βέβαια και αν υπάρχουν σύλλογοι που το κάνουν αυτό και εμείς δεν τους έχουμε μάθει. Αντί ορισμένοι λοιπόν να δουν την δική τους πορεία, κάθονται και ασχολούνται με κάτι πρωτοποριακό που συμβαίνει στην πόλη μας, επειδή θεωρούν τις γιορτές παλιάς πόλης ιδιοκτησία τους.



Ο Γ. Κουράκος υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη:

  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο πρώην διευθυντής της Νομαρχίας Ξάνθης και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα Γ. Κουράκος, έδωσε το χέρι στον Δήμαρχο Ξάνθης αποδεχόμενος την πρόταση, να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του. Πρόκειται για άνθρωπο ήπιων τόνων και αρκετά αναγνωρισμένο στον χώρο εργασίας του, τον οποίο εφόσον εκλεγεί ο Δ. Ξάνθης σκέφτεται να τον αξιοποιήσει κατάλληλα.



Καθημερινή η επιβεβαίωσή μας για την είδηση της επιλογής του Κ. Ζαγναφέρη στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη:

  Ήμασταν οι πρώτοι που δημοσιοποιήσαμε την είδηση και αυτοί που έτρεξαν να μειδιάσουν στο άκουσμα της, σήμερα μας επιβεβαιώνουν με τα γραφόμενά τους. Δεν βαριέσαι, έτσι είναι η ζωή και όλοι κρινόμαστε από τον κόσμο, πράγμα το οποίο μας αναγκάζει να ευλογήσουμε, έστω και για λίγο, τα γένια μας.