Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μεθοδευμένα τα χτυπήματα κατά της Νέας Δημοκρατίας

Σούλα Ιακωβίδου:
Μεθοδευμένα τα χτυπήματα
κατά της Νέας Δημοκρατίας
-Στόχος η Αρχηγία 
-Όλα αυτά γίνονται για την Προεδρία
-Αν θέλει να δημιουργήσει δικό της κόμμα, ας το κάνει
-Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα
  «Η κυρία Ν. Μπακογιάννη ακολουθεί το δικό της μοναχικό δρόμο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, κληθείσα να σχολιάσει τις τελευταίες δηλώσεις της ανεξάρτητης βουλευτή, ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κοροϊδεύει τους Έλληνες πολίτες, όταν λέει ότι το δημόσιο έλλειμμα μπορούσε να μηδενιστεί μέχρι το 2011, αν αντί του μνημονίου η κυβέρνηση εφάρμοζε τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
  Φαίνεται, πως η δημιουργία του νέου κόμματος, τα ηνία του οποίου θα κρατά η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι πολύ μακριά. Εξάλλου, η μη εκλογή της τελευταίας στο αξίωμα του Προέδρου της γαλάζιας παράταξης σηματοδοτούσε το τέλος της παραμονής της στο κόμμα.
  Σήμερα, όσο πλησιάζουν οι επικείμενες εκλογές, η κυρία Ν. Μπακογιάννη δεν χάνει ευκαιρία να δημιουργήσει πονοκέφαλο στους πρώην συνεργάτες της,  μέσα από δημόσιες τοποθετήσεις της.
  Η επίσημη θέση του κόμματος είναι να αγνοεί τις κατά καιρούς αιχμηρές δηλώσεις της κυρίας Ν. Μπακογιάννη, γιατί, όπως αναφέρει και η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης,
«η ανεξάρτητη βουλευτής προσπαθεί μέσα από αυτό τον τρόπο να διατηρείται στην επικαιρότητα».
  Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, επίσης, η κυρία Σούλα Ιακωβίδου, «η τακτική που ακολουθεί τελευταία η κυρία Μπακογιάννη,  για προσωπικούς της λόγους, μηδενίζει στην ουσία, την πολιτική της διαδρομή».
  Όπως διευκρινίζει η κυρία Σ. Ιακωβίδου, η ανάγκη της πρώην βουλευτή του κόμματος να δημιουργήσει κόμμα, του οποίου θα ηγείται η ίδια, αποτελεί βασικό λόγο της στάσης που κρατά απέναντι στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
  «Είναι εμφανείς οι σκοποί της κυρίας Ν. Μπακογιάννη, η ανάδειξή της ως Προέδρου νέου κόμματος, του δικού της κόμματος. Όλα αυτά γίνονται για την Προεδρία» σχολιάζει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης.
  Αναφέρει δε, ότι η κυρία Μπακογιάννη επιχειρεί μεθοδευμένα να χτυπήσει την Νέα Δημοκρατία, στα πλαίσια των προσωπικών της επιδιώξεων. Επισημαίνει από την άλλη, ότι «παρότι η κυρία Μπακογιάννη δήλωνε, ότι ήταν απλός στρατιώτης της Νέας Δημοκρατίας, η ίδια ήθελε το δικό της βιλαέτι» και προσθέτει «ας κοιτάξει τα του οίκου της και να μην ξεχνάει ποτέ από πού ξεκίνησε, γιατί δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Η Νέα Δημοκρατία και οι Νέο Δημοκράτες την τίμησαν πολλές φορές».
  Ερωτηθείσα, για το εάν η δημιουργία νέου κόμματος από την πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, θα δημιουργεί διασπαστικές τάσεις στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, η κυρία Σ. Ιακωβίδου, διευκρινίζει με έμφαση, ότι δεν υπάρχει τέτοιος φόβος και τονίζει ότι «δεν υπάρχει χώρος για άλλο κόμμα».
  Από την άλλη, επισημαίνει ότι η κυρία Ν. Μπακογιάννη είναι ελεύθερη να κάνει ότι θέλει.
  «Ας δημιουργήσει το κόμμα και μετά βλέπουμε. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Το θέμα αυτό είναι δικό της».
  Απευθυνόμενη δε στους Νέο Δημοκράτες, η κυρία Σ. Ιακωβίδου τονίζει «ας συστρατευτούμε όλοι με την Νέα Δημοκρατία, που είναι το κόμμα των μεγάλων επιλογών. Ο χρόνος θα δείξει τα όποια λάθη των πολιτικών, που τα αναγνωρίζουμε. Με την νέα ηγεσία και τον Πρόεδρό μας, Αντώνη Σαμαρά, αλλάξαμε σελίδα. Θα βρούμε τον βηματισμό μας, παρά τα όποια προβλήματα».