Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πώς είναι δυνατόν Βουλευτής της ΝΔ να στηρίζει υποψηφίους της παράταξης και άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος να είναι υποψήφιοι σε συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ;
  Πολύς λόγος έγινε τελευταία για την στήριξη που δημόσια δήλωσε πως θα παρέχει σε υποψηφίους που προτάθηκαν από την ΝΔ, ο Αλέκος Κοντός, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κατανοήσω, πως είναι δυνατόν από την μια ο ίδιος να μιλά για στήριξη σε ανθρώπους του κόμματος και από την άλλη άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος στον Τόπειρο, να κατέρχονται υποψήφιοι με την παράταξη του Πρωτοκλασάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών Δημάρχου Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου. Αυτό το γεγονός έρχεται να συμπληρώσει έναν τίτλο έργου που είναι σε όλους μας γνωστός. «Για μια χούφτα δολάρια» λεγόταν το γουέστερν που άφησε εποχή, για μια χούφτα δηνάρια πρόδωσε ο Ιούδας τον Χριστό και για μια χούφτα καριόκες, κάποιοι πήγαν με την πλευρά Χατζηευαγγέλου. Μήπως τελικά τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της προηγούμενης Παρασκευής από τον Π. Παπαδόπουλο, σχετικά με δήλωση του Ν. Τριανταφυλλίδη στον ίδιο αληθεύουν; Ένα απλό ερώτημα κάνω και θέλω μια ξεκάθαρη απάντηση. Μπορεί Αλέκο Κοντέ ο Θ. Μίχογλου να μην σου είναι συμπαθής, γιατί μέχρι σήμερα είχατε ορισμένες ενδοκομματικές κόντρες στα πλαίσια της Δημοκρατίας, αλλά οφείλεις τουλάχιστον σε αυτήν την παράταξη και στους νεοδημοκράτες που σε ψήφισαν, να δώσεις μια ξεκάθαρη απάντηση για το ερώτημα που έθεσα πιο πάνω.

Σφυρίζει αδιάφορα ο Δήμαρχος στην πρωτόδικη καταδίκη Τσέπελη:
  Ο κόσμος το έχει τούμπανο αγαπητέ μου Δήμαρχε και εσύ κρυφό καμάρι, αλλά δυστυχώς δεν σου βγαίνει το ματς όπως εσύ θα ήθελες. Εδώ και αρκετό καιρό σου είχα επισημάνει μέσα από την στήλη μου, πως θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και θα έχεις να αντιμετωπίσεις ταυτόχρονα πολλές αρνητικές καταστάσεις, αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν σου επέτρεπαν να δεις αυτά που ήταν οφθαλμοφανέστατα. Σαφώς δεν είχα, δεν έχω και δεν πρόκειται να έχω ποτέ κάποιο πρόβλημα μαζί σου Δήμαρχε Ξάνθης, αλλά δυστυχώς η ανοχή σου στις προκλητικότητες, φάνταζε ως ένοχη και εσύ δεν θέλησες ποτέ να αλλάξεις ρότα. Δεν θα σου πω ποιους θα βάλεις ή ποιους θα απορρίψεις από το ψηφοδέλτιό σου, αλλά εδώ και αρκετό καιρό σου έλεγα να επιλέξεις νέα και άφθαρτα πρόσωπα ανανεώνοντας στο 99% το ψηφοδέλτιο σου. Η άποψη μου σε βρήκε παγερά αδιάφορο και δυστυχώς σήμερα καλείσαι να λύσεις τον γόρδιο δεσμό.

Φωτιές άναψε η Άγκυρα σε Δήμους Ξάνθης και Κομοτηνής:
  Τρέχουν και δεν φτάνουν τα φαβορί των Δήμων Ξάνθης και Κομοτηνής, αφού η φωτιά που τους άναψαν οι εγκάθετοι της Άγκυρας δεν σβήνει με τίποτε. Αφού οι Μειονοτικοί παζάρεψαν τα πάντα κατά την προσφιλή τους μέθοδο, αποφάσισαν να εκτελέσουν εν ψυχρώ τα φαβορί σε Ξάνθη και Κομοτηνή, κατεβάζοντας ανεξάρτητους συνδυασμούς. Στην ψύχρα όπως αποδείχθηκε, κρέμασε τον Μ. Τσέπελη και τον Μ. Στυλιανίδη ο γνωστός Μπαντάκ των Κιμμερίων και τώρα η κατάσταση φαίνεται πως έχει ξεφύγει από κάθε προηγούμενο και κανένας δεν μπορεί να την μαζέψει. Στο σημείο αυτό ειλικρινά απορώ με τον αγαπητό προς εμένα Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος δεν ξέρω ποιον ή ποιους πίστεψε και θεωρούσε δεδομένους του μειονοτικούς, με πρώτο και καλύτερο τον Μπαντάκ. Δήμαρχε διώξε όσο είναι νωρίς, από δίπλα σου τους κακής ποιότητας συμβουλάτορες που έχεις, γιατί δεν σου κάνουν κακό μόνο σε επίπεδο εκλογών, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Στο έλεος των επαιτών η Ξάνθη τις τελευταίες ημέρες. Φτώχεια, φτώχεια, φτώχεια. Τα τρία κακά της μοίρας μας:
  Έξαρση παρουσιάζεται σε κρούσματα επαιτείας τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας και ειλικρινά αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να ασχοληθώ με το θέμα ή όχι, αφού η φτώχεια όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο συνοδοιπόρος των απλών ανθρώπων για τα επόμενα χρόνια. Μπορεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα να είχαμε ησυχάσει από τους επαίτες σε φανάρια, πλατείες, πεζοδρόμια και δρόμους, το φαινόμενο των επαιτών όμως που επισκέπτονται χώρους εργασίας και σπίτια ολοένα και φουντώνει. Άνθρωποι με τσάντες στα χέρια, ως συνήθως Γυφτοβούλγαροι, έρχονται σχεδόν καθημερινά στην πόρτα μας και προσπαθούν να μας πουλήσουν αναπτήρες, κάλτσες, στυλό και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα τα οποία ποτέ δεν μας χρειάζονται, αλλά συνήθως η ανθρωπιά μας δεν μας επιτρέπει να μείνουμε αδιάφοροι και τα αγοράζουμε. Δεν θέλω να παίξω με την φτώχεια κανενός, γιατί αν θα έκανα κάτι τέτοιο θα ήμουν φτωχότερος από αυτούς στο πνεύμα, οφείλω όμως να ασχοληθώ με την υπόθεση αυτή, ζητώντας από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, πρώτα να προστατεύσουν αυτούς τους φτωχούς ανθρώπους, οι οποίοι πολλές φορές είναι εγκλωβισμένοι σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και έπειτα να προστατεύσουν εμάς, τους οικονομικά ισχυρότερους θα έλεγα.

Με επιστολή θα απαντήσει στην κλήτευση της εξεταστικής επιτροπής ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής:
  Δεν ξέρω το πόσο αντέχει το στομάχι του πρώην πρωθυπουργού, αλλά σίγουρα γνωρίζω πολύ καλά πως είναι καιρός ο Κ. Καραμανλής να σπάσει την σιωπή του και να διαλέξει τους δυο δρόμους που έχει μπροστά του. Ή θα καταγγείλεις τους υπεύθυνους στέλνοντάς τους εκεί που τους αρμόζει, κύριε Καραμανλή, ή θα αποδεχτείς πως εσύ ο ίδιος φέρεις τις ευθύνες για τα σκάνδαλα και θα πάρεις τον δρόμο που θα αρμόζει στην περίσταση. Αν δεν έχεις καμία ανάμειξη κύριε Καραμανλή, καλό θα είναι να μην καλύψεις για δεύτερη φορά όπως έκανες και στην ΔΕΘ, αυτούς που έφεραν το κόμμα σε αυτά τα χάλια και συμμετείχαν στην κατάντια της χώρας. Απλά πράγματα και όχι μεσοβέζικες λύσεις…

Υποψήφιος με τον Γ. Παυλίδη, ο πρώην πρόεδρος του σωματείου ραδιοταξί Ξάνθης, Γιώργος Σαμπανίδης:
  Με έναν νέο και δραστήριο άνθρωπο επέλεξε να εμπλουτίσει το ψηφοδέλτιό του στην Ξάνθη, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης. Μπορεί ο νυν Νομάρχης Ξάνθης να δέχεται αρκετό πόλεμο από ανθρώπους οι οποίοι πριν λίγους μήνες ήταν συνεργάτες του, αλλά δείχνει να μην πτοείται και ακολουθεί πιστά την στρατηγική που ο ίδιος είχε χαράξει στο μυαλό του. Προχωρά αργά και αθόρυβα σε αυτήν την προεκλογική του εκστρατεία και μόλις δεχθεί κάποιο χτύπημα, έχει έτοιμη την απάντησή του. Αυτή τη φορά, μετά από τα όχι που άκουσε από πρώην συνεργάτες του, για την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό του, αποφάσισε να επιτεθεί, βάζοντας ως υποψήφιο τον πρώην πρόεδρο των ραδιοταξί της Ξάνθης, Γ. Σαμπανίδη. Έναν νέο άνθρωπο, εργατικό και αρκετά μαχητικό στον συνδικαλιστικό χώρο, ο οποίος ουκ ολίγες φορές, έδωσε την μάχη για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του επαγγέλματός του, βάζοντας ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των Ξανθιωτών.

Αργά, κρυφά και σταθερά, πλαισιώνεται το ψηφοδέλτιο Μίχογλου στον Τόπειρο, παρά τα κάτω από την ζώνη κτυπήματα:
  Δεν το βάζει κάτω ο Θωμάς Μίχογλου, όσες δυσκολίες και αν προσπαθούν οι αντίπαλοι να του φέρουν μπροστά του. Κινείται μεθοδικά και σταθερά συλλέγοντας υποψηφίους για την πλαισίωση του συνδυασμού του και ζητά από όλους να δώσουν την μάχη, για την πραγματική ανάπτυξη στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου. Μια ανάπτυξη την οποία στέρησε τα τελευταία χρόνια η νυν Δημοτική αρχή, από την αρκετά μεγάλη σε έκταση διοικητικών ορεινών, περιοχή του Δήμου Τοπείρου. Η σταθερότητα με την οποία κινείται ο υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου, έχει φέρει τον πανικό στο αντίπαλο στρατόπεδο και δεν είναι λίγες οι φορές, όπου μέλη του στρατοπέδου αυτού ασκούν ασφυκτικές πιέσεις σε υποψηφίους του Θ. Μίχογλου, με σκοπό να τον αποδυναμώσουν.

Φτωχοί σε ευφράδεια λόγου πολλοί αυτοδιοικητικοί της περιοχής μας:
  Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών της Ξάνθης και αφού έκανα πρώτα την αυτοκριτική μου, λέγοντας πως εγώ είμαι ο πρώτος φτωχός σε ευφράδεια λόγου στην Ξάνθη, παρατήρησα πως Δήμαρχοι του Νομού μας και γενικότερα άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με τα κοινά, δεν έχουν ευφράδεια λόγου και μετά δυσκολίας μπορούν και μιλούν, είτε σε ραδιόφωνα είτε σε τηλεοράσεις. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη, ειδικά όταν ακούς Δήμαρχο, ο οποίος εκπροσωπεί μια μεγάλη μερίδα κατοίκων σε Καποδιστριακό – Καλλικρατικό Δήμο του Νομού μας, να κομπιάζει τόσο, που στο τέλος από αυτά που κατόρθωσε να πει, δεν βγαίνει νόημα. Μπορεί να κάνω λάθος και οι άνθρωποι απλά να κομπλάρουν στον ραδιοφωνικό αέρα ή στον τηλεοπτικό φακό, αλλά ειλικρινά απορώ, γιατί δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να μην μπορεί να αρθρώσει λέξη δημόσια και να θεωρείται κατάλληλος για προσφορά στον τόπο. Το συγκεκριμένο σχόλιό μου, δεν έχει να κάνει σχέση με προσωπική επίθεση κατά συμπολιτών μας, αλλά είναι μια απλή διαπίστωση την οποία έκανα και όφειλα να την μοιραστώ μαζί σας.