Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πάντα βαίνουν καλώς για την ομαλή διεξαγωγή των γιορτών Παλιάς Πόλης

Τα πάντα βαίνουν καλώς για την ομαλή

διεξαγωγή των γιορτών Παλιάς Πόλης

Ήδη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής μαζί με συλλόγους και υπηρεσίες της πόλης, για να συζητηθούν διαδικαστικά θέματα, αλλά και να ακουστούν προτάσεις, που αφορούν τις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης



 

  Μια πρώτη συνάντηση, ενόψει των επικείμενων γιορτών της Παλιάς Πόλης, είχε η οργανωτική επιτροπή για την διεξαγωγή του θεσμού μαζί με διάφορες υπηρεσίες και συλλόγους της Ξάνθης, την περασμένη Τρίτη. Βασικός στόχος της προκείμενης συνάντησης, όπως αναφέρει και μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ, ο Πρόεδρος της Δημοτικής  Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανάπτυξης, κύριος Μανώλης Φανουράκης, ήταν ο καθορισμός κατευθυντήριων γραμμών, σχετικά με το τι πρέπει να προσέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και παράγοντες της πόλης, ώστε η διεξαγωγή των γιορτών να είναι ομαλή και πετυχημένη.

  Να σημειωθεί δε, πως στην συνάντηση συμμετείχε η Υγειονομική υπηρεσία, η πυροσβεστική υπηρεσία, η Ομοσπονδία εστιατορίων, ο εμπορικός σύλλογος, το σωματείο των café-bar και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, καθώς και ο πρόεδρος των κρεοπωλών.

  Από την άλλη, καθορίστηκε για το ποιοι θα είναι οι υπεύθυνοι των διαφόρων συλλόγων που θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις υπηρεσίες της πόλης για τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

  Ενώ, αξίζει να σημειωθεί η πρόταση που υποβλήθηκε από τους συλλόγους, ώστε η Ομοσπονδία των Εστιατορίων, το σωματείο των ξενοδόχων, το σωματείο των café- bar και νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, καθώς και των κρεοπωλών να αναλάβουν το κόστος τοποθέτησης χημικών τουαλετών στην Παλιά Πόλη. Δεν είναι γνωστή ακόμα η απάντηση των συγκεκριμένων φορέων, αποτελεί, ωστόσο, μια λογική πρόταση, μιας και οι γιορτές Παλιάς Πόλης ενισχύουν κυρίως τους εν λόγω επαγγελματίες.

  Κλείνοντας, να τονίσουμε πως ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών δεσμεύτηκε να διατηρηθούν οι τιμές των κρεάτων σε χαμηλά επίπεδα.