Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μανώλης Φανουράκης: «Η ζεστή φιλοξενία και η περισσή αγάπη των πολιτιστικών συλλόγων είναι που κάνουν ελκυστικές τις Γιορτές Παλιάς Πόλης»

Μανώλης Φανουράκης:
«Η ζεστή φιλοξενία και η περισσή αγάπη των πολιτιστικών συλλόγων είναι που κάνουν ελκυστικές τις Γιορτές Παλιάς Πόλης»

  Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι Γιορτές Παλιάς Πόλης, γεγονός που προσδίδει χαρά και ικανοποίηση στους διοργανωτές και τους υπόλοιπους Ξανθιώτες, οι οποίοι αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για την όμορφη πόλη τους.
  Τα δαιδαλώδη λιθόστρωτα σοκάκια, με τις γραφικές γωνιές και τα μοναδικά σε κάλλος αρχιτεκτονικά μνημεία, που αποπνέουν ιστορικότητα και απηχούν την μοναδικότητα της Παλιάς Ξάνθης, προσελκύουν πολύ κόσμο από διάφορες γωνιές της χώρας.
  Αναφορικά με την επισκεψιμότητα του κόσμου στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξάνθης, κύριος Μανώλης Φανουράκης, δηλώνει πλήρως ικανοποιημένος για τον τρόπο διεξαγωγής του θεσμού, όπως εξελίσσεται για την φετινή χρονιά.
  Όπως αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ ο τελευταίος, τα πράγματα εξελίσσονται πολύ θετικά, καθώς είναι πολύς ο κόσμος που τιμάει με την παρουσία του τις διάφορες εκδηλώσεις των γιορτών για την Παλιά Ξάνθη. Σημειώνει δε, πως μόνον για την ημέρα Τρίτη η κίνηση του κόσμου ήταν ελαφρώς μειωμένη, λόγω του καιρού, που δεν βοηθούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση.
  Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην συνέχεια ο κύριος Μ. Φανουράκης, αρκετοί είναι και οι ξένοι επισκέπτες στην πόλη μας, οι οποίοι έρχονται, ακριβώς, για τις γιορτές. Όπως υπογραμμίζει από την άλλη, γίνονται πολλές μονοήμερες εκδρομές στην Ξάνθη, στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης.
  Ερωτηθείς, για το ποια είναι η συνταγή της επιτυχία που κάνει τόσο ελκυστικές τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, με αποτέλεσμα να προσελκύουν κάθε χρόνο πολύ κόσμο, ο κύριος Μ. Φανουράκης επισημαίνει με έμφαση, πως οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης, οι οποίοι αγκαλιάζουν με περισσή αγάπη και ποιοτική φιλοξενία τον επισκέπτη, είναι αυτοί που καθορίζουν την αυξημένη επισκεψιμότητα.
  «Βρισκόμαστε σε μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομική συγκυρία. Αυτό που ζητάει ο επισκέπτης, μέσα σε αυτά τα πλαίσια, είναι η αγάπη και η ζεστή φιλοξενία, στοιχεία που εισπράττει και με το παραπάνω από τους πολιτιστικούς συλλόγους της Ξάνθης. Τα πάντα γίνονται με πολύ μεράκι, κάτι που εκλαμβάνει θετικά ο ξένος επισκέπτης» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Μ. Φανουράκης και καταλήγει πως «Η κίνηση του κόσμου θα κορυφώνεται, όσο συνεχίζονται οι γιορτές».