Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τα πάνω κάτω έφερε για ακόμα μια φορά, με δημόσια τοποθέτησή του, ο Δ. Γαλανόπουλος:
  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δ. Γαλανόπουλος βάζει τα πράγματα στην θέση τους, μιλώντας ανοιχτά για όλους και για όλα. Βέβαια, από αυτήν του την τοποθέτηση, ενοχλήθηκε πολύ ο κατά καιρούς φίλος του Αλέκου Κοντού, Π. Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε για ακόμα μια φορά να κρύψει τόσο το μένος του κατά του Δ. Γαλανόπουλου όσο και κατά εμού του ιδίου, αφού τις τελευταίες ημέρες όπως πληροφορήθηκα, ασχολείται με τα γραφόμενά μου, βγάζοντας πάντα τα δικά του συμπεράσματα και παρουσιάζοντας τα πράγματα όπως στον ίδιο μάλλον συμφέρουν. Δεν πειράζει Π.Π. «λέγε ότι θες λέγε» λέει ο Καρράς και εγώ επαυξάνω. Δικαίωμά σου να υπερασπίζεσαι τον κύριο Κοντό όποτε σου γουστάρει, αλλά καλό θα είναι πρώτα να κρίνεις τον εαυτό σου και μετά τους άλλους. Όσο για τις Μ…..ες που είπες πως εμένα εκπροσωπεί ο Γαλανόπουλος, δεν με αγγίζουν, γιατί πολύ απλά τις λες εσύ που εκπροσωπείς μόνο τον εαυτό σου. Αυτά τα ολίγα και τίποτε περισσότερο, εκτός από το τραγούδι που σου αφιέρωσα πιο πάνω.

Πρωί - Πρωί εχθές έσπευσαν Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης και Μ. Τσέπελης να βρεθούν στα Κιμμέρια για να ευχηθούν στους Μουσουλμάνους:
  Νωρίς το πρωί και μόλις είχε τελειώσει η προσευχή των Μουσουλμάνων στο Τζαμί των Κιμμερίων, εμφανίστηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μ. Τσέπελης προκειμένου να ευχηθούν στους Μουσουλμάνους των Κιμμερίων για το Μπαϊράμι. Οι δυο άνδρες έφτασαν στο σημείο με ξεχωριστά αυτοκίνητα και όχι με ένα, πράγμα το οποίο δεν ξεκαθαρίζει για το αν οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις ή όχι. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μην παραλείψω να αναφέρω, πως στον χώρο μπροστά από το τζαμί, την ίδια χρονική στιγμή βρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπαντάκ Χουσεΐν ο οποίος δέχθηκε τις ευχές τόσο του Δημάρχου όσο και του Μ. Τσέπελη.

Στην ορεινή περιοχή εχθές ο Νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης, για να ευχηθεί στους Μουσουλμάνους ενόψει της γιορτής του Μπαϊραμιού:
  Στα Πομακοχώρια του Νομού μας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, βρέθηκε εχθές το απόγευμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να ευχηθεί στους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας για το Μπαϊράμι. Ο κύριος Παυλίδης παρά την κούραση, λόγω των αναγκών της προεκλογικής περιόδου, κατάφερε να επισκεφθεί τα κεντρικότερα σημεία στη ορεινή περιοχή, ώστε να συναντήσει όσο το δυνατόν περισσότερους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας.

Σήμερα στα ορεινά του Νομού Ξάνθης οι Άρης Γιαννακίδης και Φ. Καραλίδης, για ευχές στους Μουσουλμάνους:
  Στην ορεινή περιοχή του Νομού μας, κοντά στους Μουσουλμάνους συμπολίτες μας, θα βρεθούν ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του στην Ξάνθη Φ. Καραλίδης, πιθανότατα συνοδευόμενοι από στελέχη του συνδυασμού, προκειμένου να ευχηθούν για την γιορτή του Μπαϊραμιού. Μετά από την περιοδεία τους στα ορεινά, θα επισκεφθούν τα σοκάκια της παλιάς Ξάνθης ενόψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων.

Η Δικηγόρος Κική Σιούτη-Κιούση υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με Φ. Καραλίδη:
  Η γνωστή δικηγόρος και διεκδικήτρια προ λίγων ετών της προεδρίας του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, θα είναι ένα από τα αξιόλογα στελέχη που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια μας και στο Π. Διαμέρισμα Ξάνθης με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Φ. Καραλίδη και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Άρη Γιαννακίδη.

Δύσκολη η εκλογική μάχη σε όλα τα μέτωπα:
  Όσο και αν εμφανίζονται σίγουροι οι διεκδικητές των Περιφερειακών και Δημαρχιακών Θώκων για το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι λίγο δύσκολο να τους πιστέψουμε. Όλοι τους σίγουρα αισθάνονται νικητές, αλλά τα βράδια στον ύπνο τους οι εφιάλτες καραδοκούν, αναγκάζοντάς τους να ιδρώνουν και να ξυπνούν μέσα στα χαράματα, επιστρέφοντας άμεσα στην πραγματικότητα της ηρεμίας. Για κανέναν αυτές οι εκλογές δεν πρόκειται να είναι εύκολες και το πιο σίγουρο από όλα είναι πως, τόσο οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτοί που έχουν την στήριξη της ΝΔ θα κουβαλούν βαρέως στην πλάτη τους, την δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει στον κόσμο η στάση που κρατούν τα δυο μεγάλα κόμματα τα τελευταία χρόνια.

Τα μαζεύει (;) η Κυβέρνηση στην εξίσωση των τιμών πετρελαίου:
  Είδαν και απόειδαν η Κυβερνόντες και αφού φοβήθηκαν τις αντιδράσεις του κόσμου, είπαν και ελάλησαν πως θα εξισώσουν την τιμή του Πετρελαίου Θέρμανσης με την τιμή αυτού της κίνησης, αν τελικά το πράξουν, από τις 1-1-2011. Βγήκαν και οι γνωστοί παπαγάλοι των Αθηνών και υποστήριξαν αυτήν την απόφαση, λέγοντας πως δίνει ανάσα η Κυβέρνηση στους Έλληνες, άσχετα αν τέλος Δεκεμβρίου θα στερέψει το οξυγόνο από την φιάλη και θα πεθάνουμε όλοι από οικονομική ασφυξία.

Συνάντηση Π. Λύρατζη με Δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη;:
  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εχθές επρόκειτο να συναντηθούν ενόψει Δημοτικών Εκλογών, η νυν Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη με τον ενδιαφερόμενο, όπως παρουσιάστηκε από τον τοπικό τύπο, για υποψήφιο Δήμαρχο Π. Λύρατζη. Δεν ήταν δυνατόν μέχρι αυτήν την στιγμή να μάθω αν τελικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και το τι ειπώθηκε, αλλά υπόσχομαι πως τις επόμενες ημέρες θα μπορέσω να συγκεντρώσω πληροφορίες και να σας τις μεταφέρω.