Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΘ μια ακόμη πολιτική φιέστα ψεύτικων λόγων;

ΔΕΘ μια ακόμη πολιτική φιέστα ψεύτικων λόγων;
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Πολύ κακό για το τίποτα! Αυτό αποτελεί η εμφάνιση του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης εντός του μηνός που διανύουμε, όπου αναμένεται να κάνει ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ανακοινώσεις για την μελλοντική πορεία της χώρας, αφού για πρώτη φορά θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό σχέδιο που περιμένουμε τόσο καιρό (μπας και δούμε καμιά άσπρη μέρα).
Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι πιο αισιόδοξοι κρατάνε μικρό καλάθι. Η πρώτη ψυχρολουσία μετά τις εθνικές εκλογές του Οκτώβρη, με τα νέα φορολογικά μέτρα μας έχει κάνει στυγνούς ρεαλιστές.
Εκεί δηλαδή που περιμέναμε τους Σοσιαλιστές να έρθουν για να μας σώσουν από τα προβλήματα που μας φόρτωσαν οι προηγούμενοι, θυμηθείτε το προεκλογικό σλόγκαν της κυβέρνησης, “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα”, βρεθήκαμε ξαφνικά να χρωστάμε περισσότερα από αυτά που διαθέτουμε. Βόλτα πήγαν οι βαρύγδουπες δηλώσεις των σημερινών κυβερνώντων, ότι θα υπάρξει κράτος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ότι οι φτωχοί και οι ταλαίπωροι, επιτέλους, θα ανακουφιστούν από τα χρόνια προβλήματά τους και όλοι θα ζήσουμε σε μια αγγελικά πλασμένη κοινωνία. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή, τίποτα παραπάνω!
Στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών σημείωσε ο σημερινός Πρωθυπουργός, όταν ανέλαβε τα ηνία του κράτους. Τότε είναι που επήλθε η ολική αμνησία. Με ένα delete τα διέγραψε όλα, αφού ούτε ο ίδιος τα πίστευε. Εδώ είναι που λέμε, ότι ήταν πολύ ωραία για να είναι αληθινά!!
Όταν πέρσι ίδια χρονική περίοδο ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, μιλούσε για οικονομικές δυσκολίες και έλλειψη εθνικών πόρων, ο κύριος Παπανδρέου γελούσε και τον κατηγορούσε για ψέματα.
«Τα χρήματα υπάρχουν» φώναζε με λάβρα φωνή ο κύριος Παπανδρέου και τρόμαζε τον κόσμο, ότι η εκ νέου εκλογή του Καραμανλή στην ηγεσία του κράτους, θα συνεπάγεται τρομερές φορολογικές επιδρομές. Έλα μου ντε σήμερα που είναι πρωθυπουργός πράττει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που έλεγε. Για την ακρίβεια εφαρμόζει αυτά για τα οποία κατηγορούσε τον Καραμανλή προεκλογικά. Δεν ξέρω αν αυτό είναι τραγικό ή κωμικό, το μόνο που ξέρω είναι ότι μπουχτίσαμε από τόσα ψέματα. Λόγια, λόγια. Λόγια. Κόκκινα, πράσινα, μπλε και όλα στο ίδιο μήκος κύματος.
Φέτος έρχεται ο κύριος Παπανδρέου να μας πει τι; Ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και άλλες θυσίες; Αυτό το ξέρουμε, μας το παν και άλλοι. Γιατί δεν νομίζω ότι θα μας πει κάτι που δεν το ξέρουμε ήδη ή που δεν το έχουμε φανταστεί.
Η όλη φιέστα που πάει να στηθεί με την ΔΕΘ, όπου θα μιλήσει για πρώτη φορά για κάποια θέματα μείζονος σημασίας, απλά δεν μας αγγίζει…
Για άλλη μια χρονιά, στα πλαίσια του εθιμοτυπικού που έχει αποκτήσει η ΔΕΘ, η υψηλή κοινωνία που συνεπάγεται η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της χώρας θα παρελάσει με το γνωστό ύφος της από τις κάμερες που θα έχουν στηθεί. Για άλλη μια χρονιά θα στηθούν τα γνωστά πολιτικά πηγαδάκια. Θα ακουστούν ηχηροί λόγοι, οι γνωστές δηλώσεις, τα χαρακτηριστικά πολιτικά σχόλια, μέχρι όλα να τελειώσουν. Από κει και πέρα, η ουσία έχει κάπου χαθεί, δυστυχώς…