Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

15 με 17 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

15 με 17 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης
Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης:
«Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Προεδρείο μας, για να λάβουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα για τον πελάτη μας»
Σε εκκρεμότητα η αναθεώρηση του συστήματος “Ήφαιστος” για την καταπολέμηση της Λαθρεμπορίας

15 με 17 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης προς κατανάλωση από το ενδιαφερόμενο κοινό, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από τον Πρόεδρο του σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης, κύριο Γιάννη Σιούτα.
Παράλληλα, σύμφωνα με αυτά που διευκρινίζει με έμφαση στην εφημερίδας μας ο τελευταίος, δεν ξέρουμε ακόμη αν θα υπάρξουν προβλήματα, όπως φημολογείται έντονα, όσον αφορά την διάθεση πετρελαίου θέρμανσης προς τους καταναλωτές, εξαιτίας της μη αναθεώρησης του συστήματος “Ήφαιστος”.
«Είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ημέρα που θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ενδεχόμενες αλλαγές που δεν μπορούν αυτή την στιγμή να είναι γνωστές», αναφέρει ο κύριος Γ. Σιούτας επί του θέματος.
Αυτό, βέβαια, που σπεύδει να σημειώσει είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Βενζινοπώλες οφείλεται στην χρονοτριβή, όσον αφορά την επιστροφή των παρακρατημένων κονδυλίων από το σύστημα “Ήφαιστος”, το οποίο λειτουργεί κανονικά εδώ και δύο χρόνια, στα πλαίσια καταπολέμησης της λαθρεμπορίας πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
Να σημειώσουμε παράλληλα, πως το εν λόγω σύστημα λειτουργεί ηλεκτρονικά, για να προκαταβάλλουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων χρήματα για την προμήθεια καυσίμων. Η διαφορά του φόρου επιστρέφεται κατόπιν υποβολής αίτησης των Βενζινοπωλών, οι οποίοι αποστέλλουν αποδείξεις λιανικής πώλησης ή και τιμολογίων, για να γίνει στην συνέχεια η εκκαθάριση και να εισπράττουν πίσω την διαφορά που προκύπτει.
«Οι απεργίες των υπαλλήλων που δουλεύουν το σύστημα “Ήφαιστός” δημιουργούν χρονοτριβές στον τρόπο εκκαθάρισης των αιτήσεων που στέλνουμε για να πάρουμε πίσω τα παρακρατημένα χρήματα. Δικά μας χρήματα δηλαδή, με τα οποία επιδοτούμε το σύστημα “Ήφαιστος”. Η χρονοτριβή των δέκα και δεκατριών ημερών μας δημιουργεί φοβερά προβλήματα. Δεν μπορούμε με αυτό τον τρόπο να αγοράσουμε καύσιμα. Αυτό που ζητάμε είναι η εκκαθάριση να γίνεται μέσα σε δύο μέρες. Μας ενδιαφέρει να πάρουμε, όσο πιο γρήγορα γίνεται, τα χρήματά μας πίσω. Επικροτούμε την λειτουργία του συστήματος “Ήφαιστος” αν είναι αποτελεσματικό, απλά θα πρέπει και εμείς να μπορούμε να κάνουμε την δουλειά μας» αναφέρει ο κύριος Γ. Σιούτας μέσα από σχετικές δηλώσεις στην εφημερίδα μας.
Από την άλλη, επισημαίνει πως «βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Προεδρείο μας, για να λάβουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα για τον πελάτη μας».