Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Καθυστερεί δραματικά η ανάπλαση της οδού Ανδρέου Δημητρίου

Καθυστερεί δραματικά η ανάπλαση της οδού Ανδρέου Δημητρίου
Ενώ, πληθαίνουν τα παράπονα των πολιτών…
Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:
«Η καθυστέρηση οφείλεται στον εργολάβο του έργου. Τον πιέζουμε όσο μπορούμε, για να προχωρήσει. Δεν θέλουμε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά και το έργο να μείνει στάσιμο»

Η καθυστέρηση του έργου ανάπλασης της οδού Ανδρέου Δημητρίου στην Ξάνθη έχει προκαλέσει τα αντίστοιχα παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους οδηγούς που ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση, εξαιτίας της δημιουργηθείσας κατάστασης με το έργο να μένει στάσιμο.
Σχετικά με το θέμα τοποθετείται στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης. Ο τελευταίος παραδέχεται ότι έχει χρονοτριβήσει το σχετικό έργο, διευκρινίζοντας δε, πως η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά και μόνον τον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποπεράτωσή του.
« Όντως έχουμε καθυστερήσει σημαντικά σε ότι αφορά την ανάπλαση της οδού Ανδρέου Δημητρίου. Θέλω να τονίσω, όμως, πως η πορεία του έργου δεν εξαρτάται από μας, αλλά από τον εργολάβο που το έχει αναλάβει» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Μ. Στυλιανίδης σε σχετικές δηλώσεις του επί του θέματος και προσθέτει με έμφαση πως «έχουν προκύψει κάποια προβλήματα μεταξύ της ΔΕΗ και του εργολάβου. Ουσιαστικά όμως η καθυστέρηση οφείλεται στον εργολάβο».
Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, πως θα κινηθεί ο Δήμος προκειμένου να προχωρήσει το έργο με πιο γρήγορους ρυθμούς, δεδομένου και του γεγονότος, πως τα παράπονα των συμπολιτών μας εξαιτίας της καθυστέρησης και της καθημερινής ταλαιπωρίας, διαρκώς, πληθαίνουν, ο Δήμαρχος τονίζει ότι «Ο εργολάβος πρέπει να κινηθεί, γι’ αυτό τον πιέζουμε όσο μπορούμε. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να ξεκινήσει η σχολική χρονιά και το έργο να μην προχωρήσει» και συνεχίζει λέγοντας πως «πράγματι είναι μια δυσάρεστη κατάσταση. Θέλουμε, τουλάχιστον, το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι την Περικλέους. Το υπόλοιπο κομμάτι δεν μας πειράζει αν καθυστερήσει λίγο».
Αναφορικά, τώρα, με το χρονοδιάγραμμα, στα πλαίσια του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο συνολικά, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, επισημαίνει, ότι «μέσα στο Φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί το έργο μέχρι την Περικλέους. Από κει και πέρα θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του έργου, μέχρι την περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών. Η ανάπλαση της δεύτερης φάσης ανήκει στην ίδια εργολαβία».