Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Έπεσε η αυλαία για τις τελευταίες Γιορτές του Νέστου, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης

Έπεσε η αυλαία για τις τελευταίες Γιορτές του Νέστου, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης

Πέτυχε δεν έτυχε…

Πέπη Στάντσιου, Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Νομού:

«Δε θα πρέπει να απογοητεύσουμε όλους τους funs των «Γιορτών Νέστος» και να μην συνεχίσουμε τον θεσμό, ο οποίος προσφέρει πολλά στην περιοχή μας. Ευελπιστούμε ο θεσμός να συνεχιστεί και μέσα από την Περιφέρεια»

           



  Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, οι «Γιορτές Νέστος 2010», την περασμένη Κυριακή. Ένα πλούσιο τριήμερο με εκδηλώσεις και δραστηριότητες στον φυσικό χώρο του Νέστου, ομόρφυνε τις βραδιές του Αυγούστου.   

  Οι φετινές γιορτές είχαν ιδιαίτερη αξία, καθώς από του χρόνου η διοργάνωσή τους θα περάσει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, καθώς θα καταργηθούν οι Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.

  Πρέπει να σημειωθεί δε, πως η συμμετοχή του κόσμου στις φετινές εκδηλώσεις ήταν εντυπωσιακή. Επισκέπτες από διάφορα μέρη της χώρας έφτασαν στον Νομό, ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

  Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Όπως μάλιστα σημειώνουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων φέτος το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες χρονιές.

  Σχετικά με τις Γιορτές που πέρασαν, η Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομού Ξάνθης, κυρία Πέπη Στάντσιου, κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό των φετινών εκδηλώσεων, αναφέρει στην ΦτΞ τα ακόλουθα:

  «Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη. Πέρα από τους συντοπίτες μας, είχαμε συμμετοχές και από διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδος. Πολλοί ήταν οι επισκέπτες που προτίμησαν να περάσουν αυτό το τριήμερο στην περιοχή μας. Διέμεναν εδώ και αυτό είναι που μας ικανοποίησε περισσότερο. Αυτός, εξάλλου, είναι ο στόχος των «Γιορτών Νέστος». Μέσα και από τις άλλες δραστηριότητες που κάνει η Νομαρχία Ξάνθης για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ευελπιστεί μέσα από αυτόν τον θεσμό να αναδείξει, αφενός μεν την ομορφιά των στενών, αφετέρου δε να προσελκύσει επισκέπτες. Η δωδέκατη διοργάνωση ήταν από τις πιο επιτυχημένες, από αυτή την άποψη».

  Επισημαίνει δε, πως οι φετινές εξελίξεις «αποτέλεσαν ένα ξεχωριστό τριήμερο. Εντυπωσίασε η περιβαλλοντική ταινία. Οι συμμετέχοντες που την παρακολούθησαν προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν πάνω σε θέματα περιβάλλοντος. Πραγματικά συνειδητοποιήσαμε την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας, να διατηρήσουμε το φυσικό περιβάλλον όπως έχει.

  Οι καταβάσεις του κανό-καγιάκ εξελίχθηκαν με επιτυχία. Οι εντυπώσεις του κόσμου που συμμετείχε ήταν οι καλύτερες. Όλοι θαύμασαν το ποτάμι μέσα από το ποτάμι. Μας έδωσαν συγχαρητήρια για την επιτυχή διοργάνωση αυτής της δράσης. Το τρενάκι του Νέστου, ένα πολύ προσφιλές μέσον, εξελίχθηκε όπως το είχαμε προγραμματίσει. Οι επιβάτες του τρένου αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις, μας έδωσαν συγχαρητήρια για τους δύο ξεναγούς-συνοδούς, τον κύριο Γερμαντζίδη και τον κύριο Βαρβατσούλια, οι οποίοι συνόδευσαν τους επισκέπτες μας στα στενά και την Σταυρούπολη. Οι γνώσεις και οι πληροφορίες που έδωσαν στους επισκέπτες ήταν πολύτιμες. Εκφράστηκε η επιθυμία το τρενάκι να είναι σε μια μόνιμη βάση, ώστε όποτε έρχονται επισκέπτες στον Νομό να μπορούν να απολαμβάνουν την συγκεκριμένη διαδρομή.

  Οι σύλλογοι Γυναικών είχαν μεγάλη συμμετοχή. Τα εδέσματά τους, πραγματικά, ήταν εξαιρετικά. Μια πραγματική έκφραση της ελληνικής κουζίνας.

  Με επιτυχία εξελίχθηκαν και οι μουσικές βραδιές. Μεγάλη συμμετοχή και πολύ κέφι. Το παραδοσιακό σχήμα ήταν εξαιρετικό. Ο κόσμος χόρεψε με αμείωτο το κέφι.

  Το κλείσιμο των γιορτών έγινε από τον Χρήστο Δάντη σε συνεργασία με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και πλαισιώθηκε από μια ξεχωριστή, μουσική βραδιά».

  Κλείνοντας, η κυρία Πέπη Στάντσιου εκφράζει την γενικότερη επιθυμία της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης «ο θεσμός να συνεχιστεί και μέσα από την Περιφέρεια. Μπορεί να ξεκίνησαν οι «Γιορτές Νέστος» από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, από τότε που ηγείται του Νομού ο Νομάρχης Ξάνθης, κύριος Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής αυτών των γιορτών, θα πρέπει να συνεχιστούν. Δε θα πρέπει να απογοητεύσουμε όλους τους funs των «Γιορτών Νέστος» και να μην συνεχίσουμε τον θεσμό, ο οποίος προσφέρει πολλά στην περιοχή μας».