Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος



Ο Διαμεσολαβητής Μανώλης Φανουράκης, άριστος στις δημόσιες σχέσεις, με διακαή πόθο την ένταξη του Δημάρχου Σταυρούπολης στο ψηφοδέλτιο Στυλιανίδη:

  Την παρεξήγηση ανάμεσα σε Γ. Καρασακαλίδη και Δήμαρχο Ξάνθης ανέλαβε εχθές το πρωί να λύσει ο Μ. Φανουράκης και από ότι μαθαίνω δεν τα πήγε και άσχημα. Βλέπετε ήταν διακαής πόθος του Μ. Φανουράκη να έχει συνυποψήφιό του στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης, τον νυν Δήμαρχο Σταυρούπολης, πράγμα για το οποίο συνεχίζει να παλεύει με νύχια και με δόντια, άσχετα αν δεν του έχει βγει ακόμα. Μετά λοιπόν από την παρεξήγηση των δυο αιρετών, ήρθε εχθές το πρωί ο Μ. Φανουράκης και τους συνένωσε στο Καφέ του Ρωμανού Κοντογιαννίδη, προκειμένου να τα βρουν. «Σκληρό καρύδι» ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, αλλά φαίνεται πως η σκληράδα του κρατά μόνο για λίγο και ακόμα λιγότερο, όταν απέναντί του έχει έναν έμπειρο πολιτικά άνθρωπο, όπως ο Δήμαρχος Ξάνθης.



Όποια πέτρα και αν σηκώσεις, τον Τσέπελη θα βρεις από κάτω:

  Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Ξάνθης, βρίσκεται παντού και πάντα, άσχετα αν έχει ή όχι αρμοδιότητα. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταργεί με την παρουσία του τους πάντες, αφού ως νέος Superman, εμφανίζεται και προσπαθεί να δώσει λύσεις σε κάποια προβλήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που σκέφτεται για εμάς (;) χωρίς εμάς, αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία.

  Αυτή τη φορά ο «φάντης μπαστούνι» Μ. Τσέπελης έκανε και πάλι το θαύμα του, λειτουργώντας ως Καλλικρατικότερος του Καλλικράτη και αντί να συνεννοηθεί με τις υπηρεσίες του Δήμου Σταυρούπολης για το αν χρειάζονται υδροφόρα, η οποία θα τροφοδοτήσει ένα κομμάτι του Πιλήματος, τώρα που πραγματοποιούνται εργασίες σύνδεσης της υδροδότησης των σπιτιών με την νέα δεξαμενή, αποφάσισε να λειτουργήσει αυτόβουλα, στέλνοντας υδροφόρα με νερό στους κατοίκους, καταργώντας αρκετούς μήνες πιο μπροστά τον Δήμο Σταυρούπολης και τις υπηρεσίες του και επιδιώκοντας να εξαφανίσει από κάθε είδους δραστηριότητα τον Δήμαρχο Σταυρούπολης Γ. Καρασακαλίδη.

  Είπαμε Μανώλη να είσαι αεικίνητος αλλά χωρίς να προσβάλλεις θεσμούς. Καλή η προσφορά σου και κανένας δεν θα μπορούσε να πει το παραμικρό, αν αυτή γινόταν αρκετούς μήνες πιο μπροστά και όχι μέσα στην προεκλογική περίοδο.



Αγανακτισμένος Ξανθιώτης διαφήμισε το «θεάρεστο» έργο της ΔΕΥΑ Ξάνθης στο «Τρομακτικό», επειδή του έκοψαν για 40 ευρώ το νερό, την στιγμή που έχουν καταχρεώσει την επιχείρηση με λανθασμένους χειρισμούς:

  Για πολλοστή φορά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου μας, απασχολεί με την λειτουργία της την κοινή γνώμη, αλλά και το Πανελλήνιο. Σύμφωνα με ανάρτηση στο Bolg Tromaktiko, Ξανθιώτης αγανακτισμένος δεν άντεξε άλλο την υποκρισία και δημοσιοποίησε την ακόλουθη δήλωση: «Το νερό είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου και έχουν όλοι δικαίωμα να το κάνουν χρήση. Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο οποιοσδήποτε αρμόδιος να πηγαίνει και να το κόβει επειδή από ένα λάθος μου ,είχα την εντύπωση ότι το πλήρωσα και για 40 € το κόψανε... Δεν είχαν την ευσυνειδησία να στείλουν έστω μια επιστολή να μου το υπενθυμίσουν. Ακόμη και χρήματα να μην έχεις να πληρώσεις είναι εξωφρενικό να σου κόβουν το πολυτιμότερο αγαθό επειδή είναι κάποιοι διαχειριστές του. Και το τονίζω να το ακούσουν κάποιοι κύριοι που αποφασίζουν. Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο έζησαν για εκατομμύρια χρόνια οι άνθρωποι και μπορούν να χαρακτηριστούν είδη πολυτελείας. Όχι όμως χωρίς νερό. Δεν το κόβουμε κύριοι έτσι εύκολα το νερό. Και άντε εγώ το χρειαζόμουν μόνο για την τουαλέτα του καταστήματος μου. Δηλαδή αν ήταν κάποιος οικογενειάρχης που δεν μπορούσε να το πληρώσει ή έπρεπε να κλέψει από κάπου νερό ή έπρεπε να πεθάνει από την δίψα . Για τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν βάλει μέσα την ΔΕΥΑΞ δεν άκουσα να έχει πληρώσει κάποιος υπεύθυνος και να εξαντλούν όλη την αυστηρότητα τους, παρά το κάνουν σε απλούς καταναλωτές. Ντροπή σας κύριοι».

  Αυτά συμβαίνουν στην ΔΕΥΑΞ, την στιγμή που ο Πρόεδρός της προεκλογικά, ενδιαφέρεται περισσότερο για τους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Σταυρούπολης.





Την τιμητική της είχε εχθές η Ξάνθη στο Blog Tromaktiko:

  Εκτός από την υπόθεση με τα γραφόμενα Ξανθιώτη για την ΔΕΥΑΞ, ακόμα ένα θέμα από την Ξάνθη απασχόλησε εχθές το συγκεκριμένο Blog και δεν ήταν άλλο από τις «γιορτές Νέστος 2010», οι οποίες σύμφωνα με τον γράφοντα την ανάρτηση στο Tromaktiko, εξελίχτηκαν σε προεκλογική Φιέστα του νυν Νομάρχη Ξάνθης. Ο διαμαρτυρόμενος αναγνώστης τόνισε, πως ενώ περίμεναν μια ώρα για να ξεκινήσει η συναυλία του Χ. Δάντη την Κυριακή, με το που ήρθε στον χώρο ο Νομάρχης Ξάνθης, ανέβηκε στην εξέδρα μια νεαρή κοπέλα και αφού διαφήμισε το έργο του Νομάρχη μας, ευχήθηκε για την επανεκλογή του και έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της συναυλίας. Βέβαια, κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις και αυτή είναι η μια, γιατί η άλλη όψη έχει να κάνει σχέση με την πραγματικότητα και όντως το γεγονός ότι οι γιορτές Νέστου οφείλονται σε ιδέα του νυν Νομάρχη, ενώ η υλοποίηση τους οφείλεται καθαρά και μόνο στις συνεχείς αγωνιώδεις προσπάθειες των ανθρώπων τις Εταιρίας Τουριστικής Προβολής του Νομού. Όσον αφορά την καθυστέρηση στην έναρξη της συναυλίας, οφείλω να ομολογήσω πως τόσα χρόνια δυστυχώς, δεν έχω δει καμία τέτοια εκδήλωση να ξεκινά ακριβώς στην ώρα της και αυτό είναι μια πραγματικότητα.



Και δεύτερη περίπτωση αιρετού του Νομού μας εξετάζει η Περιφέρεια;

  Πληροφορίες μας αναφέρουν, πως εκτός από την περίπτωση που εχθές σας αποκαλύψαμε για Δήμαρχο του Νομού μας, του οποίου οι συμπεριφορές σε κάποια θέματα περνούν από το μικροσκόπιο της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειάς μας, υπάρχει και ακόμα μια περίπτωση που αφορά νυν αιρετό και πρώην Δήμαρχο του Νομού μας, η οποία περνά και αυτή από το μικροσκόπιο και εξετάζεται. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη και των δυο αυτών υποθέσεων, αλλά σίγουρα θα πρέπει να μην με αφήνει αδιάφορο το γεγονός, ότι παύτηκε από τα καθήκοντα του ο Νομάρχης Καβάλας για δυο περιπτώσεις εκ των οποίων η μια αφορούσε προ δεκαετίας σχεδόν, γεγονός, άσχετα αν τα δικαστήρια τον αθώωσαν και στην Ξάνθη υπάρχουν υποθέσεις οι οποίες όπως φαίνεται προεκλογικά, δεν πρόκειται να τελειώσουν.