Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Της Πολιτικής το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος



Της Κολοτούμπας, το γνωστό σε όλους πλέον, ανάγνωσμα:

  Με τα γραφόμενα του Π. Παπαδόπουλου, όσον αφορά το πρόσωπό μου, δεν θα ασχοληθώ, γιατί κατανοώ απόλυτα την προσπάθεια στήριξης του κατά καιρούς φίλου του ψυχής, όπως ο ίδιος αναφέρει για τον πρώην πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Εκείνος όμως ο Ιπποκράτης ο Γαλάτης, που γράφει πως είναι και φίλος μου, ας πάει κανένα δεκαήμερο ακόμα διακοπές, γιατί μάλλον όσες ημέρες έκατσε δεν του έφτασαν και έχει ξεφύγει εντελώς. Εκτός βέβαια και αν δεν είχε τι να γράψει, οπότε θεώρησε ότι θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα γραφόμενά μου και έχοντας την μύγα να μυγιάζεται καλοκαιριάτικα.

  Όσο για την απάντηση του πρώην Πρόεδρου της ΝΟΔΕ στα όσα έγραψα την περασμένη εβδομάδα, καλά θα κάνει ο κύριος αυτός να πλένει το στόμα του με κεζάπ πριν αναφέρεται στο όνομα μου, αφού όμως πρώτα κάνει την αυτοκριτική του και ότι έχει να μου πει, να τα λέει στα ίσα και όχι δια μέσω των κατά καιρούς γραφείων τύπου του.



Τρέχει και δεν φτάνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης:

  Σε αρκετά δύσκολη θέση βρίσκεται ο Νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης, αφού από την μια δεν γνωρίζει το ποιος σίγουρα θα είναι ο αντίπαλός του, αφού εκ νέου μπήκε στο παιχνίδι το όνομα του κυρίου Τιμοσίδη, ενώ από την άλλη προσπαθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μαζέψει στελέχη που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του, αντιμετωπίζοντας προβλήματα ακόμα και στην Ξάνθη.

  Ο Στάμος Τριμίντσιος βλέποντας αρκετές αντιδράσεις από τον κόσμο, στον οποίο είναι αρκετά δημοφιλής ο ίδιος σε αντίθεση με τον Νομάρχη Ξάνθης, είδε πως με την συμμετοχή του ως Αντιπεριφερειάρχης βάζει φρένο και στην προσωπική του εργασία και αποφάσισε να μην είναι τελικά υποψήφιος και να μην ασχοληθεί καθόλου με αυτές τις εκλογές, άσχετα αν κάποιοι φίλοι του τον πιέζουν ακόμα.

  Εχθές πάντως, ο Νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης εξέδωσε την πρώτη προεκλογική δήλωση-τοποθέτησή του και με μπέρδεψε αρκετά, γιατί από την μια να δεχτώ ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωράνε κόμματα, αλλά από την άλλη πώς να δεχτώ το γεγονός ότι ενώ πήρε το χρίσμα από την ΝΔ, στην δήλωση του κάνει λόγο για ανεξάρτητο κομματικά συνδυασμό.



Επιβεβαιώνονται τα γραφόμενά μας για τα προβλήματα του Β. Τσολακίδη:

  Πλήρης επιβεβαίωση των όσων γράψαμε το Σάββατο για την αποχώρηση δυο στελεχών από την πλευρά του Β. Τσολακίδη. Με το που ακούστηκε το όνομα του Δ. Γαλανόπουλου, πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται πως θα έπρεπε να αναθεωρήσουν τις απόψεις και τις αποφάσεις τους και όπως πληροφορούμαστε, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Β. Τσολακίδης προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει όσους σκέφτονται να την κάνουν με ελαφρά...

  Από την άλλη, ο Δ. Γαλανόπουλος έχει στο πλευρό του όλα τα στελέχη των Ζλάτκου, Τσακίρη και όπως όλα δείχνουν, ίσως να έχει και το δυνατότερο ψηφοδέλτιο σε ολόκληρο το Νομό Ξάνθης, αφού τα στελέχη που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του, είναι αξιόλογα άτομα και μετρούν πολύ στην κοινωνία του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων.



Με χαμόγελο ευτυχίας αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Τοπείρου τον Θ. Μίχογλου:

  Τους πιο ένθερμους υποστηρικτές βρήκε η υποψηφιότητα του Θ. Μίχογλου στον Τόπειρο και αυτό καθημερινά γίνεται εμφανές, τόσο από τα τηλεφωνήματα που δέχεται, όσο και από τις επαφές που έχει με κατοίκους του Δήμου Τοπείρου. Όλοι κάνουν λόγο για μια πραγματικά εύστοχη επιλογή από την πλευρά της ΝΔ, ενώ κατακρίνουν τις συμπεριφορές ανθρώπων, οι οποίοι βολεύτηκαν επί Κυβέρνησης Καραμανλή και τώρα αλληθωρίζουν αριστερά.

  Ο Θωμάς Μίχογλου πάντως, από τις λίγες κουβέντες που πρόλαβα να ανταλλάξω μαζί του, ενδιαφέρεται περισσότερο για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του πρώτα με ικανά και άξια πρόσωπα, που θα προσφέρουν στην περιοχή του Δήμου Τοπείρου και έπειτα για κομματικά στελέχη, τα οποία θα έχουν ευρεία αναγνωρισιμότητα στον χώρο της ΝΔ. Δεν είναι εξάλλου λίγα τα παραδείγματα ανθρώπων, οι οποίοι από την ΝΔ πέρασαν στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον, προκαλώντας αρκετά το κοινωνικό σύνολο της περιοχής μας, τόσο με τις συμπεριφορές τους, όσο και με την ανάμειξή τους στην διαπλοκή, λέξη την οποία έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους και την τηρούν με ευλάβεια.



Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη για τον Σ. Ξυνίδη:

  Στην Ξάνθη πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ και μέσα σε αυτές τις λίγες ώρες που διαθέτουν οι δυο ημέρες, προσπάθησε να δει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να ασχοληθεί αρκετά με τις ερχόμενες εκλογές. Βλέπετε οι δημόσιες δηλώσεις του για τους στόχους που έχει θέσει, όσον αφορά το κομμάτι των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν του αφήνουν και πολλά περιθώρια και αυτό το γνωρίζει καλά. Πολύ δουλειά από εδώ και πέρα για τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ και αρκετά προβλήματα, αφού το ΠΑΣΟΚ στην κεντρική σκηνή δεν τα πάει και τόσο καλά από την μια και από την άλλη ο κόσμος καθημερινά δηλώνει την αγανάκτησή του κυριευόμενος από την αβεβαιότητα.