Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Γιορτές Νέστου 2010

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τις Γιορτές του Νέστου

-Για άλλη μια χρονιά η επιτυχία είναι εγγυημένη

-Πέπη Στάντσιου, Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Νομού Ξάνθης:

«Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα, τουλάχιστον, αυτό φαίνεται από τα τηλέφωνα που δέχομαι. Το ενδιαφέρον προέρχεται, κυρίως από την περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Ενδιαφέρον τόσο για τις Γιορτές του Νέστου, όσο και για την ευρύτερη περιοχή για άλλες χρονικές περιόδους με αφορμή τις Γιορτές»



  Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν για άλλη μια χρονιά οι Γιορτές του Νέστου, που θα πραγματοποιηθούν από τις 20 μέχρι τις 22 Αυγούστου στον φυσικό χώρο του ομώνυμου ποταμού, για δωδέκατη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ξάνθης.

  Με σαφώς πολύ πιο χαμηλό budget, αλλά και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, οι διοργανωτές δηλώνουν αισιόδοξοι για την έκβαση των φετινών Γιορτών του Νέστου.

  Όπως δηλώνει πολύ χαρακτηριστικά στην ΦτΞ η Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Προβολής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Νομού Ξάνθης, κυρία Πέπη Στάντσιου, το ενδιαφέρον του κόσμου για τις φετινές εκδηλώσεις είναι εντυπωσιακό. Σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει στην συνέχεια η κυρία Π. Στάντσιου, το τηλεοπτικό σποτάκι που επιλέχτηκε για να διαφημίσει τον εν λόγω θεσμό, μέσα από κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο, γεγονός που αποδεικνύεται από τα απανωτά τηλέφωνα, από όλες τις γωνιές της χώρας, τα οποία έγιναν στην αρμόδια για το θέμα υπηρεσία.

Φαίνεται πως η οικονομική κρίση δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει τον κόσμο από το να έρθει και να παρακολουθήσουν το πλούσιο πρόγραμμα  που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές των εκδηλώσεων.

  «Οι Γιορτές του Νέστου στάθηκαν η αιτία για πολλούς να αποφασίσουν να επισκεφτούν τον Νομό. Μέσα από την διαφήμιση που έγινε, πολύς κόσμος εξέφρασε την επιθυμία του να γνωρίσει την περιοχή μας» δηλώνει εμφατικά σε σχετικές δηλώσεις της στην εφημερίδα μας η κυρία Πέπη Στάντσιου.

  Όπως αναφέρει παράλληλα η τελευταία «είναι γεγονός, ότι ο θεσμός των Γιορτών του Νέστου έχει ριζώσει. Με αφορμή λοιπόν αυτό τον θεσμό, πολλοί ήταν αυτοί που με πήραν τηλέφωνο, προκειμένου να ενημερωθούν για τον Νομό γενικότερα. Κάποιοι μάλιστα θέλησαν να έρθουν για κάμπινγκ. Τους πρότεινα την Μάνδρα. Άλλους τους παρότρυνα να έρθουν και να μείνουν σε ξενοδοχεία του Νομού. Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα, τουλάχιστον, αυτό φαίνεται από τα τηλέφωνα που δέχομαι. Το ενδιαφέρον προέρχεται, κυρίως από την περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Ενδιαφέρον τόσο για τις Γιορτές του Νέστου, όσο και για την ευρύτερη περιοχή για άλλες χρονικές περιόδους με αφορμή τις Γιορτές».

  Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε, ότι η αυλαία των φετινών Γιορτών θα πέσει με μια όμορφη μουσική βραδιά, πλαισιωμένη από life τραγούδια του γνωστού καλλιτέχνη Χρήστου Δάντη. Παράλληλα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα υπάρξουν πολλές δραστηριότητες για τους λάτρεις των sport όπως είναι το κανό- καγιάκ, η κωπηλασία, η αναρρίχηση και πολλά άλλα.

  Πολιτιστικοί σύλλογοι γυναικών με τις δράσεις τους, αλλά και λαϊκά μουσικά συγκροτήματα εντάσσονται στο πρόγραμμα των φετινών Γιορτών. Με όλα αυτά τα δεδομένα σε εξέλιξη, όπως φαίνεται, η επιτυχία για την διεξαγωγή επιτυχημένων και ποιοτικών γιορτών είναι για άλλη μια χρονιά εγγυημένη.