Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Της Πολιτικής το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τέλος στις διακοπές:
Αυτό κυριαρχεί στο μυαλό όλων μας αφού αισίως πέρασε και ο Δεκαπενταύγουστος, αλλά με την ζέστη που υπάρχει κανείς δεν θέλει να απομακρυνθεί από την θάλασσα. Το καλοκαίρι όπως φαίνεται ακόμα δεν τελείωσε και θα τραβήξει για πολύ ακόμα, αφού όπως οι μετεωρολόγοι αναφέρουν, η ζέστη θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες και θα μας ταλαιπωρήσει. Οι παραλίες του Νομού βούλιαξαν για ακόμα μια φορά από κόσμο, αλλά δυστυχώς λίγοι ήταν οι άρχοντες του τόπου μας, που τις επισκέφθηκαν έστω και μια φορά για να κάνουν ένα μπάνιο βρε αδελφέ μαζί με τον απλό κοσμάκη.
Ο εκ Γρεβενών Νομάρχης Ξάνθης, για ακόμα μια χρονιά επέλεξε την Χαλκιδική για να ξεκουραστεί λίγες ημέρες, ενώ ο Δήμαρχος Ξάνθης αρμένιζε μεταξύ Αβδήρων και Θάσου, όποτε βέβαια του το επέτρεπαν οι προεκλογικές του υποχρεώσεις. Ο Φ. Καραλίδης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, ξεκουράστηκε λίγες ημέρες στο Παληό Καβάλας και στην Ξάνθη, ενώ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χ. Πούλιος εκτός από την μονοήμερη διαμονή του στην Θάσο, πέρασε όλες τις υπόλοιπες ημέρες μεταξύ Ξάνθης, ΣΕΚΑΠ και Σταυρούπολης.

Τα Καράβια και τα Καραβάκια:
Μπορεί αυτές τις λίγες ημέρες που επέλεξα να ξεκουραστώ, ορισμένοι να προσπάθησαν για ακόμα μια φορά να με εμπλέξουν σε μεγαλομανιακές καταστάσεις, αφού λίγο ως πολύ κόντεψαν να με παρουσιάσουν ως εφοπλιστή, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα ποτέ δεν τους έκανε την χάρη. Ας μπορέσουν πρώτα να κάνουν μπάνιο οι κύριοι αυτοί στην μπανιέρα του σπιτιού τους χωρίς μπρατσάκια και δραμαμίνες και μετά μπορούν να πουν ότι θέλουν για μένα, αρκεί να αναφέρουν σωστά το όνομα μου μόνο. Είπαμε εύκολα γίνεσαι από Καπετάνιος Μούτσος, αλλά από Μούτσος Καπετάνιος πολύ δύσκολα…

Καυτή πατάτα ο Αύγουστος:
Το «μαγείρεμα» που έπεσε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου για τις ερχόμενες Καλλικρατικές εκλογές δεν έχει προηγούμενο. Άρχισαν να κυκλοφορούν στην πιάτσα άνθρωποι που μόνο κακό έκαναν σε αυτόν τον τόπο και προσπαθούν, βγαίνοντας από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας να κερδίσουν έστω και έναν μικρό ρόλο στην καθημερινότητα και στην πολιτική σκηνή.
Για παράδειγμα θα σας αναφέρω πως στον Τόπειρο ο Χατζηκαλλικράτης άναψε μεγάλες φωτιές και είδαμε να συστρατεύονται κατά του νυν Δημάρχου Σ. Χατζηευαγγέλου, άνθρωποι που στο παρελθόν δεν είχαν ανταλλάξει ούτε καλημέρα. Επίσης είδαμε και αυτό το αμίμητο, να προωθείται ο Τάσος Τσάκαλος από τον Κουμπάρο του Σ. Μωραΐτη ως υποψήφιος Δήμαρχος και στο τέλος να αλλάζουν οι θέσεις και ο μέχρι πρότινος υποστηρικτής του Τ. Τσάκαλου (α! και μεσολαβητής ανάμεσα στον Θ. Μίχογλου και τον Τ. Τσάκαλο) Σ. Μωραΐτης να μας προκύπτει και ως υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου, ο οποίος βέβαια ενέδωσε στις πιέσεις των υποστηρικτών του, τους οποίους βέβαια εμείς ποτέ δεν είδαμε.
Όλη αυτή η Ιστορία βέβαια, δημιούργησε και ρήξεις στην πάλαι ποτέ δυνατή παρέα του στενού περιβάλλοντος, του Βουλευτή Αλέξανδρου Κοντού, αφού από την μια ο Μεγαλοπαράγοντας της περιοχής επί εποχής ΝΔ, Γ. Ράπτης επέλεξε να στηρίξει ως υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου τον Σ. Στολίδη και από την άλλη ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κατεβαίνει ο ίδιος ως υποψήφιος Δήμαρχος και χαλάει την συνταγή. Όπως και εσείς καταλαβαίνετε, στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα το «όπου λαλούν πολλοί Κοκόροι αργεί να ξημερώσει» και σίγουρα όλα αυτά λειτουργούν υπέρ του νυν Δημάρχου.

Πουλημένο το παιχνίδι στον Τόπειρο:
Η πιο πάνω κατάσταση αποδεικνύει περίτρανα πως όντως το παιχνίδι στον πιο πολυσυζητημένο Δήμο του Νομού μας, έχει δοθεί και δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση. Αν κάποιος συγκρατήσει τα όσα πιο πάνω ανέφερα και τα συνθέσει στο γεγονός που αποκάλυψα πριν τρεις εβδομάδες, σχετικά με το τραπέζι ανάμεσα σε πρωτοκλασάτο Νεοδημοκράτη και το δεξί χέρι του αριστερού Δημάρχου Τοπείρου, Ν. Τριανταφυλλίδη, θα καταλάβει πως όχι μόνο έχω δίκαιο, αλλά και πως είμαι πολύ πιο μπροστά από τις εξελιξεις.

Εν βρασμώ ο Δημόκριτος:
Φαίνεται πως πέρασε η μπόρα από τον νέο Δήμο Αβδήρων, αφού και η νυν Δήμαρχος Εύα Τσακίρη επέλεξε μετά από μια αρκετά μεγάλη σε διάρκεια καραμπόλα, να κρατηθεί στις αρχικές της θέσεις, τις οποίες είχε εκφράσει μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε στο τέλος του Ιουλίου. Αφού λοιπόν η νυν Δήμαρχος Αβδήρων προσπάθησε να παίξει ρώσικη ρουλέτα για την διεκδίκηση της Δημαρχίας, αποφάσισε να στηρίξει, όπως πληροφορίες μου αναφέρουν, την υποψηφιότητα του Δ. Γαλανόπουλου, ο οποίος φαίνεται πως θα έχει και την στήριξη του Δημάρχου Βιστωνίδας Ν. Ζλάτκου, αλλά και του Βουλευτή της ΝΔ Αλέξανδρου Κοντού, όπως κύκλοι του περιβάλλοντος του Ισχυρού άνδρα της ΝΔ στην Ξάνθη διαδίδουν. Δεν μένει πάντως να δούμε τελικά αν όλα αυτά θα αποτελέσουν και την πραγματικότητα τις επόμενες ημέρες και πάντα κάτω από την σκιά των κινήσεων του Δημάρχου Σελέρου, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί σε μεγαλοπαράγοντας της περιοχής, ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο ως προς το που θα γύρει η πλάστιγγα της μειονότητας.

Προβλήματα από τα ταξί στην 28ης:
Την πλήρη αγανάκτηση σε όλους τους οδηγούς προκαλεί η άναρχη πολλές φορές, στάθμευση των Ταξί στην πιάτσα της 28ης Οκτωβρίου, αφού από την μια ο χώρος που έχει διατεθεί για να κάνουν και οι Ταξιτζήδες την δουλειά τους είναι μικρός και από την άλλη η κίνηση στην συγκεκριμένη οδό δεν έχει μειωθεί καθόλου.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε συναντήσει ταξί παρκαρισμένο στην συγκεκριμένη πιάτσα με το πίσω του μέρος να εξέχει απαράδεκτα στον δρόμο, εμποδίζοντας την κυκλοφορία ακόμα και των δίτροχων, πράγμα το οποίο μας αναγκάζει να ρωτήσουμε, αν ο νόμος που καθορίζει τις προδιαγραφές για τις πιάτσες ταξί, αναφέρει σε κάποια παράγραφο πως θα πρέπει να υπάρχει διαχωριστική λωρίδα-νησίδα ανάμεσα στον κανονικό δρόμο και στο κομμάτι που ορίζεται η πιάτσα.
Δεν έχουμε τίποτε προσωπικό με τους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν θα εναντιωθούμε στο μεροκάματο που βγάζουν για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, αλλά δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθούμε και στα λάθη που συμβαίνουν συχνά από την πλευρά τους, τα οποία βέβαια δυσχεραίνουν την ζωή των πολιτών.