Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Σε λίγες ημέρες θα λειτούργει ο Ρομποτικός Κάδος

Απάντηση στις αντιδράσεις για
το σημείο επιλογής που τοποθετήθηκε
Κώστας Γιαγτζόγλου, Αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την καθαριότητα στον Δήμο Ξάνθης:
««ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, γι’ αυτό προσπαθούμε»


Σε μια βδομάδα, περίπου, θα λειτουργήσει ο πρώτος ρομποτικός κάδος στην πόλη της Ξάνθης, στην οδό Ηρώων. Το θέμα προκάλεσε ορισμένες αντιδράσεις, καθώς εκφράστηκε από κάποιους η άποψη, πως η θέση που θα τοποθετηθεί ο εν λόγω κάδος, δε θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των περισσότερων Ξανθιωτών.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, πάντως, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την καθαριότητα στον Δήμο, κύριος Κώστας Γιαγτζόγλου, επισημαίνει με λάβρα φωνή, πως στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης, ο ρομποτικός κάδος θα αντικαταστήσει τους συνολικά εννιά κάδους που υπήρχαν, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση κονδυλίων και εργατικών χεριών.
Να σημειωθεί δε, πως η λειτουργία του ρομποτικού κάδου θα βασίζεται αποκλειστικά στην τεχνολογία. Όπως αναφέρει ο κύριος Κ. Γιαγτζόγλου, η χωρητικότητά του ισοδυναμεί με πενήντα απλούς κάδους και θα εξυπηρετεί όλη την αγορά της πόλης. Τα σκουπίδια θα πρεσάρονται μέσα στον κάδο και θα μαζεύονται από κει μέσω μιας χοάνης, από τα απορριμματοφόρα του Δήμου.
«Αν υπήρχαν περισσότεροι τέτοιοι κάδοι δε θα είχαμε σκουπίδια μέσα στην πόλη» τονίζει χαρακτηριστικά ο κύριος Κ. Γιαγτζόγλου και προσθέτει πως «Αντί να πηγαίνουν τρία απορριμματοφόρα για να αδειάσουν πενήντα κάδους, θα πηγαίνει ένα απορριμματοφόρο, όταν γεμίζει ο ρομποτικός κάδος».
Αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας στην πόλη, ο κύριος Κ. Γιαγτζόγλου, επισημαίνει πως η κατάσταση είναι άριστη και ο ίδιος είναι ικανοποιημένος. Συμπληρώνει δε, πως υπάρχουν απαράδεκτες συμπεριφορές συμπολιτών μας, όταν πετάνε σκουπίδια έξω από τους άδειους κάδους, γιατί σιχαίνονται να ανοίξουν το καπάκι.
«Είναι άριστη η κατάσταση σε σχέση με άλλες ελληνικές πόλεις, όπως δηλώνουν και οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης. Με το προσωπικό που διαθέτουμε, γιατί είναι γνωστό ότι έχουμε σημαντικές ελλείψεις, τα πράγματα στον χώρο της καθαριότητας βαίνουν καλώς. Τα παιδιά δουλεύουν με αυτοθυσία, με όλες τις καιρικές συνθήκες. Θα πρέπει, βέβαια, να επισημάνω για άλλη μια φορά, πως θα πρέπει και εμείς οι ίδιοι να φροντίζουμε για την δημόσια εικόνα της πόλης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.
Ερωτηθείς, σχετικά με τις αιχμές που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για την αγορά πεντακοσίων κλάδων, την στιγμή, μάλιστα, που τα οικονομικά του Δήμου είναι ασφυκτικά περιορισμένα, ο κύριος Κ, Γιαγτζόγλου, επισημαίνει με έμφαση πως «Οι πεντακόσιοι αυτοί κάδοι είναι αγορασμένοι από πέρσι. Φέτος δεν αγοράσαμε κανέναν κάδο. Αγοράσαμε πέρσι, για να αντικαταστήσουμε τους πεντακόσιους κατεστραμμένους που υπήρχαν. Πριν δύο χρόνια είχαμε αγοράσει άλλους πεντακόσιους».
Κλείνοντας, ο κύριος Κ. Γιαγτζόγλου τονίζει πως «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, γι’ αυτό προσπαθούμε».