Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Καλλικράτης και στην Παιδεία…

Καλλικράτης και στην Παιδεία…

Ενώ, δεκάδες εκπαιδευτικοί υποβάλλουν καθημερινά αιτήσεις σε όλη την χώρα για να βγουν σε σύνταξη

Δηλώσεις του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, κυρίου Κώστα Πυλαρινού, αναφορικά με το θέμα





  Οι δεκάδες αιτήσεις εκπαιδευτικών για να βγουν στην σύνταξη, αποτελούν σημείο έντονου προβληματισμού για το Υπουργείο Παιδείας, που διαπιστώνει πως με αυτά τα δεδομένα θα δημιουργηθούν κενά, όσον αφορά το εκπαιδευτικό δυναμικό.

  Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για συνταξιοδότηση λήγουν στις είκοσι Αυγούστου. Μέχρι, τότε, μάλιστα, προβλέπεται ο αριθμός των αιτήσεων να αυξηθεί δραματικά. Αν εγκριθούν όλες οι αιτήσεις, γίνεται εμφανές, πως θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, που θα πρέπει να καλύψουν για άλλη μια φορά αναπληρωτές και ωρομίσθιοι καθηγητές.

  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου, ο αριθμός των αιτήσεων θα υπερβεί τις 11.000, όταν πέρσι, μάλιστα, υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μόλις 4.000 άτομα.

  Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει εκφράσει δημόσια την πρόθεσή της να καταργήσει τον “θεσμό” των ωρομισθίων και αναπληρωτών καθηγητών, με αυτά τα αναπάντεχα δεδομένα σε εξέλιξη, ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν.

  Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, κύριος Κώστας Πυλαρινός, αναφέρει, πως δέκα αιτήσεις εκπαιδευτικών του Νομού, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνταξιοδοτηθούν, έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, δύο εκ των οποίων, μάλιστα, έχουν υπογραφεί από τον ίδιο. Από κει και πέρα, όπως επισημαίνει, ο κύριος Κ. Πυλαρινός, απαιτείται μια διαδικασία για να οριστικοποιηθεί η συνταξιοδότηση κάποιου.

  Ήδη, το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερωθεί από τον κύριο Πυλαρινό, αναφορικά με τις αιτήσεις για συνταξιοδότηση των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών στο Νομό.

  Το θέμα που προκύπτει είναι κατά πόσο το υπάρχον μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό θα μπορέσει να αναπληρώσει τα κενά που θα δημιουργηθούν.

  Όπως αναφέρει παράλληλα ο κύριος Κ. Πυλαρινός  η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης αντιμετωπίζει σοβαρά κενά, όσον αφορά και το διοικητικό προσωπικό της.

  «Ζητούσα δώδεκα άτομα και έστειλαν μόλις πέντε στην Διεύθυνση» τονίζει χαρακτηριστικά ο κύριος Κ. Πυλαρινός.

  Κλείνοντας, ο τελευταίος αναφέρει πως υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου να καταργηθούν τα γραφεία εκπαίδευσης της Διεύθυνσης, στα πλαίσια του Καλλικράτη.

  Σχετικά, τώρα, με το ίδιο θέμα, όπως υφίσταται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ακολουθεί ενημέρωση σε επόμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.