Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Καθημερινά μας επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις στο θέμα της ΣΕΚΑΠ:


Η μεγαλύτερη επιτυχία για ένα μέσο ενημέρωσης, είναι να αποτελεί την είδηση όταν όλοι οι υπόλοιποι την ακολουθούν και αυτό συμβαίνει με την εφημερίδα μας. Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που γράψαμε για τα σχέδια ξεπουλήματος της ΣΕΚΑΠ και ποτέ μα ποτέ, δεν κάναμε αναφορές σε φανταστικά σενάρια Τούρκων επενδυτών. Πάντα υποστήριζα και συνεχίζω να υποστηρίζω πως η ΣΕΚΑΠ αποτελεί την λεία της Philip Morris και στην προκειμένη περίπτωση, η εξαγορά της Συνεταιριστικής (;) εταιρίας θα γίνει με την μέθοδο του Δούρειου Ίππου. Στο σημείο αυτό βέβαια, θέλω να αναφέρω, πως το ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ δεν έχει να κάνει σχέση με την οικονομική δυστοκία της εταιρίας, αλλά με τα πολιτικά παιχνίδια που για κάποιους πρέπει να συνεχίσει να παίζει, κάτι το οποίο βέβαια δεν μας είναι και πολύ άγνωστο, μέχρι τώρα. Η ΣΕΚΑΠ θα μπορούσε να λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα, αν όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε σωστή διαχείριση των χρημάτων της εταιρίας και αν δεν υπήρχαν στην μέση τα πολιτικά παιχνίδια ή μάλλον οι εξυπηρετήσεις με ανταποδοτικά οφέλη για τους κατά καιρούς πολιτικούς της περιοχής μας και όχι μόνο.

Η Alpha green πρωτοπορεί στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων:


Εγκαινίασε τα γραφεία της στην Ξάνθη η Alpha green το περασμένο Σάββατο και όσοι παραβρέθηκαν, αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, με απώτερο σκοπό την μείωση σε μέγιστο βαθμό, των χρημάτων που χρειάζεται να δαπανούμε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον αποκλειστικά υπεύθυνο της Alpha Green στην Ξάνθη κύριο Γιάννη Αναστασιάδης, οι επιλογές που έχει ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του, είναι πολλές και αρκετά συμφέρουσες, αφού ως υποδομή εφαρμογής έχουν ως κύριο λόγο, υλικά νέας τεχνολογίας, που αποδίδουν τα μέγιστα με αρκετά λιγότερα χρήματα. Η Alpha Green διαθέτει εκτός από άριστα καταρτισμένο προσωπικό, μια σειρά από υλικά θερμομόνωσης, όπως και ηλιακούς θερμοσίφωνες, οι οποίοι αξιοποιούν στο έπακρο και σε όλες τις ώρες την ηλιακή ενέργεια, με δυνατότητα σύνδεσής τους με τους ενεργειακούς λέβητες καύσης Pelet για ακόμα γρηγορότερη και συμφερότερη απόδοση στον τομέα τις θέρμανσης, καθώς και τα ενεργειακά τζάκια καύσης Pelet, τα οποία με πολύ εύκολο τρόπο, αντικαθιστούν τα μέχρι σήμερα γνωστά σε όλους μας, τζάκια καύσης ξύλων. Μια επίσκεψη στα γραφεία της Alpha Green στον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου, θα σας δώσει την δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά τον κόσμο της ενεργειακής αναβάθμισης και της εξοικονόμησης.

Προβλήματα παρά καλό, από την πρωτοβουλία του τοπικού ΠΑΣΟΚ για επίσκεψη στην γειτονική Βουλγαρία ανεπίσημα, με επίσημους στόχους:

Προβλήματα δημιούργησε η πρωτοβουλία του τοπικού ΠΑΣΟΚ για το ταξιδάκι στην Βουλγαρία και ειλικρινά απορώ πως επετράπη να γίνει αυτή η γκάφα, διότι περί γκάφας πρόκειται. Δεν είναι δυνατόν να κανονίζεις αποστολή ανεπίσημα για θέματα που μόνο σε επίσημο επίπεδο θα πρέπει να συζητιούνται, ώστε να τηρούνται και οι δεσμεύσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης μου δήλωσε αγανακτισμένος, πως αντί να κοιτάξουν την καταστροφή που έφεραν στον εμπορικό κόσμο και στην χώρα γενικότερα, με ένα Τσουνάμι γεμάτο από απολύσεις, μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων και αλματώδεις αυξήσεις των λουκέτων σε καταστήματα, αυτοί προσπαθούν να γίνουν οι σωτήρες, δίνοντας «αγώνα» για να φύγουν ακόμα περισσότεροι Ξανθιώτες από την τοπική αγορά και να ψωνίζουν από την Βουλγαρία πιο φθηνά. Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη εξωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ και με αυτήν θέλει να αναπτύξει την περιοχή μας. Εξάλλου, συμπλήρωσε το μέλος του Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, δεν είναι τυχαίο πως στην αποστολή συμμετείχε και εκπρόσωπος άλλου συλλογικού φορέα επαγγελματιών της περιοχής μας, ο οποίος από την μια ζητά για την αυτοπροβολή του, συνέχεια να στηριχτεί η τοπική αγορά, αλλά ο ίδιος προτιμά ως προμηθευτές για το κατάστημά του, από τους γύρω Νομούς, αλλά και τα καταστήματα των πολυεθνικών που έχουν ανοίξει στην περιοχή μας.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, για ΕΒΖ και ΣΕΚΑΠ:


Με αρκετά γεμάτη ατζέντα γύρω από θέματα που απασχολούν σε σοβαρό βαθμό την περιφέρειά μας, αναμένεται σήμερα να συναντήσει και να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Ο κύριος Γιαννακίδης θα παραδώσει τα ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα εργοστάσια της ΕΒΖ, αλλά και για την ΣΕΚΑΠ και θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση, έτσι ώστε να μην κλείσουν αυτά τα εργοστάσια και να βρεθεί τρόπος για την συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας τους, που ως επακόλουθο θα έχει τόσο την διατήρηση των θέσεων εργασίας που υπάρχουν όσο και την μακροπρόθεσμη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αντί να ντρέπονται στην ΔΕΥΑΞ για τα 40 κινητά τηλέφωνα, έχουν μούτρα και μας λένε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη! Δεν τους πείραξε η υπερβολή τους, αλλά το λάθος των ελεγκτών:


Θέλουν να μας τρελάνουν κάποιοι εκεί στην ΔΕΥΑΞ, αλλά ακόμα πιο πολύ θέλει να μας τρελάνει ο αγαπητός κατά τα άλλα, Μ. Τσέπελης, πρόεδρος της επιχείρησης. Πριν λίγες ημέρες φιλοξενούμενος στην Εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια και ερωτώμενος για τα 40 κινητά τηλέφωνα που πληρώνουν οι Ξανθιώτες, για να τα χρησιμοποιούν οι εκλεκτοί και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΞ, αντί να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί πως ήταν λάθος αυτή η απόφαση, δίνοντας άμεσα εντολή να σταματήσει αυτή η κατασπατάληση, τόνισε πως τα τηλέφωνα αυτά χρειάζονται για να επικοινωνούν μεταξύ τους οι εργαζόμενοι για δουλειές της ΔΕΥΑΞ (ποιος άραγε να το πιστέψει αυτό και να μην υποθέσει πως τα χρησιμοποιούν και για προσωπική τους χρήση). Επίσης ο κύριος Τσέπελης, παραβλέποντας επιλεκτικά αυτό το προκλητικό γεγονός, στάθηκε για ακόμα μια φορά στο λάθος, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, των ελεγκτών, οι οποίοι αναφέρονται στο ποσό ανά μήνα που στοιχίζουν αυτά τα τηλέφωνα στην ΔΕΥΑΞ και κατ’ επέκταση στους Ξανθιώτες, υποστηρίζοντας πως αυτό αφορά ετήσια χρήση και όχι μηνιαία. Τα συμπεράσματα βέβαια από όλα αυτά είναι δικά σας, όπως και η κρίση για την ανοχή του Δημάρχου Ξάνθης σε όλη αυτή την κατάσταση, ανήκει επίσης στους Δημότες.

Προς Αλέκο Κοντό, Βουλευτή της ΝΔ και πολέμιο των αποφάσεων για το ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ ενταύθα:


Είναι καλό το να συμμετέχεις ενεργά στις προσπάθειες στήριξης της ΣΕΚΑΠ, αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή δημόσια, να άκουγα και την κριτική σου, για αυτούς που ήταν στο Δ.Σ. της εταιρίας, επί Υπουργίας σου και Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Δεν αμφέβαλλα ποτέ για το ενδιαφέρον σου στην διατήρηση των θέσεων εργασίας στα συνεταιριστικά εργοστάσια, αλλά δεν μπορώ να ακούω για ευθύνες της σημερινής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν γνωρίζεις και εσύ ο ίδιος πολύ καλά, πως η κατάντια των συνεταιριστικών εργοστασίων οφείλεται σε όλες τις Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και στις λανθασμένες επιλογές τους, να τοποθετούν σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους, οι οποίοι αποδείχτηκαν ανίκανοι να προσφέρουν αυτά τα οποία θα έπρεπε. Όντως τα πλήγματα στην ΣΕΚΑΠ προέρχονται και από την αισχρή φορολογία των τσιγάρων που επέβαλε η σημερινή Κυβέρνηση επανωτά, αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά ικανά για την σημερινή κατάντια. Αυτά ως μια απλή φιλική τοποθέτηση.