Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Σε σύγχυση οι υπάλληλοι των περιφερειακών διαμερισμάτων Ξάνθης και Έβρου, λόγω απόφασης Άρη Γιαννακίδη, για εσωτερικές μετακινήσεις. Μετατρέπουν την Κομοτηνή σε Πρωτεύουσα της Θράκης:

Σάλος έχει ξεσπάσει στους κύκλους των υπαλλήλων, τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης όσο και αυτής του Έβρου, έπειτα από την είδηση που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, πως αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Άρης Γιαννακίδης, να προβεί σε εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων, για την κάλυψη θέσεων στις διευθύνσεις των υπηρεσιών, οι οποίες έπειτα από δική του απόφαση, συγκεντρώθηκαν στην Κομοτηνή, όπου εκεί είναι και η έδρα της Περιφέρειας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι υπάλληλοι θα αντιδράσουν τις επόμενες ημέρες. Στο σημείο αυτό βέβαια, οφείλω να σχολιάσω πως δεν είναι δυνατόν αυτά που τόσα χρόνια κατηγορούσαμε πως γίνονται στην χώρα μας, με την συγκέντρωση των κέντρων αποφάσεων στην Αθήνα, σήμερα να τα υιοθετούμε και για τον λόγο αυτό, οφείλω να ζητήσω σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κύριο Γιαννακίδη, να αλλάξει άποψη και να κατανέμει σωστά τις διευθύνσεις των υπηρεσιών της Περιφέρειας σε όλους τους Νομούς, προσπερνώντας και την απόφαση της μετακίνησης των υπαλλήλων. Δεν θα γίνει η Κομοτηνή Πρωτεύουσα της Θράκης κύριοι.

Μοίρασαν και δε πέταξαν το γάλα οι κτηνοτρόφοι, σεβόμενοι αυτά που απλόχερα μας χαρίζει η φύση, την στιγμή που οι Κυβερνώντες δεν σέβονται ούτε τον μόχθο ούτε τις θυσίες τους:


Η καλύτερη αντίδραση ομολογουμένως, είναι αυτή της μοιρασιάς και όχι του πετάματος και αυτό το γνωρίζουν καλά οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας, οι οποίοι εκτιμώντας στο έπακρο αυτά που μας χαρίζει ο Θεός και η φύση, μοίρασαν γάλα το Σάββατο κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας τους και δεν το πέταξαν, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τον εξευτελισμό τόσο του μόχθου και των θυσιών τους όσο και τα προϊόντα τα οποία παράγουν. Είμαστε δυστυχώς μια χώρα στην οποία εκτός από την παραγωγή, σταμάτησε πλέον και η ανθρώπινη λογική σκέψη και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενέργειες, μας θυμίζουν πως είμαστε ανθρώπινα όντα και όχι ρομποτάκια. Διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι για τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των προϊόντων τους και βέβαια έχουν απόλυτο δίκιο, μα ακόμα περισσότερο δίκιο έχουν οι καταναλωτές, που προμηθεύονται το γάλα σε αρκετά υψηλές τιμές σε σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους μας και ειλικρινά τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά κανένας δε μπαίνει στον κόπο να δώσει απαντήσεις.

Τρόμο έχει προκαλέσει στην Ξάνθη, το περιστατικό εγκληματικότητας με θύματα ένα ζευγάρι, που μαχαιρώθηκε από τον διαρρήκτη, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος:


Τρόμο έχει προκαλέσει στους Ξανθιώτες η είδηση, πως ένας διαρρήκτης το βράδυ του Σαββάτου, δεν δίστασε να μαχαιρώσει ένα ζευγάρι συμπολιτών μας, όταν έγινε αντιληπτός. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μέχρι τώρα έχουν δοθεί στην δημοσιότητα, το ζευγάρι επέστρεφε στο σπίτι του μετά από έξοδο διασκέδασης και μόλις ο άντρας μπήκε στο σπίτι, δέχθηκε την επίθεση του δράστη, ο οποίος ήταν κρυμμένος πίσω από την εξώπορτα και κατάφερε δυο σοβαρά τραύματα στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα, ενώ στην συνέχεια τον κατέβασε σέρνοντας από τα σκαλιά της διώροφης μονοκατοικίας, προκειμένου να διαφύγει. Στην προσπάθεια διαφυγής όμως, έπεσε επάνω στην γυναίκα του θύματος και προσπάθησε να μαχαιρώσει και την ίδια αστοχώντας βέβαια και πληγώνοντάς την ελαφρά στο χέρι. Ο Δράστης μετά από τις μαχαιριές παράτησε τα θύματα και ετράπη σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, την στιγμή που άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και αστυνομική της Α.Δ. Ξάνθης είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του, χωρίς όμως αυτή να καταστεί δυνατή μέχρι αυτήν την στιγμή.

Μια ανώνυμη επιστολή καταγγελίας, δεν είναι και ότι καλύτερο για την δημοσιοποίηση λανθασμένων ή μη πρακτικών:


Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες ανώνυμων επιστολών που είτε καταφθάνουν στα γραφεία μας με τα ΕΛΤΑ, είτε τις βρίσκουμε κάτω από την πόρτα. Πολλές από αυτές είναι άξιες έρευνας και ενασχόλησης, κάποιες άλλες είναι άξιες μόνο για να γεμίζουν το καλάθι των αχρήστων, αν και γενικότερα η άποψή μου, είναι πως οτιδήποτε ανώνυμο, θα πρέπει να πετιέται, αφού πολλές φορές, όσο και να θέλεις να ασχοληθείς, η ανωνυμία σου στερεί το δικαίωμα της γνώσης και καταλήγεις σε αδιέξοδα, όσες διεξοδικές έρευνες και να κάνεις. Λάβαμε χθες μια ανώνυμη επιστολή, η οποία ανέφερε πως ο Δήμος Ξάνθης πληρώνει το ρεύμα από έναν Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο, ενώ στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού ο Δήμος Ξάνθης πληρώνει το ρεύμα του Δημοτικού Γηπέδου που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο. Συνεπώς η επιστολή εκτός από άστοχη, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αρκετά πονηρή, γι’ αυτό καλά θα κάνει ο αποστολέας και συντάξας της, να σκεφθεί καλά πριν μας απασχολήσει και πάλι.

Προς Σούλα Ιακωβίδου, ΝΟΔΕ Ξάνθης ενταύθα: Αν ο Αν. Σαμαράς έρθει στην Ξάνθη και αντί να επισκεφθεί την Σταυρούπολη, πάει προς Σμίνθη και Εχίνο μεριά, τότε η ΝΔ θα συνεχίσει να κυλιέται στον Βούρκο:

Καθημερινά επιβεβαιώνεται η επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στην Ξάνθη και πληθαίνουν οι φήμες πως θα επισκεφθεί την ορεινή περιοχή της Ξάνθης, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ακριβώς σε ποια ορεινά χωριά θα πάει. Για τον λόγο αυτό κυρία Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρε της ΝΟΔΕ Ξάνθης, καλό θα είναι να ενημερωθούμε λίγο άμεσα για την επικείμενη επίσκεψη και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο αρχηγός της ΝΔ, για να γνωρίζουμε και εμείς, αν θα είναι άξια από δημοσιογραφικής κάλυψης ή όχι, γιατί πολύ απλά, έστω και δημοσιογραφικά δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ως μέσο με την επίσκεψη του αρχηγού της ΝΔ, αν αυτή περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της, μόνο τα πομακοχώρια και όχι την Σταυρούπολη και τα πεδινά χωριά του Νομού μας.