Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…!!!

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…!!!


Σάββας Μελισσόπουλος, Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης:
- «Ο σχολικός χάρτης έγινε προς όφελος των μαθητών»
- Εξαιρούνται από τις συγχωνεύσεις τα ειδικά σχολεία. Ενώ, για τα μειονοτικά θα αποφασίσει ο συντονιστής των μειονοτικών σχολείων που εδρεύει στην Κομοτηνή


Ο νέος σχολικός χάρτης, στα πλαίσια των συγχωνεύσεων- καταργήσεων σχολικών μονάδων, έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα, δε, με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, όσον αφορά τις αλλαγές στην Ξάνθη, αυτές έγιναν με γνώμονα το όφελος των μαθητών, αφού, όπως σημειώνει, οι συγχωνεύσεις έγιναν με εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά κριτήρια.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει, από την άλλη, ο τελευταίος, στον Νομό Ξάνθης με τις συγχωνεύσεις που γίνονται, δημιουργούνται 6θέσια και 12θέσια σχολεία και νηπιαγωγεία, χωρίς καμία βίαιη επέμβαση.
Παράλληλα, ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος κάνει σαφές, ότι τόσο οι προτάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, όσο και του αρμοδίου Υπουργείου, διακατέχονται από λεπτές ισορροπίες που αφορούν την τοπική κοινωνία.
«Δεν είναι σωστό ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει για πράγματα που δεν προσφέρουν» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος, αναφερόμενος στους βασικούς σκοπούς των αλλαγών του νέου σχολικού χάρτη.
Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, οι ανωτέρω αλλαγές γίνονται με σεβασμό προς τον μαθητή και τον εκπαιδευτικό, αφού δεν αλλοιώνεται και η αναλογία μαθητών και δασκάλου, που είναι είκοσι πέντε ανά ένας. Ενώ, δεν δημιουργούνται σχολεία που θα ξεπερνούν τους τετρακόσιους μαθητές.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον Νομό Ξάνθης, έχουμε πέντε συγχωνεύσεις στις οποίες εμπλέκονται δεκατέσσερα σχολεία, τρία εκ των οποίων είναι ήδη σε αναστολή λειτουργίας. Παράλληλα, γίνονται οκτώ συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων στα οποία εμπλέκονται είκοσι ένα νηπιαγωγεία, από τα οποία τα τρία είναι ήδη κλειστά.
Γίνονται δε πέντε υποβιβασμοί σχολείων και ενός νηπιαγωγείου. Ενώ, έχουν προταθεί δύο αναβαθμίσεις σχολείων, οι οποίες θα γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο.
Να σημειώσουμε, ότι, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει, παράλληλα, στην εφημερίδα μας ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος, οι συγχωνεύσεις δεν αφορούν τα ειδικά σχολεία. Όσον αφορά, τώρα, τα μειονοτικά σχολεία, αυτά δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά του Συντονιστή μειονοτικών σχολείων που εδρεύει στην πόλη της Κομοτηνής.