Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Τόνγκα σε Αγρότες από ΕΛΓΑ και πρόγραμμα Natura

Τόνγκα σε Αγρότες από ΕΛΓΑ
και πρόγραμμα Natura


Δεν πληρώθηκαν, ακόμη, τις αποζημιώσεις για τις φυσικές καταστροφές, αλλά ούτε και τα χρωστούμενα από το πρόγραμμα natura, οι αγρότες της Ξάνθης

Κώστας Γλερίδης, μέλος ΠΑΣΕΓΕΣ;
«Θα ζητήσω από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριο Κώστα Σκανδαλίδη, να δώσει απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τους αγρότες της Ξάνθης»

Εχθές έπρεπε να πληρωθούν, σύμφωνα με την φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες, τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις φυσικές καταστροφές, οι αγρότες της χώρας.
Σύμφωνα δε, με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο κύριος Κώστας Γλερίδης, μέλος της ΠΑΣΕΓΕΣ, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, καθώς η αγροτική τράπεζα δεν έχει λάβει τις σχετικές εντολές από το αρμόδιο Υπουργείο.
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει, πως τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν στους δικαιούχους είναι σχεδόν μηδενικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που τους έχουν σταλεί.
Ο κύριος Κώστας Γλερίδης εκφράζει μέσα από την εφημερίδα μας την έντονη δυσαρέσκειά του για τις εκτιμήσεις που στάλθηκαν, επισημαίνοντας πως «από τις ζημιές που έχουμε υποστεί, θα πληρωθούμε, μόνον, το 7%».
Βέβαια και αυτό είναι που πρέπει να τονιστεί, οι αγρότες της Ξάνθης δεν έχουν πληρωθεί, ακόμη, ούτε για το πρόγραμμα natura, ενώ έχουν αφήσει ακαλλιέργητα κάποια στρέμματά από τα χωράφια τους. Τα χρήματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο οποίο έχουν ενταχθεί διακόσιοι αγρότες από την Ξάνθη, προβλέπουν σημαντικά ποσά για τους δικαιούχους. Οι τελευταίοι, ενώ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους με βάση το πρόγραμμα, δεν έχουν λάβει τα χρήματά τους και δεν ξέρουν πότε και αν θα τα πάρουν στα χέρια τους.
Από την άλλη, σύμφωνα πάντοτε με αυτά που επισημαίνει ο κύριος Κώστας Γλερίδης, έχουν “νεκρώσει” προγράμματα που απευθύνονται στους αγρότες. Ενώ, συνάδελφοί του έχουν δεχτεί ποινές, αντί για συνεργασία από τους αρμόδιους παράγοντες της Πολιτείας για γεωργικά θέματα.
Τα ανωτέρω ζητήματα, δεσμεύτηκε να θέσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κύριος Κώστα Σκανδαλίδη, στα πλαίσια επίσκεψης του τελευταίου στην Ξάνθη.
Επίσης, ο κύριος Κώστας Γλερίδης υπογραμμίζει με έμφαση, αναφερόμενος στις τελευταίες κινητοποιήσεις των αγροτών της χώρας, πως η χρονική περίοδος που διανύουμε, δεν ενδείκνυται για κινητοποιήσεις, όσον αφορά τον δικό μας Νομό. Όπως τονίζει, για άλλη μια φορά, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων για φέτος (π.χ. σιτάρι, καλαμπόκι) είναι πολύ ικανοποιητικές.
Κλείνοντας, ο κύριος Κώστας Γλερίδης τονίζει, ότι είναι επιτακτική ανάγκη, να βγει καινούργιος Νόμος, όσον αφορά τον αγροτικό συνδικαλισμό.
«Πρέπει να υπάρχει ένας αγροτικός σύλλογος ανά Δήμο. Μια Ομοσπονδία στην Περιφέρεια και μια Συνομοσπονδία πανελλαδικά, για να αποκτήσουμε, επιτέλους, φωνή» καταλήγει ο κύριος Κώστας Γλερίδης.