Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Καλή χρονιά με υγεία για όλον τον κόσμο:

Καλή χρονιά σας εύχομαι αγαπητοί μου αναγνώστες. Το νέο έτος να πλημμυρίσει τα σπίτια όλου του κόσμου με αγάπη, υγεία και ευτυχία. Το νέο έτος να είναι καλύτερο από όλα τα προηγούμενα και πάνω από όλα να μας κάνει να επιστρέψουμε στους παλιούς καλούς μας εαυτούς. Πρέπει να επιστρέψουμε στους παλιούς μας καλούς και χαρούμενους εαυτούς, γιατί μας αξίζει. Αξίζει σε όλους μας μια καλύτερη ζωή και αυτή θα αποκτηθεί όχι από τα υλικά αγαθά που θα πλαισιώσουν την ζωή μας, αλλά από ψυχική γαλήνη και ευτυχία.

Με διαρροές από όλες τις πλευρές η επίσημη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης:

Διαρροές στις ψηφοφορίες είχε τόσο η πλευρά του Μ. Στυλιανίδη όσο και του Χ. Πούλιου και σίγουρα τα πράγματα δεν ξεκίνησαν και τόσο καλά για την νέα Καλλικρατική χρονιά. Τα προβλήματα βέβαια άρχισαν να φαίνονται από την αρχή της συνεδρίασης, όταν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Στυλιανίδη χωρίστηκαν σε διαφορετικές ομάδες και συνεδρίαζαν μέσα σε γραφείο του Δήμου εν κρυπτώ για το πώς θα ψηφίσουν, κάτι που δεν έγινε βέβαια από την πλευρά της Αντιπολίτευσης. Ακόμα ένα πρόβλημα το οποίο επιφύλασσε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης και αυτή τη φορά σε σχέση με τα τοπικά συμβούλια, ήταν αυτό το οποίο προέκυψε στο τοπικό συμβούλιο Ευμοίρου, το οποίο ανάγκασε τον Χ. Πούλιο και την παράταξη του, να διαγράψει το μέλος Χρήστο Ξανθόπουλο, ο οποίος εξελέγη μαζί τους, αφήνοντας υπονοούμενα για λειτουργίες οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν.

Προβλήματα και για τον Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση:


Την Κυριακή συνεδρίασε για πρώτη φορά με Καλλικρατικό τρόπο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου όπου εκεί παρατηρήθηκαν οι διαρροές από την πλευρά του Δημάρχου Σ. Χατζηευαγγέλου, αφού όπως πληροφορήθηκα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χ. Βαρελάς έφερνε αντιρρήσεις στην ψήφιση του προέδρου που προτάθηκε από την παράταξη του Δημάρχου (Πυροστιάνης) και προκειμένου να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερο θέμα, αποχώρισε από την συνεδρίαση και από το Δημαρχιακό κατάστημα. Επίσης ο κύριος Βαρελάς δεν ψήφισε καμία επιτροπή και κανένα Νομικό πρόσωπο δυσανασχετώντας στο γεγονός ότι δεν προτάθηκε για καμία θέση.

Χωρίς προβλήματα η επίσημη πρώτη του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων. Αντιδήμαρχος ο Γ. Παραστατίδης:


Έναν αρκετά έμπειρο αλλά και πάνω από όλα καλό του φίλο επέλεξε να προτείνει ως Αντιδήμαρχο Αβδήρων ο Β. Τσολακίδης. Νέος Αντιπρόεδρος στον ενοποιημένο πλέον Δήμο Αβδήρων είναι ο Γ. Παραστατίδης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν ως παράταξη στην αντιπολίτευση, αποτελούσε και το άλλο μισό του νέου Δημάρχου Β. Τσολακίδη. Μαζί στους αγώνες, μαζί στην αντιπολίτευση και τώρα μαζί και πάλι στην νέα Δημοτική Αρχή.