Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κανένα βοήθημα για τους οικονομικά “ασθενείς” δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα…

Μαζί με την δεύτερη δόση του επιδόματος κοινωνικής
αλληλεγγύης ξεχάστηκαν και οι υπόλοιπες υποσχέσεις της κυβέρνησης

Κανένα βοήθημα για τους οικονομικά
“ασθενείς” δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα…

Τα διακόσια ευρώ που δόθηκαν πέρσι τέτοια εποχή, περίπου, δεν ανακούφισαν τις χαμηλότερες οικονομικά τάξεις συνανθρώπων μας, όπως ήθελε ο πρωθυπουργός της χώρας

Σπύρος Μαζαράκης, Προϊστάμενος ΟΑΕΔ Ξάνθης:
«Σαν ένας πολίτης που ζει την πραγματικότητα, πιστεύω ότι για την ώρα δε θα έρθει κανένα τέτοιο επίδομα, τουλάχιστον όχι πολύ σύντομα.
Σαν υπάλληλος του ΟΑΕΔ μπορώ να πω, επίσης, πως έχουμε μείνει στο περσινό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, του οποίου εκκρεμεί η δεύτερη δόση»


Κανένα επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης δεν φαίνεται να παίρνουν φέτος οι αδύναμες οικονομικά ομάδες συνανθρώπων μας από το κράτος. Λίγο η οικονομική κρίση, λίγο οι επιταγές του μνημονίου, λίγο η έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας από την πλευρά της Πολιτείας, έχουν συμβάλει σε αυτό το αποτέλεσμα, τι και αν χιλιάδες άνεργοι περιμένουν το κοινωνικό βοήθημα, για να πάρουν λίγο πετρέλαιο ή για να καλύψουν, προσωρινά, κάποια πάγια ανάγκη του νοικοκυριού τους.
Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε από τον Προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Ξάνθης, κύριο Σπύρο Μαζαράκη, δεν έχει έρθει καμία απόφαση από το Υπουργείο Οικονομικών, που να λέει ότι θα δοθεί έκτακτο βοήθημα στους οικονομικά αδύνατους συνανθρώπους μας, όπως συνηθίζεται κάθε τέτοια εποχή.
Για την ιστορία, να θυμίσουμε ότι δεν έχει δοθεί και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να δοθεί ούτε η δεύτερη δόση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης που δόθηκε πέρσι τέτοια εποχή, περίπου, από τον ΟΑΕΔ στους άνεργους δικαιούχους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού.
Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, για το εάν πιστεύει, ότι θα δοθεί, τελικά, το επίδομα που περιμένουν οι οικονομικά ταλαιπωρημένοι πολίτες, ο κύριος Σ. Μαζαράκης απαντάει πολύ χαρακτηριστικά ότι «σαν ένας πολίτης που ζει την πραγματικότητα, πιστεύω ότι για την ώρα δε θα έρθει κανένα τέτοιο βοήθημα, τουλάχιστον όχι πολύ σύντομα. Σαν υπάλληλός του ΟΑΕΔ μπορώ να πω, επίσης, πως έχουμε μείνει στο περσινό επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, του οποίου εκκρεμεί η δεύτερη δόση».
Οι δηλώσεις του κυρίου Σ. Μαζαράκη είναι πολύ ενδεικτικές της γενικότερης απαισιοδοξίας που υπάρχει, όσον αφορά το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο δόθηκε για δύο χρονιές και από φέτος, μάλλον, αποτελεί παρελθόν, καθώς δεν έχει έρθει ούτε η δεύτερη δόση του περσινού βοηθήματος.
Τα διακόσια ευρώ που δόθηκαν πέρσι τέτοια εποχή, περίπου, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, σίγουρα δεν ανακούφισαν τις χαμηλότερες οικονομικά τάξεις, όπως διατεινόταν ο πρωθυπουργός. Η δεύτερη δόση ξεχάστηκε και μαζί με αυτήν όλες οι υπόλοιπες υποσχέσεις της κυβέρνησης.
Πρέπει να αναφερθεί δε, ότι το έκτακτο βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους δε θα δοθεί τελικά από τον ΟΑΕΔ, αλλά από άλλον οργανισμό, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει ο κύριος Σ. Μαζαράκης. Ενώ, οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση, δε θα πάρουν ούτε τα διακόσια ευρώ που πήραν πέρσι.