Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##



Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Λαός που ξεχνά την ιστορία, παύει να υπάρχει. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα ισχύει στην Ξάνθη του σήμερα, αφού ανενόχλητοι έρχονται και ανοίγουν εδώ καταστήματα, αυτοί που άφησαν πολλούς άνεργους στο πέρασμά τους:



Δικαίωμα του κάθε επιχειρηματία είναι να επενδύει όπου αυτός θεωρεί πως πρέπει, αλλά δικαίωμα και όλων των υπολοίπων, δηλαδή καταναλωτών, να ψωνίζουν από εκεί που θεωρούν πως τους συμφέρει, αρκεί βέβαια το συμφέρον τους να μην είναι φαινομενικό. Τι να το κάνω εγώ το να έρχεται να επενδύει στην Ξάνθη όμιλος, ο οποίος ανήκει σε άνθρωπο που πριν λίγα χρόνια, άφησε στον Νομό μας πολλούς ανέργους, επειδή αποφάσισε σε μια νύχτα να αλλάξει χώρα επαγγελματικής δραστηριότητας; Όταν ένας λαός ξεχνά την Ιστορία του, δηλαδή όλα αυτά που πέρασε σε όλα τα επίπεδα, τότε σίγουρα παύει να υπάρχει και αυτό θα ισχύσει στην Ξάνθη το επόμενο χρονικό διάστημα, αν δεν καταλάβουν οι Ξανθιώτες πως πρέπει να στηρίζουν την τοπική αγορά με αποτέλεσμα να κινείται το χρήμα εντός των πυλών. Γιατί μπορεί σε πολυκαταστήματα να βρίσκεις κάτι φθηνότερο, αλλά αν διαβάσεις την χώρα προέλευσης των ρούχων παραδείγματος χάρη, θα διαπιστώσεις πως αυτά κατασκευάζονται σε χώρες οι οποίες έχουν στραφεί κατά της χώρας μας και αναφέρομαι σε γνωστή φίρμα ρούχων, τα οποία φτιάχνονται στα Σκόπια.

Χωρίς προοπτική η διαμόρφωση των χώρων πρασίνου στο έργο της ενοποίησης των πλατειών:

Για ακόμα μια φορά, συμπολίτες μας επικοινώνησαν μαζί μου για το έργο της ενοποίησης των πλατειών, λέγοντας μου πως ο σχεδιασμός των χώρων πρασίνου έγινε χωρίς προοπτική και βασίστηκε στην προχειρότητα. Αντί να δημιουργηθεί ανάμεσα στην παλιά οδό Ηρώων και στο κτίριο της Νομαρχίας ένα πάρκο, το οποίο θα ζήλευε όλος ο κόσμος, οι κύριοι αναλώθηκαν σε χουβαρνταλίδικο ξόδεμα τσιμέντου, το οποίο δεν χρησιμεύει σε τίποτε. Θα έπρεπε ο Δήμος Ξάνθης να είχε προβλέψει χώρους, οι οποίοι θα διαμορφώνονταν κατάλληλα, προκειμένου να υποδεχτούν ζώα και σε συνδυασμό με αρκετά δέντρα να αποτελούσαν ένα πάρκο κόσμημα για ολόκληρη την περιοχή, το οποίο θα επισκέπτονταν σχολεία και τουρίστες. Δεν είναι δυνατόν αυτά που σήμερα αναφέρουμε ως ιδέες, να έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια στην Δράμα και στις Σέρρες. Η πόλη της Ξάνθη, το μοναδικό που έχει να επιδείξει σήμερα, είναι η παλιά πόλη και δυστυχώς ο Δήμος δεν φρόντισε να δημιουργήσει και νέους τουριστικούς θύλακες, οι οποίοι θα προσέλκυαν κόσμο. Είναι άσχημο το να βλέπεις τσιμέντα και τραπεζοκαθίσματα σε χώρους όπου θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει τουριστική ανάπτυξη.

Προσοχή: Και πάλι στο προσκήνιο οι κλοπές καυσίμων από αυτοκίνητα, με την μέθοδο τρυπήματος του ρεζερβουάρ:



Δεν θα έχει τέλος το θέατρο του παραλόγου που ζούμε, λόγω των λανθασμένων χειρισμών από πολιτικής πλευράς στην χώρα μας. Η οικονομική εξαθλίωση που ακμάζει στην Ελλάδα του 2011, οδηγεί πολλούς στην εξεύρεση επίλυσης των οικονομικών τους προβλημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για ακόμα μια φορά στην Ξάνθη, υπήρξαν κρούσματα κλοπής καυσίμων από αυτοκίνητα, με την μέθοδο τρυπήματος των ρεζερβουάρ. Είναι καλό όσοι έχουν αυτοκίνητα στην κατοχή τους, να μην τα σταθμεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεχώς να τα έχουν σε θέσεις όπου από την μια δεν θα εμποδίζουν, αλλά από την άλλη να τα βλέπουν ή να τα αφήνουν σε κεντρικά σημεία, προκειμένου να αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες. Στο συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι μόνο η οικονομική ζημία που προκαλείται στους κατόχους των αυτοκινήτων από την απώλεια του καυσίμου, αλλά και η βλάβη στο ρεζερβουάρ, του οποίου η αντικατάσταση είναι αρκετά δαπανηρή.

Επιτέλους ξεκίνησε η πάταξη του παραεμπορίου από την Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης. Επ’ αυτοφώρω σύλληψη από κοινού με την Α.Δ. Ξάνθης, πλανόδιου στα Κιμμέρια:



Το απόγευμα της Δευτέρας οι Δημοτικοί Αστυνομικοί στην περιοχή Κιμμερίων, ενεργώντας από κοινού με την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, εντόπισαν και έπιασαν επ’ αυτοφώρω έναν πλανόδιο να πουλά παράνομα και χωρίς τα απαραίτητα φορολογικά παραστατικά διάφορα είδη. Στο περιστατικό ήμουν αυτόπτης μάρτυρας και περίμενα μέχρι αυτήν την στιγμή που γράφω, να δω αν θα έβγαινε κάποιο δελτίο τύπου στο οποίο θα αναφερόταν η κατάληξη αυτής της υπόθεσης, αλλά δυστυχώς στην εποχή της τεχνολογίας, φαίνεται πως κάποιοι ακόμα λειτουργούν με ρυθμούς χελώνας. Ρωτώ σήμερα ευθέως την Δημοτική Αστυνομία Ξάνθης , καθώς και την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης να μας ενημερώσουν για το τι ακριβώς συνέβη και ποια η κατάληξη της υπόθεσης, προκειμένου και εγώ με την σειρά μου να ενημερώσω τους αναγνώστες.

Συνάντηση Σωκράτη Ξυνίδη με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Husein Ozdemir:


Την είδηση μας μετέφερε με Δελτίο Τύπου το γραφείο του Υπουργείου του κυρίου Ξυνίδη στην Θεσσαλονίκη, ενημερώνοντάς μας πως κατά την εθιμοτυπική συνάντηση των δυο ανδρών, συζητήθηκαν θέματα γύρω από την οικονομία, τις Εμπορικές Σχέσεις και τον Τουρισμό. Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά ειλικρινά θα ήθελα να είμαι από μια μεριά να ακούσω, τι είχε να πει ο Ξανθιώτης Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης σε θέματα Τουρισμού, όταν όπως είναι γνωστό στην γειτονική Τουρκία ο Τουρισμός Ανθίζει τα τελευταία χρόνια και σημειώνει άλματα, ενώ στην περιοχή της Θράκης, άλλοτε μένει στάσιμος και άλλοτε μειώνεται. Δυστυχώς η χώρα μας, στον τομέα που θα έπρεπε να είναι πρώτη είναι τελευταία και σίγουρα για αυτό δεν φταίνε μόνο οι Κυβερνήσεις, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο τυχοδιωκτικά και θεωρούν τους Τουρίστες ευκαιριακές οικονομικές μπάζες, με την σκέψη πως, ας τους τα πάρουμε φέτος και για του χρόνου βλέπουμε...