Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Άρθρο Της Φ. Βλαχοπούλου

«Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα κατά της χώρας». Μας το είπανε κι αυτό! Δίχως ερυθρίαση, δίχως κομπασμό, αλλά με περίσσιο θράσος, διότι πριν το ξεστομίσουν δεν σκέπτονται, ώστε η γλώσσα τους πρωτίστως να περάσει από το μυαλό τους, να διυλίσουν την κάμηλον και ύστερα να καταπιούν τον κώνωπα (το ανάποδο της παροιμίας χρησιμοποιείται για να καταδείξει το μέγεθος των δικών τους άνομων πράξεων, σε σχέση με την φοροδιαφυγή). Στην συνέχεια υπόσχονται να δημοσιοποιήσουν τις λίστες με τα στοιχεία των φοροδιαφυγάδων !!! Εδώ πλέον οφείλουμε να θαυμάσουμε την πολιτική του φοροκυνηγητού και να τους δώσουμε το έπαθλο της ανοιχτής παλάμης. Ως επιβράβευση για το IQ τους, την αμερόληπτη τήρηση του κράτους δικαίου (το «αμερόληπτη» ίσως είναι πλεονασμός, υπάρχει όμως λόγος που το χρησιμοποιώ) και την προσπάθεια για κάθαρση, σε πλήρη ανάπτυξη.
Εξ αυτού ορμώμενος ο μεσοέλληνας οπλίζεται με το πλέον διεγερτικό συναίσθημα και εκσφενδονίζει το εξής ερώτημα: «Αν η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα, ο πλουτισμός από δόλιους και άνομους πόρους, όπως προμήθειες κάτω από το τραπέζι, μίζες και λαμογιές ως τι πράξη κατά του κράτους χαρακτηρίζονται; Η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος πού κατατάσσεται; Γιατί δεν δίνονται οι λίστες με τα ονόματα των «ενόχων» και των «συνεργών» αυτών στην δημοσιότητα, όπως προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει, για τους φοροδιαφεύγοντες;». Διότι, «κάθαρση» δίχως «διαφάνεια» δεν σημαίνει τίποτα. Το πακέτο εμπεριέχει και τα δύο.
Μέχρι σήμερα ας μας πουν τι κάλυψαν με το κυνήγι του… «θησαυρού», που λέγεται φοροδιαφυγή. Ποιες τρύπες βούλωσαν, ποιο κομμάτι εξωτερικού χρέους κάλυψαν. Ομολογουμένως, τα μέτρα που αφορούν την φορολογική αφαίμαξη των πολιτών, απέτυχαν. Απέτυχαν, διότι αγνοούν τους τρόπους σύλληψης των φοροφυγάδων, οι οποίοι βεβαίως δρουν ασύστολα κατά των πολιτών. Στην καθημερινότητά τους και στην συναλλαγή τους με διάφορες επαγγελματικές ομάδες.
Έχουν μάλιστα τόση άγνοια, που προεξοφλούν με εικασίες τα έσοδα της χώρας σε δις. Φαίνεται πως χρησιμοποιούν την αριθμητική του «τρεις το ξύδι, τρεις το λάδι,… δέκα το λαδόξυδο». Σύμφωνα με την δική τους άθροιση.
Εν τω μεταξύ, ενώ βρισκόμαστε στην νέα επίσκεψη της τρόικας, προ των αθηναϊκών πυλών και εν αναμονή του νέου δανειοδοτικού πακέτου (τι χαρά!), τα στοιχήματα υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας ανθούν στην Ευρώπη και θυμίζουν ολίγον Άγια Πάθη! Τα εθνικά μας «Πάθη» τελειωμό δεν έχουν και εξαιτίας του ευρωπαϊκού τζόγου και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ας μου επιτραπεί να χρησιμοποιήσω το «διεμοιράσοντο τα ιμάτιά μου και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρο»!
Ελλάδα συρόμενη και διασυρόμενη. Ανήμπορη να τα βάλει με τα θηρία που βρυχώνται και ελλοχεύουν ή στήνουν παγάνα στην χώρα, θεωρώντας την εύκολη βορά. Το κράτος περιορίζει τις δραστηριότητές του στην αναζήτηση πόρων μέσα από τους πολίτες, στους οποίους δεν παρέχει κίνητρα για παραγωγή και ανάπτυξη. Αυξάνει αντί να μειώνει το ΦΠΑ, κάνει περικοπές στις πρώην φορολογικές απαλλαγές, «κυνηγάει» ευκαιριακές, ως προς όφελός του, ρυθμίσεις και κάνει οτιδήποτε μπορεί να συνηγορήσει υπέρ της πλήρους επαγγελματικής και οικονομικής κατάπτωσης, ώστε η αύξηση των επιχειρήσεων, μικρών ή μεγάλων, που πνέουν τα λοίσθια να είναι οφθαλμοφανής. Η απόλυτη εθελοτύφλωση εν δράση, από πλευράς κυβέρνησης, με διαρκή την ανησυχία των πολιτών, για το τι θα προκύψει, όταν αφυπνισθούν τα κυβερνητικά στελέχη και προπάντων ο Πρωθυπουργός…!