Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Αποφυλακίστηκε ο Στρος Καν με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 6.000.000 δολάρια. Να τι κάνουν τα χρήματα. Τον τακτοποίησαν σε διαμέρισμα και όχι στο κρατητήριο, παρ’ όλο το βάρος των κακουργημάτων, για τα οποία κατηγορείται και βρίσκονται υπό διερεύνηση. Έτσι αλλάχθηκαν και οι ημερομηνίες διαδικασιών που θα οδηγήσουν τον κ. Ντομινίκ στο δικαστήριο.
Κι ενώ η διεθνής κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ εντοπίζουν το ενδιαφέρον στο σκάνδαλο του κ. Στρος Καν και στα επακόλουθα περί διαδοχής του στο Δ.Ν.Τ., μετά από την παραίτησή του, εμείς εδώ οφείλουμε να μη ξεχνιόμαστε δια του αποπροσανατολισμού από τα δικά μας προβλήματα. Προβλήματα άλυτα, μακροχρόνια, διαρκώς αυξανόμενα και υπό μεγέθυνση.
Η Γερμανία σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην σκληρή γραμμή, την αντίδραση και αντίρρηση απέναντι σε όσους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν πιο χαλαρά και ήπια, την επιχείρηση σωτηρίας της χώρας. Δεν παρεκκλίνει διόλου από την προσπάθεια ώθησής μας προς αναδιάρθρωση του χρέους. Έτσι ήρθε αντιμέτωπη και με τον Ζαν Κλωντ Τρισέ που έχει άλλη γνώμη.
Η Γερμανία θα ήθελε πάρα πολύ, όπως φαίνεται, να δει τον Παρθενώνα να ξεπουλιέται, ώστε να απολαύσει τον επί πλέον διασυρμό, δηλαδή την ξεφτίλα της Ελλάδος, σύμφωνα με τις προσδοκίες της κ. Μέρκελ. Διαφορετικά δεν εξηγείται η απόλυτη εμμονή στις θέσεις της, διότι έχει το πάνω χέρι έναντι όλων ημών των νοτίων χωρών, που ζούμε στον οικονομικό λαβύρινθο, δίχως ελπίδα να βρούμε την αρχή του μίτου της Αριάδνης.
Ας αφήσουμε κι αυτό το θέμα και να δούμε την δημιουργία των κέντρων υποδοχής μεταναστών! Περίπου στα 14 κέντρα διάσπαρτα σε όλη την χώρα !!! Το ανακοίνωσε ο κ. Παπουτσής λες και θα χαρεί όλη η Πλάση και μαζί με αυτήν κι εμείς. Φυσικά Ροδόπη και Έβρος έχουν την «τιμητική» τους στην προτίμηση της επιλογής των περιοχών που πρόκειται να χαντακωθούν, να υποβαθμισθούν και να υποβληθούν ίσως σε crash test αντοχών. Ακουσίως βέβαια!
Δημόσιες εκτάσεις και ιδιωτικοί χώροι θα μεταμορφωθούν σε κέντρα με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων! Δηλαδή αυτά θα ανήκουν στην… αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας; Τα ερωτήματα από την απόφαση δημιουργίας κέντρων παράνομων μεταναστών αρκετά. Πρωταρχικά αναρωτιέται ο πολίτης αν το μέλλον αυτών των ανθρώπων βρίσκεται στην χώρα μας. για να γνωρίσουμε τον τρόπο αύξησης του πληθυσμού μας. Πόσο θα στοιχίζει κατ’ έτος το σύνολο των κέντρων στο ελληνικό δημόσιο; Έστω και με την αρωγή πακέτου εξ Ευρώπης. Πώς θα ελέγχονται οι συμπεριφορές των λαθρομεταναστών που θα συμβιώνουν με τους κατοίκους των περιοχών; Ελπίζει η κυβέρνηση στην αφομοίωσή τους με τους ντόπιους; Είναι εποχές που μπορούμε να χρεωθούμε, να απορροφήσουμε αλλοδαπούς, να τους συντηρήσουμε και να αποβάλουμε τις φοβίες, από τις οποίες διακατέχονται οι περισσότεροι Έλληνες με την εισβολή των αλλοδαπών και όχι μόνο; Ιδιαίτερα την περιοχή της Θράκης θα όφειλαν να το σκεφθούν καλύτερα πριν τολμήσουν να καταργήσουν στρατόπεδα και να ιδρύσουν κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, που ως τίτλος και μόνο καλύπτει «κομψά» (το «κομψά» το χρησιμοποιούν συχνά οι του πολιτικού χώρου) την λειτουργία των κέντρων.
Επιτέλους θέλουν να μπερδέψουν τον πληθυσμό με μειονότητες και να ψάχνονται οι ντόπιοι για το πού ανήκουν; Και όλα αυτά προς τι; Μπορεί η χώρα να θρέψει τους γηγενείς, τις περισσεύουν και ψάχνει να ταΐσει αρκετές χιλιάδες παράνομων «εισβολέων»; Στο όνομα της ανθρωπιάς τα δίνουμε όλα; Ή οφείλουμε να σώσουμε τα του οίκου μας πρωτίστως και κατόπιν τους άλλους;
Φαίνεται πως έχει μπερδευτεί η φιλοξενία, η μεγαλοψυχία και η έξωθεν καλή μαρτυρία με την αδυναμία αντίδρασης και ανυποχωρητικότητας, όσον αφορά τα συμφέροντα των πολιτών της χώρας. Δοξάστε τους!