Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Μια πολύ σημαντική εθελοντική δράση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Όταν οι αιρετοί σφυρίζουν αδιάφορα στα
προβλήματα, τις λύσεις δίνουν οι εθελοντές




- Σχολεία του Νομού Ξάνθης συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τον καθαρισμό της παραλιακής μας ζώνης
- Μεγάλος ενθουσιασμός, αλλά και προβληματισμός για τα πολλά σκουπίδια, από τους μαθητές

Σε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα εθελοντικής δράσης με την ονομασία « Καθαρίστε τη Μεσόγειο» συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Νέστου- Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, καθαρίζοντας τις παραλίες του Νομού Ξάνθης. Συγκεκριμένα, σχολεία της περιοχής και για τρεις ημέρες θα καθαρίσουν τμήματα της παραλιακής ζώνης του Νομού. Στις 24 Μαΐου το δημοτικό σχολείο Γενισέας συμμετείχε στον καθαρισμό της παραλίας των Αβδήρων. Στις 26 Μαΐου το δημοτικό σχολείο Αβδήρων θα συμμετάσχει στον καθαρισμό της παραλίας του Αϊ- Γιάννη. Ενώ, στις 6 Ιουνίου το 4ο δημοτικό σχολείο και ο πολιτιστικός σύλλογος του Πόρτο Λάγος θα καθαρίσουν το αλσύλλιο της περιοχής και θα απελευθερώσουν κάποια πουλιά.
Να σημειώσουμε, δε, πως σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο κύριος Βασίλης Τερζής από το Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Βιστωνίδας, οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τον εθελοντικό καθαρισμό της παραλιακής ζώνης του Νομού Ξάνθης έχουν δεχθεί την κατάλληλη εκπαίδευση και ενημέρωση γύρω από το θέμα. Οι μαθητές εκφράζουν ενθουσιασμό για τον καθαρισμό των παραλιών, όπως αναφέρει ο κύριος Β. Τερζής. Ενώ, προβληματίζονται αντικρίζοντας τόσα πολλά σκουπίδια πεταμένα στις αμμουδιές.
Το πρόγραμμα για τον καθαρισμό των παραλιών του Νομού μας περιλαμβάνει και καταγραφή των σκουπιδιών που μαζεύονται, ώστε να υπάρχει γνώση για την διαχείρισή τους. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ο Φορέας Διαχείρισης Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας θα αποστείλει σχετικό δελτίο τύπου προς τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφορικά με τα αποτελέσματα της δράσης.