Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλο

Μέγα ψέμα πως φυτεύτηκαν 4.000 δενδρύλλια στην Μνήμη του Λάμπρου Παπαντωνίου. Γ. Παπασταματίου: «Ούτε 500 δενδρύλλια δεν φυτεύτηκαν»:
Όποιος υποστήριξε ή συνεχίζει να υποστηρίζει πως στην δεντροφύτευση για την μνήμη του Λ. Παπαντωνίου φυτεύτηκαν 4.000 δενδρύλλια ή κάτι περισσότερα από 500, είναι μεγάλος ψεύτης και θα πρέπει να ντρέπεται να κυκλοφορεί στην Ξάνθη. Κάτι ανάλογο βέβαια μου είπε και ως απάντηση σε χθεσινά μου ερωτήματα, ο Πρώην Αντιδήμαρχος Γ. Παπασταματίου, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του, πραγματοποιώντας επιτόπια έρευνα διαπίστωσε πως πραγματικά τα δέντρα που φυτεύτηκαν δεν ξεπερνούν τα 500 , επιβεβαιώνοντας τα όσα μέχρι σήμερα υποστηρίζουμε όλοι εμείς, που δεν φάγαμε το επιχρυσωμένο χάπι των ψεμάτων, του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πρασίνου, γιατί πολύ απλά για να σε πιστέψει κάποιος σήμερα στην Ξάνθη, θα πρέπει να έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη του, κάτι που δεν ισχύει για τον συγκεκριμένο κύριο.

«Ότι είχαν να δώσουν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι το έχουν δώσει». Τάδε έφη Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας:


Αυτές ήταν ίσως οι σημαντικότερες λέξεις που είπε στον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου εχθές, ο κύριος Παπούλιας κατά την ολιγόωρη συνάντηση τους, δείχνοντας στον καπετάνιο του Ακυβέρνητου καραβιού που λέγεται Ελλάδα, πως πρέπει να ακολουθήσει άλλη ρότα στα σχέδια του για να πατάξει το έλλειμμα, γλιτώνοντας την χώρα από την χρεοκοπία. Βέβαια, ο κύριος Παπανδρέου δεν έδειξε να καταλαβαίνει τα όσα του είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άρχισε να μιλά για σχέδια ανάπτυξης, την στιγμή που τα πάντα έχουν βαλτώσει στην χώρα, έπειτα από τους χειρισμούς του ίδιου του Πρωθυπουργού και των συνεργατών του.

Στο Ναδίρ η αγορά της Ξάνθης. Τα ψώνια και τον καθημερινό καφέ, διαδέχτηκε η πλήρης απουσία του κόσμου στα πεζοδρόμια της πόλης:



Πριν λίγους Μήνες, όσοι επισκέπτονταν την Ξάνθη, είτε για δουλειά είτε για χαλάρωση και ξεκούραση, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την κυκλοφορία του κόσμου. Όλοι τόνιζαν πως η Ξάνθη είναι μια πόλη που παραμένει ζωντανή σε όλη την διάρκεια του χρόνου για 24 ώρες το 24ωρο. Σήμερα, εκτός του γεγονότος πως από τις 9 το βράδυ η Ξάνθη θυμίζει έρημη πόλη, δεν βλέπουμε να κινούνται ούτε αδέσποτα σκυλιά και κατά την διάρκεια της ημέρας. Η κίνηση των πεζών στους δρόμους είναι χειρότερη από υποτονική, ελάχιστοι και ανύπαρκτοι αυτού που κρατούν σακούλες με ψώνια στα χέρια τους και τα καφέ της πόλης που κάποτε έσφυζαν από ζωή, παρατηρούν ανήμπορα να αντιδράσουν στην οικονομική κρίση, τα καθίσματα και τους σερβιτόρους να είναι περισσότεροι από τους πελάτες. Αυτή ήταν η εικόνα της Ξάνθης του χθες και αυτή είναι η εικόνα της Ξάνθης σήμερα. Εικόνες οι οποίες δυστυχώς μας στενοχωρούν και μας αναγκάζουν να περπατάμε με σκυμμένο το κεφάλι.

Παρέλαση στελεχών της Ντόρας Μπακογιάννη στην Ξάνθη και έντονο Άρωμα Εκλογών, οι οποίες ίσως να ανακοινωθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα:


Τελικά το να κάνεις βόλτα στην Ξάνθη και ειδικότερα στο κέντρο σε ώρες οι οποίες δεν είναι συνηθισμένες, αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για την εξεύρεση θεμάτων δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος. Έτσι συνέβη και εχθές, όπου πραγματοποιώντας μια βόλτα σε κεντρική οδό της πόλης μας για προσωπική μου δουλειά, έπεσα επάνω σε στέλεχος εκ Θεσσαλονίκης, της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη, ο οποίος αποτελούσε επί Κυβέρνησης Καραμανλή, πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ και κατείχε θέση την εποχή που εγώ ήμουν μέλος της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Η χαρά μου βέβαια που συνάντησα τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήταν μεγάλη, αφού είχα καιρό να τον δω και τον θεωρώ φίλο πάνω από όλα, αλλά η επίσκεψη του στην Ξάνθη, μου έδωσε το έναυσμα να σκεφθώ πως, όντως μύρισε εκλογές και αφού έψαξα λίγο περισσότερο το θέμα, κατέληξα στο συμπέρασμα πως ίσως η προκήρυξη τους να γίνει ακόμα και στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μου, υπήρξαν και άλλα στελέχη της κυρίας Μπακογιάννη που επισκέφθηκαν την Ξάνθη τις προηγούμενες ημέρες.

Προς Δήμαρχο Ξάνθης ενταύθα: Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να πράξει ο Δήμος για να συμμετέχει στο διασυνοριακό πρόγραμμα, που θα έφερνε στην Ξάνθη 2.000.000 ευρώ για την κατασκευή Πρότυπου Κέντρου Υγείας;


Αναγκάζομαι να ρωτήσω τον Δημαρχώ Ξάνθης σήμερα, για κάτι το οποίο θα έπρεπε να υπήρχε ήδη ενημέρωση, τόσο των τοπικών ΜΜΕ όσο και της κοινωνίας. Για το θέμα εκτεταμένη αναφορά είχε κάνει η εφημερίδα μας και σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιος από τον Δήμο είχε αναλάβει να ασχοληθεί με τον φάκελο που θα έπρεπε να είχε κατατεθεί, ώστε να λάβει ο Δήμος Ξάνθης την χρηματοδότηση των 2.000.000 ευρώ , για την κατασκευή Πρότυπου Κέντρου για την Υγεία στην περιοχή της Ξάνθης, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος, εδαφικής συνεργασίας Ελλάδος – Βουλγαρίας. Επειδή γνωρίζουμε κύριε Δήμαρχε πως η τελευταία ημερομηνία κατάθεσης προτάσεως από τον Δήμο Ξάνθης είναι η 10-06-2011 και δεν μας απομένουν και πολλές ημέρες, ρωτάμε μήπως αυτοί που ανέλαβαν, από πλευράς του Δήμου, την διεκπεραίωση αυτής της υπόθεσης, το έχουν ρίξει στο «δε βαριέσαι βρε αδελφέ», γιατί αν χαθεί το πρόγραμμα τότε εσείς και πάλι την ευθύνη θα θέλετε να την ρίξετε στα τοπικά ΜΜΕ.