Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Επιτέλους ένα ταξί για τα ΑΜΕΑ

- Μετά την Καβάλα και η πόλη της Ξάνθης έχει ξεκινήσει την διαδικασία, για την απόκτηση ειδικά διαμορφωμένου ταξί για άτομα με ειδικές ανάγκες
- Για άλλη μια φορά, η πολυδαίδαλη γραφειοκρατία λειτουργεί ανασταλτικά σε μείζονος σημασίας εγχειρήματα

- Τι αναφέρει σχετικά με το θέμα ο Πρόεδρος του σωματείου Οδηγών Ταξί Ξάνθης, κύριος Β. Γεωργιάδης


Είναι, πλέον, γεγονός το ειδικά διαμορφωμένο ταξί για άτομα με ειδικές ανάγκες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για την ακρίβεια, το νέο όχημα, που εξυπηρετεί την συγκεκριμένη ομάδα συνανθρώπων μας, κυκλοφορεί στην γειτονική πόλη της Καβάλας.
Το ταξί για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερο από το κανονικό. Ενώ, τηρεί όλες εκείνες της προϋποθέσεις, ώστε να γίνεται με ασφάλεια και άνεση η μεταφορά των επιβατών του.
Το σωματείο Οδηγών Ταξί Ξάνθης, από την πλευρά του, έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου και η δική μας πόλη να αποκτήσει ένα τέτοιο ταξί.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του σωματείου, κύριος Β. Γεωργιάδης, η νομοθεσία για την απόκτηση ενός τέτοιου ταξί είναι αρκετά πολύπλοκη. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία, ότι θα ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και θα μπορέσουμε σαν Δήμος Ξάνθης, να αποκτήσουμε ταξί για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Μάλιστα, το σωματείο Οδηγών Ταξί Ξάνθης στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τα πολυδαίδαλα γραφειοκρατικά προβλήματα, που συνεπάγεται η όλη διαδικασία, έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τους αρμόδιους για το θέμα φορείς, αναμένοντας τις καλύτερες εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.