Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πλαφόν σε 13 νομούς από σήμερα



Την επιβολή πλαφόν στην τιμή των υγρών καυσίμων, από σήμερα, σε 13 νομούς της χώρας, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Παράλληλα, ο υπουργός εξήγγειλε και την επιβολή ανώτατης τιμής χονδρικής τιμής σε 5 νομούς της χώρας, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στις τιμές μετά την επιβολή πλαφόν θα κυμανθούν στους 13 νομούς της χώρας από 1,722 ευρώ το λίτρο έως 1,788 ευρώ το λίτρο στις τιμές λιανικής, ενώ στη χονδρική στους 5 νομούς οι τιμές κυμαίνονται από 1,654 ευρώ το λίτρο έως 1,718 ευρώ το λίτρο.
Πρόκειται για τους νομούς Κυκλάδων, Κερκύρας, Λέσβου, Φωκίδος Δωδεκανήσου, Κεφαλονιάς, Σάμου, Χίου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Γρεβενών, Έβρου και Ευρυτανίας.
Όσο για την επιβολή πλαφόν σε όλη την επικράτεια, ο Υπουργός υποστήριξε ότι δεν κρίνεται αναγκαία αυτή τη στιγμή, ωστόσο η ανάλυση της αγοράς θα συνεχιστεί, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο είναι αποφασισμένο να επιβάλλει ανώτατες τιμές σε μεμονωμένους πρατηριούχους και εταιρείες.
Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί πλαφόν και στις τιμές των υγρών καυσίμων στα πρατήρια που λειτουργούν στις «κλειστές αγορές» όπως στις Εθνικές Οδούς.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το μέτρο είχε επί της ουσίας προαναγγελθεί σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου του υπουργού πριν από το Πάσχα. Τότε είχε προειδοποιήσει τους παράγοντες της αγοράς καυσίμων ότι θα επιβληθεί ανώτατη τιμή πώλησης στα καύσιμα.