Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία Ξάνθης

Σημείο Καρμανιόλα στην είσοδο του Εμπορικού Πάρκου

Να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία Ξάνθης


-Θα χαθούν ζωές εξαιτίας του ωχαδερφισμού των αρμοδίων

-Παράνομη η είσοδος στο εμπορικό κέντρο του Ζυγού

-Να κάτσουν στο σκαμνί, όσοι έδωσαν την άδεια χωρίς τον απαραίτητο και νόμιμο κόμβο

-Παίζουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων κορώνα-γράμματα και κανένας δεν ενδιαφέρεται

-Άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών σε ψύλλου πηδήματα και καμία απολύτως παρέμβαση σε θέματα ζωής και θανάτου

-Πληροφορίες αναφέρουν πως πρώην ειδικός συνεργάτης πρώην Δημάρχου της περιοχής, αποτελεί διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας


Πολλές συζητήσεις έγιναν τελευταία, για την εγκατάσταση και λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου στον Ζυγό, αλλά δυστυχώς κάποιοι νοιάστηκαν μόνο για την ζημιά που θα προκαλέσουν τα πολυκαταστήματα του συγκεκριμένου εμπορικού πάρκου στην αγορά της Ξάνθης. Βλέπετε η ανθρώπινη ζωή, έρχεται σε δεύτερη μοίρα, όταν υπάρχουν μπροστά τα οικονομικά συμφέροντα. Μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος δεν ασχολήθηκε με το θέμα της έλλειψης νόμιμου κόμβου για την είσοδο και έξοδο των οχημάτων στο εμπορικό πάρκο, άσχετα αν ο Δήμος Βιστωνίδας, είχε στείλει τα απαραίτητα έγγραφα προς κάθε αρμόδια υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης και της Τροχαίας Ξάνθης.

Τα αυτοκίνητα που επισκέπτονται τον συγκεκριμένο χώρο καθημερινά είναι χιλιάδες και το σύνολο των οδηγών ρισκάρουν παίζοντας την ζωή τους κορώνα-γράμματα, αφού σταματούν επάνω στον κεντρικό δρόμο παρακωλύοντας την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, για να στρίψουν στο εμπορικό πάρκο. Δεν είναι λίγες οι φορές μέχρι σήμερα, που μόνο από τύχη δεν έχουν προκληθεί ατυχήματα, την στιγμή που οι αποκλειστικά αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα και με την άδειά τους διακινδυνεύουν τόσες ζωές. Απευθύνομαι σήμερα στον αξιότιμο Εισαγγελέα Ξάνθης και ζητώ την παρέμβασή του στο θέμα, πριν βρεθούμε μετά δυσάρεστων καταστάσεων.

Θυσιάζοντας λίγο από τον πολύτιμο πλέον ελεύθερο χρόνο μου, έκατσα το Σάββατο το απόγευμα για μισή ώρα έξω από το εμπορικό πάρκο και η κατάσταση την οποία είδα με τα μάτια μου, δεν περιγράφεται ούτε με τις φωτογραφίες που σήμερα σας αποκαλύπτω. Δεν είναι δυνατόν να παρεμβαίνουν οι διωκτικές αρχές σε αυθαίρετες κατασκευές των καφέ μπαρ της Ξάνθης και να δημιουργούν προβλήματα σε επαγγελματίες της Ξάνθης και από την άλλη, σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όλων μας, να μην παρεμβαίνει κανένας.

Άμεσα θα πρέπει να παρέμβει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και να απαγορεύσει την είσοδο και την έξοδο των οχημάτων στον συγκεκριμένο χώρο, πάνω από την παλαιά εθνική οδό Ξάνθης-Λάγος. Φυσικά δεν θα στεκόμουν σε διάφορες κακοήθειες που κυκλοφορούν τελευταία, για πρώην στενό, ειδικό συνεργάτη Δημάρχου της Περιοχής, ο οποίος αποτελεί και διευθυντικό στέλεχος της ιδιοκτήτριας εταιρίας, γιατί θεωρώ πως δικαίωμα στην απασχόληση έχουν όλοι και πως εφόσον πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια, προσελήφθη από την εταιρία για να αναλάβει την διεύθυνση του εμπορικού πάρκου, αλλά δυστυχώς για κάποιους που σήμερα στενοχωρώ, είμαι υποχρεωμένος να το αναφέρω κιόλας. Αλήθεια κύριε Καραλίδη και κύριε Γιαννακίδη, γιατί σφυρίζετε αδιάφορα σε αυτού του είδους την απαράδεκτη και καραμπινάτη παρανομία; Γιατί συμβάλλετε με την ανοχή σας όλοι εσείς οι άρχοντες της περιοχής στην συντέλεση αυτού του εγκλήματος; Σας φέρνω σήμερα προ των ευθυνών σας και σας κρίνω ως τους αποκλειστικά υπεύθυνους, για την δημιουργία οποιουδήποτε ατυχήματος.

Όντως είναι περίεργο το πώς δόθηκε η άδεια λειτουργίας στον συγκεκριμένο πολυχώρο, χωρίς να υπάρχει η νόμιμη και απαραίτητη σύνδεση με κόμβο, στην παλαιά εθνική οδό Ξάνθης-Λάγος. Πώς γίνεται να διώκονται οι ιδιοκτήτες των καφέ μπαρ για τις αυθαίρετες κατασκευές των καταστημάτων τους, οι οποίες δεν θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ακεραιότητα και να μην διώκεται κανένας στην περίπτωση του εμπορικού κέντρου, όπου καθημερινά παίζουν χιλιάδες οδηγοί το κεφάλι τους κορώνα-γράμματα;

Σταύρος Βλαχόπουλος