Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##




Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν για να παρέμβουν οι αρμόδιοι;


Στο Νομό Ξάνθης, εκτός από την κατάρα που έχουμε κάθε χρόνο με τον ερχομό της Άνοιξης να θρηνούμε και θύματα από τροχαία ατυχήματα, επικρατεί ακόμα μια πρωτοτυπία, η οποία δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Αν δεν θρηνήσουμε θύματα και άμα δεν κλάψουνε μανούλες, οι αρμόδιοι φορείς δεν αποφασίζουν να παρέμβουν σε θέματα οδικής ασφάλειας. Έτσι λοιπόν, αφού σκοτώθηκε στην διασταύρωση της ΣΕΒΑΘ πριν χρόνια ο διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ξάνθης, αφού σκοτώθηκαν τα παιδιά στην διασταύρωση της περιφερειακής οδού με το Αυξέντιο, αφού σκοτώθηκε μια συμπολίτισσά μας στην Σάρδεων, αφού θρηνήσαμε θύματα σε ολόκληρο σχεδόν το οδικό δίκτυο του Νομού Ξάνθης, αποφάσισαν μετά οι αρμόδιοι να δώσουν λύσεις. Έτσι τοποθετήθηκαν τα φανάρια στον κόμβο ΣΕΒΑΘ, στη Σάρδεων και πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις όπου αλλού υπήρξαν δυστυχήματα και ξανατονίζω πως οι παρεμβάσεις έγιναν αφότου χάθηκαν ζωές. Έτσι φαίνεται πως πρέπει να γίνει και στην περίπτωση της λειτουργίας του εμπορικού πάρκου στον Ζυγό Ξάνθης, όπου καθημερινά χιλιάδες οδηγοί παίζουν κορώνα-γράμματα την ζωή τους, λόγω έλλειψης νόμιμου κομβικού σημείου, το οποίο θα επιτρέπει την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων από και προς το πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου. Για ακόμα μια φορά, όπου υπάρχει χρήμα, η ανθρώπινη ζωή έρχεται σε δεύτερο ρόλο. Και βέβαια δεν θα σταθώ στις κακοήθειες που ακούγονται τελευταία και αφορούν πρώην στενό ειδικό συνεργάτη του πρώην Δημάρχου Βιστωνίδας Νίκου Ζλάτκου, ο οποίος σήμερα είναι διευθυντικό στέλεχος στο Εμπορικό Πάρκο Φλαμίνγκο.


Πήγαν για μαλλί και άκουσαν τα σχολιανά τους από τον πολιτικό προϊστάμενο του ενός.

Καλώς ήρθε το δολάριο. Όπως ήρθε έτσι έφυγε… :


Καλή παρέα ξεκίνησαν να κάνουν τα δυο φιλαράκια, με στόχο βέβαια κάτι για το οποίο παλεύουν όλοι οι Έλληνες σήμερα. Εύκολο χρήμα και δόξα χωρίς μπινελίκια όμως δεν γίνεται και έτσι λοιπόν συνέβη στην περίπτωση που πληροφορήθηκα. Πήγαν για δολάρια λοιπόν και βγήκαν κουρεμένοι γουλί, αφού ο ανώτερος του ενός, δεν μάσησε κάστανα αυτή τη φορά. Έστησαν το κόλπο γκρόσο, προσπάθησαν να περάσουν τα πανούργα σχέδιά τους, αλλά δεν κατάλαβαν πως το αίσιο τέλος βρίσκεται μόνο στις ταινίες, με αποτέλεσμα να προσκρούσουν επάνω στο παγόβουνο και ο ένας να φωνάζει πως πρέπει να καλύψει επιταγές και πως θέλει τα λεφτά, ο δε άλλος, μετά από τον εξάψαλμο που άκουσε, δεν ήξερε προς τα πού να πάει. Θα μπορούσε κάλλιστα το σημερινό μου σχόλιο, να αφορούσε σενάριο ταινίας, αλλά δυστυχώς για ορισμένους και μάλιστα για τους εμπλεκόμενους σε αυτό, αποτελεί σκληρή πραγματικότητα. Επειδή λοιπόν στην Ξάνθη όλα μαθαίνονται, καλά θα κάνουν να κάτσουν στο καβούκι τους οι κύριοι αυτοί και να αφήσουν κατά μέρους αυτού του είδους τις business, γιατί τους πήρανε χαμπάρι ακόμα και τα ρέματα ανάμεσα σε Κόσυνθο και Χρύσα.


Έκπληξη για τους Ξανθιώτες εχθές το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία. Αντί να αναβλύζει νερό από τους καταρράκτες, έβγαινε αφρός:


Καλές οι εκδρομές των σχολείων και σίγουρα αποτελούν οικονομική τόνωση για ορισμένα επαγγέλματα της αγοράς μας, αλλά θα πρέπει οι καθηγητές να προσέχουν τους μαθητές, ώστε να μην προκαλούν φθορές. Εχθές το μεσημέρι και ενώ αρκετοί μαθητές περίμεναν το λεωφορείο για να τους παραλάβει, αποφάσισαν ως πλάκα, να ρίξουν υγρό πιάτων μέσα στους καταρράκτες κάτω από τον πλάτανο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αφρός, ο οποίος όχι μόνο γέμισε τις δεξαμενές του σιντριβανιού, αλλά ξεχείλισε και έφτασε ως τον δρόμο, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων. Είπαμε η μικρή ηλικία δημιουργεί εν είδει πλάκας και αρκετά προβλήματα πολλές φορές και για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να υπάρχει και η απαραίτητη πρόληψη.


Πλησιάζει το καλοκαίρι και ακόμα δεν έγινε καμία προσπάθεια αξιοποίησης των παραλιών του Νομού μας. Όλοι είστε συνένοχοι στον μαρασμό της Ξάνθης:


Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και την στιγμή που όλοι οι Τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας φοράνε τα καλά τους, η περιοχή μας δυστυχώς, δεν έχει να επιδείξει τίποτε αξιόλογο. Μπορεί ο Καλλικράτης να φάνταζε στους υποστηρικτές του μόνο, ως ένα καλό εργαλείο για την αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια, αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύεται πως είναι ότι χειρότερο μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή. Τη στιγμή λοιπόν που ολόκληρη σχεδόν η χώρα, προετοιμάζεται για την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, εδώ στην Ξάνθη δεν κουνιέται ούτε ένα φύλλο και οι παραλίες του Νομού συνεχίζουν να ρημάζουν απροστάτευτες. Καμία αξιοποίηση μέχρι σήμερα, κανένα σχέδιο έτοιμο προς εφαρμογή και πάλι οι αρμόδιοι για τον Τουρισμό φορείς της περιοχής μας, θα παρελαύνουν ως Τουρίστες από τα τοπικά ΜΜΕ, προβάλλοντας την μείωση των Τουριστών που πέρασαν από την Ξάνθη, την μείωση των εσόδων από Τουριστικές επιχειρήσεις και άλλα παρεμφερή επαγγέλματα και την μη υλοποίηση τουριστικού σχεδίου για την περιοχή μας. Όχι κύριοι, είστε όλοι υπεύθυνοι για την κατάντια της περιοχής και αυτό θα πρέπει να το καταλάβετε. Από τον πιο μικρό σε αξίωμα, μέχρι και τον πιο μεγάλο, δεν είστε ικανοί ή για να είμαι πιο σωστός θα πω ότι, δεν φανήκατε μέχρι σήμερα ικανοί για να δώσετε Τουριστική ανάσα στην Ξάνθη και αυτή είναι η αλήθεια.