Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##




Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Το κράτος δυνάστης του Έλληνα πολίτη… Δεν μπορεί να κάνει διακοπή από το ΤΕΒΕ συμπολίτης μας, επειδή οφείλει, με αποτέλεσμα να χρεώνεται κάθε μήνα:


Αν αυτή η χώρα σήμερα χαρακτηρίζεται ως Μπ…..ελο, σίγουρα θα ξεσηκωθούν οι εκδιδόμενες και θα μας μηνύσουν για εξύβριση του αρχαιότερου επαγγέλματος, γιατί σε αυτές τις επιχειρήσεις λειτουργούν όλα τέλεια και δεν χρωστά κανένας σε κανέναν. Όλα αυτά που προανέφερα, προέρχονται από την αγανάκτηση μου με αυτά που μου είπε γνωστός συμπολίτης μας, ο οποίος ενώ εργάζεται πλέον ως υπάλληλος και από την μισθοδοσία του κρατούνται και οι ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες αποδίδει ο εργοδότης του προς το ΙΚΑ, δεν μπορεί να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επειδή οφείλει κάποια χρήματα στο ΤΕΒΕ από τον καιρό που ήταν επαγγελματίας και δεν δικαιούται, άκουσον άκουσον, να κάνει διακοπή, με αποτέλεσμα και ανασφάλιστος να είναι, αλλά και να χρεώνεται κάθε μήνα με ασφαλιστικές εισφορές ως επαγγελματίας, άσχετα αν έχει κλείσει την επιχείρησή του εδώ και καιρό και ο ίδιος εργάζεται ως υπάλληλος. Ειλικρινά δεν βρίσκω μια λέξη για να χαρακτηρίσω αυτήν την χώρα που μένουμε, καθώς ακόμα και η πιο άσχημη έκφραση, ωχριά μπροστά στην εικόνα της Ελλάδας.


Το καλύτερο δώρο έκανε ο Πρώην Νομάρχης Ξάνθης στους αιρετούς της Θράκης, ανοίγοντας την Τουριστική δίοδο. Ταξίδια αναψυχής σε Βουλγαρία για τους εκλεγμένους Άρχοντές μας:


Ελέω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων αγαπητοί μου, οι Άρχοντες της περιοχής μας πέρασαν ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο στην γειτονική Βουλγαρία, απολαμβάνοντας αρκετές ώρες χαλάρωσης και ξεκούρασης, μετά από το δύσκολο ξεκίνημα των Καλλικρατικών εφαρμογών. «Α α α κρουαζιέρα θα σε πάω» λέει το τραγούδι, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ταιριάζει το ταξιδάκι αναψυχής θα σε πάω στην Βουλγαρία, για να στηρίξουμε την εκεί τοπική οικονομία, αφού η δική μας ασφυκτιεί πλέον από την μεγάλη οικονομική ρευστότητα που υπάρχει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Γέμισαν τα ταμεία των καταστημάτων της Ξάνθης, ήταν καιρός να γεμίσουν και τα ταμεία των καταστημάτων της Βουλγαρίας και αφού οι Άρχοντές μας έλυσαν όλα τα προβλήματα για την περιοχή, είπαν να ξεκουραστούν και λίγο.


Χιλιάδες κόσμος παρέλασε από το Praktiker τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του πολυκαταστήματος, αλλά οι αντιδράσεις για την μη ύπαρξη κόμβου οργιάζουν:


«Έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα» τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του πολυκαταστήματος Praktiker και σίγουρα όσοι βρέθηκαν εκεί δεν ήταν μόνο από την Ξάνθη. Το θέμα όμως που φαίνεται να απασχολεί τον κόσμο, είναι η μη ύπαρξη κόμβου στην είσοδο του καταστήματος, με αποτέλεσμα να παρατιούνται φαινόμενα αναστροφής των οχημάτων που θέλουν να πάνε εκεί, πράγμα το οποίο κάνει την υπόθεση εφιάλτη, αφού ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων είναι μεγάλος. Δε γνωρίζω αν πρόκειται να γίνει κάτι προς την δημιουργία κόμβου, αλλά σίγουρα δεν θα ήθελα να δω Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διευθύνσεως Ξάνθης, να κάνουν τους ρυθμιστές της Κυκλοφορίας και τους Παρκαδόρους του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τον ρόλο της και αυτόν θα πρέπει να συνεχίσει να έχει, γι’ αυτό καλά θα κάνουν όσοι σκάφτονται να μετατρέψουν τους Αστυνομικούς σε παρκαδόρους, για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικά συμφέροντα, να αλλάξουν ρότα σκέψης.


Η έρευνα αγοράς, είναι ο καλύτερος σύμμαχος των καταναλωτών και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε άμεσα, ώστε να μην πέφτουμε θύματα των πολυκαταστημάτων:

Επισκέφτηκα το νέο πολυκατάστημα που άνοιξε στην περιοχή μας και ειλικρινά πραγματοποιώντας μέσα στους διαδρόμους του μια αναγνωριστική βόλτα, ώστε να γνωρίζω το τι ακριβώς συμβαίνει, διαπίστωσα πως όχι μόνο δεν πουλά φθηνά τα προϊόντα του, αλλά υπάρχουν προϊόντα τα οποία εκεί πωλούνται ακριβότερα από ότι σε καταστήματα της Ξάνθης. Δεν με ενθουσίασε το συγκεκριμένο πολυκατάστημα και πιστεύω πως στόχος όλων αυτών των επιχειρήσεων, είναι να ξεκοκαλίσουν σιγά σιγά την αγορά της Ξάνθης και αφού μείνουν μόνοι τους στο παιχνίδι, να παίζουν όπως γουστάρουν, αφού θα αποτελούν πλέον μονοπώλιο. Εξάλλου δεν θα ήταν δυνατόν να πιστεύουν οι καταναλωτές πως, θα βρουν φθηνά επώνυμα προϊόντα εκεί, γιατί μάλλον πλένονται πλάνην οικτράν, αφού χαμηλές τιμές υπάρχουν, αλλά μόνο σε προϊόντα που προέρχονται από την Κίνα. Ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης πεθαίνει και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως, επισκεπτόμενος το Praktiker διαπίστωσα να εργάζονται ως υπάλληλοι εκεί, άνθρωποι που πριν λίγο καιρό ήταν από τα πρώτα ονόματα των επαγγελματιών της Ξάνθης, οι οποίοι δυστυχώς δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις κακουχίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος.


Η πιο βρώμικη πλατεία των Βαλκανίων, αν όχι όλου του κόσμου, είναι αυτή της Ξάνθης, παρά τις απελπιστικές προσπάθειες των ανθρώπων της καθαριότητας:


«Ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος». Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να αναφερθεί στην κεντρική πλατεία «Τέρας» της Ξάνθης, αφού η βρωμιά που έχουν συγκρατήσει επάνω και ανάμεσά τους οι πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν, δεν πρόκειται να φύγει ούτε με τσουνάμι. Στέκεται, κοιτά και σκέφτεται ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Π. Ταρενίδης, προκειμένου να βρει κατάλληλο τρόπο για να καθαρίσει τις πέτρες (από ροζ έγιναν ματ λόγω βρωμιάς), αλλά και τα κομφετί από τους αρμούς, μα λύση δεν μπορεί να βρει. Βλέπει και ξαναβλέπει τα σιντριβάνια γεμάτα βρωμιά και αναλογίζεται πως θα μπορέσει να τα καθαρίσει, αφού μέσα, εκτός από κέρματα, τα οποία αν δεν πάρουν χαμπάρι τα γυφτάκια, θα βρεις χώματα, μπουκάλια, φύλλα δέντρων, σαπουνάδα για να κάνεις μπάνιο και ότι άλλου είδους βρωμιάς μπορείς να φανταστείς. Το έργο της Πλατείας απέτυχε παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα το φέρουν βαρέως στην συνείδησή τους, όσοι το υποστήριξαν.