Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Στροφή προς την… παράδοση για το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Κατσικάκι, αρνάκι και κοκορέτσι είχαν την τιμητική τους στο Ξανθιώτικο Πασχαλινό τραπέζι


Γιώργος Μπατζακίδης, Πρόεδρος του σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης:
«Η χρονιά υπήρξε μέτρια σε σχέση με άλλες χρονιές. Βέβαια, με δεδομένη την οικονομική κρίση και τις περικοπές που γίνονται, πάλι δόξα τω Θεώ να λέμε»


Προς τα παραδοσιακά εδέσματα στράφηκαν για το φετινό Πάσχα οι Ξανθιώτες καταναλωτές, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης, κύριος Γιώργος Μπατζακίδης.
Βέβαια, πασχαλινό τραπέζι χωρίς το καθιερωμένο κατσικάκι δεν υπάρχει, γι’ αυτό και οι περισσότεροι φρόντισαν να το προμηθευτούν έγκαιρα, ώστε να μην σπάσουν την παράδοση. Από εκεί και πέρα, την τιμητική του είχε το αρνάκι, αλλά και το κοκορέτσι.
Όπως μας ενημερώνει ο κύριος Γιώργος Μπατζακίδης, η κίνηση στην δημοτική αγορά της πόλης υπήρξε σχεδόν η ίδια με πέρσι, με μια μικρή απόκλιση που φτάνει το ποσοστό 3-5%. Το ευχάριστο είναι πως, παρότι οικονομική κρίση, οι καταναλωτές ψώνισαν τα απαραίτητα κρέατα για το τραπέζι τους, με αποτέλεσμα να μείνουν ευχαριστημένοι τόσο οι ίδιοι, όσο οι παραγωγοί, αλλά και οι κρεοπώλες, σε ένα μικρότερο βαθμό. Ενώ, υπήρξε επάρκεια σε κρέατα, ώστε κανείς να μην μείνει πικραμένος.
Από την άλλη, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει, παράλληλα, ο κύριος Γ. Μπατζακίδης, το Μεγάλο Σάββατο δεν είχε καθόλου κόσμο στην αγορά της πόλης γενικά.
«Η χρονιά υπήρξε μέτρια σε σχέση με άλλες χρονιές. Βέβαια, με δεδομένη την οικονομική κρίση και τις περικοπές που γίνονται, πάλι δόξα τω Θεώ να λέμε» καταλήγει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του σωματείου Κρεοπωλών Ξάνθης.