Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Θα δούμε επιτέλους το Κυνοκομείο του Δήμου

Ο Δήμος Ξάνθης παλεύει για την μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων

Θα δούμε επιτέλους το Κυνοκομείο του Δήμου


-Μετά από περιπλάνηση αρκετών ετών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, σε τελικό στάδιο βρίσκεται πλέον η κατασκευή του νέου Κυνοκομείου

-Τις επόμενες μέρες ξεκινάει και το πρόγραμμα για την στείρωση των αδέσποτων σκύλων στην Ξάνθη




Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η κατασκευή του νέου Κυνοκομείου Ξάνθης, που θα βρίσκεται σε μια περιοχή, περίπου πέντε στρεμμάτων, απέναντι από την ΣΕΚΑΠ και θα φιλοξενεί σαράντα αδέσποτα σκυλιά.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την καθαριότητα στον Δήμο Ξάνθης, κύριος Παναγιώτης Ταρενίδης, ήδη, το νέο Κυνοκομείο έχει πάρει άδεια ύδρευσης, ενώ σε λίγο θα βγει και η οικοδομική του άδεια. Επίσης και η μελέτη για την υλοποίησή του ολοκληρώνεται. Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον κύριο Π. Ταρενίδη, είναι η επιλογή του κατάλληλου επενδυτικού προγράμματος, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του κτηρίου. «Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δουλειά, την οποία παρακολουθούμε από κοντά.

Με την κατασκευή του νέου Κυνοκομείου, θα έχουμε επιπλέον σαράντα θέσεις για τα αδέσποτα. Ενώ, θα υπάρχουν όλες οι κατάλληλες υποδομές για την φιλοξενία των ζώων, ιατρείο, γραφεία κ.τ.λ.» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Π. Ταρενίδης. Από την άλλη, ο τελευταίος σημειώνει, πως σε λίγες μέρες ξεκινάει το πρόγραμμα για την στείρωση των αδέσποτων, γεγονός που αναμένεται να μειώσει τον, ομολογουμένως, μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, που γυρίζουν μέσα στην πόλη της Ξάνθης.

«Ότι και να κάνουμε εμείς, εάν δεν συμβάλλουν και οι συμπολίτες μας στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα, λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν. Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι συμπολίτες μας να παίρνουν ένα σκυλάκι και όταν το βαρεθούν να το πετάνε έξω στον δρόμο» υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Π. Ταρενίδης, κληθείς να σχολιάσει την υφιστάμενη κατάσταση με τα αδέσποτα στην Ξάνθη.

Παράλληλα, σε ερώτηση της εφημερίδας μας, τι γίνεται με το νεκροταφείο των Κιμμερίων και μένει χωρίς φροντίδα από την πλευρά του Δήμου, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες συμπολιτών μας, ότι δεν καθαρίζεται, ο κύριος Π. Ταρενίδης κάνει σαφές, ότι το πρόβλημα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας πως όλες οι ενέργειες της αρμόδιας υπηρεσίας γίνονται με μια σειρά, βάσει του προγράμματος που έχει καταρτιστεί για τον σκοπό αυτό.