Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ναι στην συνέχιση λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ

Ναι στην συνέχιση λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ

Όχι στον δρόμο που ακλούθησαν τα υπόλοιπα συνεταιριστικά εργοστάσια


Παναγιώτης Σγουρίδης: «Σίγουρα, η επιλογή στρατηγικού επενδυτή για την ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να ειδωθεί και από άλλες σκοπιές. Μπορεί τα χρήματα να μην έχουν χρώμα ή προέλευση χώρας, όμως, εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε»


Η τύχη του τελευταίου συνεταιριστικού εργοστασίου του Ν. Ξάνθης, της ΣΕΚΑΠ, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων και όχι μόνον.

Το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στην λειτουργία της εταιρείας, σίγουρα θα σημαίνει το τελειωτικό χτύπημα στο συνεταιριστικό κίνημα, που κάποτε άνθιζε στην Ξάνθη. Με ανησυχία παρακολουθεί η τοπική κοινωνία τις εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ, καθώς ο φόβος για το μέλλον του εργοστασίου και των εργαζομένων του μεγαλώνει καθημερινά. Το θέμα είναι τι μπορεί να γίνει; Πως μπορεί να σωθεί η εταιρεία, για να μην οδηγηθούν στον δρόμο της ανεργίας και άλλοι συμπολίτες μας.

Αναφορικά με το θέμα φιλοξενούμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας μας την άποψη του πρώην Ξανθιώτη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Αντιπροέδρου της Βουλής , κυρίου Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος υπογραμμίζει με έμφαση τα ακόλουθα σχετικά με την ΣΕΚΑΠ: «Η κατάσταση στην ΣΕΚΑΠ είναι πάρα πολύ δύσκολη. Εάν δεν βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα από τους μετόχους, θα πρέπει να τα βάλει η ΑΤΕ ή κάποιος επενδυτής, πάντως όχι η Phillip Morris, γιατί με την φορολογία που έχει επιβάλει στα τσιγάρα, σκοπεύει η ίδια να κλείσει ακόμη και το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και να φέρει τα σήματα που παρασκευάζει από το εξωτερικό».

Και καταλήγει «Σίγουρα, η επιλογή στρατηγικού επενδυτή για την ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να ειδωθεί και από άλλες σκοπιές. Μπορεί τα χρήματα να μην έχουν χρώμα ή προέλευση χώρας, όμως, εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε».