Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##





Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Αυτοί πληρώνουν τις ανακαινίσεις Τζαμιών στην Θράκη και εσύ Μ….α Έλληνα πληρώνεις την νύφη… Με περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί το Υπ. Πολιτισμού, την αναπαλαίωση τεμένους στον Έβρο:


Πραγματικά μόνο ως τραγελαφικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, χρηματοδοτεί την ανακαίνιση - αναπαλαίωση του Τζαμιού στον Έβρο με περισσότερα από 4 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που όλοι εμείς οι Μ…ες οι Έλληνες, στερούμαστε τα πάντα, όχι επειδή εμείς τα φάγαμε, αλλά επειδή κάποιοι επέλεξαν να τα φάνε μόνοι τους και τώρα φορτώνουν σε εμάς τον λογαριασμό. Κανένας από αυτούς τους μεγάλους και τρανούς πολιτικούς της περιοχής μας, δεν μίλησε για τα χρήματα που χάθηκαν στον δρόμο για την κατασκευή της Εγνατίας οδού, αφού όπως όλοι γνωρίζουμε, άλλα ήταν τα αρχικά σχέδια και άλλα τα τελικά. Κανένας δεν είπε κουβέντα για τον «βιασμό» της χώρας μας, που κατάντησε πλέον επαίτης στο έλεος των Ευρωπαίων «εταίρων» μας και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Βάλανε λοιπόν οι κύριοι του Υπουργείου Πολιτισμού, την ταμπέλα «ιστορικό μνημείο» και «μεγαλύτερο τζάμι των Βαλκανίων» και είπαν, αφού μας περισσεύουν 4 εκατομμύρια ευρώ από αυτούς τους Μ…ες που καθημερινά πληρώνουν, δεν τα δίνουμε να τελειώνει και το θέμα; Τα συμπεράσματα δικά σας…


Καταργείται(;) το Κέντρο Νεοσύλλεκτων Σταυρούπολης, στα πλαίσια απογύμνωσης της Ξάνθης, ώστε να ξεπουληθεί η περιοχή πιο εύκολα. Άγνοια δηλώνει το Δ’ Σώμα Στρατού:


Τελικά όπως αποδεικνύεται, οι εύσωμοι πολιτικοί είναι και επικίνδυνοι για την χώρα. Μετά από τον Mr. Play Staytion, είχαμε τον Mr. Μαζί τα φάγαμε και τον Mr. κόβουμε τα πάντα για να απογυμνώσουμε την Θράκη με στόχο το πιο εύκολο ξεπούλημά της. Αφού λοιπόν ο ανίκανος να στείλει στην φυλακή τους προκλητικούς της ΝΔ Κ. Καραμανλής τα έκανε σ…τα και παρέδωσε την χώρα στα χέρια του Γ. Παπανδρέου, ήρθε ο αντιπρόεδρος της σημερινής Κυβέρνησης να μας δώσει απαντήσεις στο τι ακριβώς συνέβη στην χώρα μας, ξεχνώντας επιλεκτικά αυτά που έλεγε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, περί ευθυνών της ΝΔ και της Διακυβέρνησης Καραμανλή και λέει πως φταίνε όλοι οι Έλληνες, επειδή μαζί τα φάγαμε. Τελευταίος στον χώρο της πολιτικής διαστροφής, έρχεται ο Υπουργός Άμυνας Β. Βενιζέλος, ο οποίος στα πλαίσια περικοπών των κρατικών δαπανών, κλείνει το κέντρο νεοσύλλεκτων Σταυρούπολης, απογυμνώνοντας εντελώς την Ξάνθη, με στόχο να είναι πιο εύκολο το ξεπούλημα της Θράκης. Βέβαια την πληροφορία δεν επιβεβαιώνει το Δ’ Σώμα Στρατού, αφού εχθές επικοινωνήσαμε με το γραφείο του Στρατηγού, όπου και μας δήλωσαν άγνοια για το θέμα.


Το έργο της ενοποίησης των πλατειών, τροχοπέδη στην ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού:


Πολλά λέχθηκαν για το έργο που άλλαξε την ζωή των περισσοτέρων Ξανθιωτών και ακόμα περισσότερα ήταν αυτά που ειπώθηκαν από τα χείλη του Δημάρχου, για αλλαγή σχεδίων (επί χάρτου;) σε περίπτωση που με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα συνεχίζονταν τα προβλήματα. Σήμερα και με γνώμονα τα όσα λένε οι ίδιοι οι καταστηματάρχες της οδού Ηρώων, αλλά και οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, το συγκεκριμένο έργο λειτουργεί μόνο ως τροχοπέδη στην ενίσχυση του αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν προσφέρει τίποτε περισσότερο. Ήδη τα καταστήματα που είναι ανοίκιαστα στην 28ης Οκτωβρίου έχουν πάρει υπεραξία, όσον αφορά τα μισθώματα που ζητούν οι ιδιοκτήτες τους, και αυτό γιατί η ζήτηση από ενδιαφερόμενους, οι οποίοι σκέφτονται να μετακομίσουν τις επιχειρήσεις τους από την Ηρώων, λόγω αναδουλειάς η οποία οφείλεται στο έργο της ενοποίησης των πλατειών, είναι πολλοί και συνεχώς ψάχνουν να βρουν άδεια καταστήματα. Από την άλλη, κανένας από τους πεζούς που επισκέπτονται καθημερινά την αγορά της Ξάνθης, δεν επιλέγει ταξί για να επιστρέψει σπίτι του φορτωμένος με τα ψώνια, επειδή η κυκλοφορία γίνεται με ρυθμούς χελώνας και τα κόμιστρα είναι αρκετά υψηλά λόγω της μεγάλης διαδρομής που χρειάζεται πλέον να διανύσει το ταξί, επειδή οι έξυπνοι έκοψαν την πόλη στα δυο. Αυτά και πολλά άλλα, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο έργο ταφόπλακα της Ξανθιώτικης αγοράς, την στιγμή που κάποιοι άλλοι θα θησαυρίσουν στα εμπορικά κέντρα που δημιουργούνται με σύμμαχο την σιωπή των πολιτικών και όχι μόνο παραγόντων της περιοχής μας.


Το καλοκαίρι έρχεται... Στο προσκήνιο για ακόμα μια φορά οι αναξιοποίητες παραλίες του Νομού μας:

Για ακόμα μια φορά, βλέποντας την βελτίωση του καιρού, ο νους μας πάει στις υπέροχες από άποψη φυσικού κάλλους, αλλά αναξιοποίητες (λόγω ανικανότητας των πολιτικών της περιοχής) παραλίες του Νομού μας. Για ακόμα μια φορά θα ακούσουμε λόγια πολλά, λόγια παχιά, λόγια που θα μείνουν λόγια, περιμένοντας ως ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό, να επιστρέψει η χαμένη αίγλη της παραλιακής ζώνης του Νομού Ξάνθης. Μια αίγλη η οποία χάθηκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αλλά και στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας, αφού μέχρι σήμερα η πολιτική βούληση και το όραμα, αποτελούσαν έννοιες εξαφανισμένες από την ζωή των μέχρι σήμερα διοικούντων του τόπου μας. Για την αξιοποίηση των παραλιών βέβαια, ακούσαμε πολλά λόγια και από τους νεοεκλεγμένους φωστήρες της πολιτικής σκηνής στην Ξάνθη, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να υπάρξει κάποια διαρροή ή κάποια αναφορά σχετικά με τα σχέδιά τους, πράγμα το οποίο μας αναγκάζει να πιστέψουμε, πως πάλι θα ζήσουμε τα ίδια, χωρίς καμία διαφορά από τα προηγούμενα.


Κάρβουνο έγινε φορτηγό μεταφοράς υγρών καυσίμων στην οδό Λεοναρδοπούλου, τα Ξημερώματα της Κυριακής, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σύμφωνα με την Π.Υ. Ξάνθης, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει Δελτίο Τύπου για το συμβάν:


Έντρομοι κάτοικοι της οδού Λεοναρδοπούλου τα Ξημερώματα της Κυριακής διαπίστωσαν πως ένα φορτηγό βυτίο μεταφοράς καυσίμων, ιδιωτικής εταιρίας είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Άμεσα κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, όπου και έφτασε στο σημείο, σβήνοντας την φωτιά, χωρίς όμως να σωθεί το όχημα που στο τέλος έγινε κάρβουνο. Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν από τους περίοικους, πριν να τυλιχθεί το όχημα στις φλόγες ακουστήκαν εκρήξεις, αλλά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζει από τι προήλθε η φωτιά και περιμένει το πόρισμα του πραγματογνώμονα, ώστε να εκδώσει και Δελτίο Τύπου, άσχετα αν η συγκεκριμένη είδηση θα αποτελεί τότε ένα μπαγιάτικο προϊόν ενημέρωσης.


Μετά από παύση αρκετών ετών, η «κατάρα» της Ξάνθης επανήλθε; Ακόμα ένας νέος συνάνθρωπός μας, έχασε την ζωή του από τροχαίο με μηχανή. Το κράνος τελικά σώζει μόνο αυτούς που έχουν ακόμα λάδι στο καντήλι τους:


Το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή της Λεύκης, έχασε την ζωή του ένας νέος συνάνθρωπός μας, ο οποίος επέβαινε ως συνεπιβάτης σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, η οποία εξετράπη της πορείας της, με αποτέλεσμα να χαθεί ακόμα μια νέα ζωή, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας τραυματίσθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι πως και οι δυο μοτοσικλετιστές φορούσαν τα προστατευτικά τους κράνη, όπως επίσης και ο αείμνηστος Νίκος Αθανάσογλου, παιδικός μου φίλος, ο οποίος έχασε την ζωή του την περασμένη εβδομάδα στην διασταύρωση του Ευμοίρου, φορούσε και αυτός κράνος, πράγμα το οποίο με αναγκάζει να σκεφθώ πως όσο και να λένε κάποιοι ότι το κράνος σώζει ζωές, αν έρθει η ώρα που το λάδι στο καντήλι τελειώσει, δεν πρόκειται να σώσει κανέναν.