Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Και πάλι χτύπησαν οι εκλεκτοί της Ξάνθης...
Ο Σύλλογος για την προστασία και αναβίωση της Παλιάς Πόλης και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε:


Για ακόμα μια φορά, λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση ενός μεγάλου θεσμού της Ξάνθης, οι κύριοι εκλεκτοί της παλιάς Ξάνθης, έρχονται στο προσκήνιο και κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ερωτήματα προς τον Μ. Τσέπελη, σχετικά με την επαγγελματική του δραστηριότητα. Με λίγα λόγια, αυτοί που θεωρούν πως η Ξάνθη πρέπει να χορεύει στους ρυθμούς που αυτοί γουστάρουν, επιχειρούν τώρα να μας κάνουν και τους ελεγκτές σε ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην παλιά Ξάνθη.
Για καθίστε καλά κύριοι και ηρεμήστε, γιατί είπαμε εντάξει ο Μ. Τσέπελης δεν είναι και αθώα περιστερά, αλλά δεν είναι δυνατόν και εσείς να αντικαθιστάτε τους πάντες και ως νέοι Εισαγγελείς της Ξάνθης, να απευθύνετε και ερωτήματα. Η Παλιά Πόλη ανήκει στους Ξανθιώτες και αυτό βάλτε το καλά μέσα στο μυαλό σας. Η Παλιά Πόλη δεν είναι ούτε δική σας ούτε του Μ. Τσέπελη, ούτε κανενός άλλου, αλλά ανήκει σε όλους όσους ενδιαφέρονται για το καλό της Ξάνθης και δυστυχώς εσείς, για ακόμα μια φορά, ενδιαφέρεστε μόνο για την πάρτι σας.

Στου Δημάρχου την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα και άμα θέλεις στο τέλος πάρτην και φύγε:

Δεν ακούει κανέναν ο Δήμαρχος Ξάνθης εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλες τις αντιδράσεις και σε όλα τα επίπεδα. Γράφαμε για τους συνεργάτες του, οι οποίοι κατά καιρούς προκαλούν, αλλά ο ίδιος δεν έδινε σημασία στα όσα λέγαμε, με αποτέλεσμα, εδώ και αρκετούς μήνες, να δέχεται πυρά από όλες τις πλευρές για την συμπεριφορά των συνεργατών του και όχι μόνο. Κουμάντο στον Δήμο κάνεις εσύ Δήμαρχε και κανένας άλλος και η δουλειά των συνεργατών σου, είναι να κινούνται στους άξονες – κατευθυντήριες γραμμές που εσύ τους δίνεις και όχι ο κάθε ένας να κάνει ότι του κατεβαίνει. Αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσεις και να το θέσεις άμεσα σε εφαρμογή, γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση. Ο Κόσμος έχει εξαγριωθεί τόσο με την κεντρική πολιτική σκηνή όσο και με την αυτοδιοικητική παρουσία ορισμένων και σίγουρα κάποια στιγμή θα ξεσπάσει.

Όλα τα είχαμε, ο συνήγορος του πολίτη και της επιχείρησης μας έλειπε:

Τα πάντα υπολειτουργούν γύρω μας, η Ξάνθη θυμίζει νεκροταφείο στις 10 το βράδυ, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν χαμηλώνουν τα ενοίκια και κατά τα άλλα θα μας σώσει ο συνήγορος του δημότη και της επιχείρησης.
Πολλοί εξέφρασαν απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δυστυχώς, όλοι φοβήθηκαν να αγγίξουν την πλευρά που εγώ επέλεξα να φωτίσω. Κανένας δεν έκανε λόγο για τις πελατειακές σχέσεις που θα δημιουργήσει αυτή η σχέση ανάμεσα σε πολίτες και όποιον τελικά θα κερδίσει (;) την θέση αυτή.
Ψήφησαν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι την περασμένη Δευτέρα και σύντομα θα κληθούν να ξαναψηφίσουν, χωρίς όμως να έχουν ακούσει έστω και μια κουβέντα από τους υποψηφίους. Δυστυχώς ζούμε μια δικτατορική δημοκρατία και βλέπεις κάποιοι φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Υπήρξε πρόταση να δοθεί η δυνατότητα τοποθέτησης στους υποψηφίους, κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δυστυχώς κάποιοι φοβήθηκαν από την σκιά τους και απέρριψαν εν ριπή οφθαλμού αυτήν την πρόταση και αναρωτιέμαι εγώ. Να ψηφίσετε κύριοι όποιον υποψήφιο θέλετε, αλλά είναι δυνατόν να ψηφίσετε ανθρώπους που ίσως να μην έχετε έρθει σε επαφή ποτέ μαζί τους ούτε και για μια απλή καλημέρα;

Και πάλι στο προσκήνιο η είσοδος και η «αισχροκέρδεια» στα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος μεσούσης καρναβαλικής περιόδου:


Από την μια οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ξοδεύουν χρήματα (ποιος τους το ζήτησε άραγε) κατά την διάρκεια του καρναβαλιού, προκειμένου να στολίσουν τα καταστήματά τους και να τα εξοπλίσουν με ηχοσυστήματα χιλιάδων ντεσιμπέλ, ζητώντας την κατανόηση του κόσμου για την επιβολή εισόδου και από την άλλη οι επισκέπτες και οι καταναλωτές κάνουν λόγο για αισχροκέρδεια και διάφορα άλλα παιχνίδια, με στόχο την τσέπη τους.
Ποιος δρόμος είναι ο σωστός στην προκειμένη περίπτωση και τι πρέπει να τεθεί επί τάπητος, ώστε να λυθεί αυτή η κατασκευασμένη παρεξήγηση μια και καλή; Το πρώτο ερώτημα, στο οποίο θα πρέπει να δοθεί απάντηση, είναι το τι προσφέρουν στην Ξάνθη κατά την περίοδο της αποκριάς, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και για να είμαι πιο σωστός, ρωτώ τι περισσότερο προσφέρουν στην Ξάνθη αυτά τα καταστήματα την περίοδο του καρναβαλιού, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου; Δεύτερο ερώτημα και σημαντικό, αφού αφορά τους ισχυρισμούς και τα επιχειρήματα των ιδιοκτητών των καφέ μπαρ, είναι το ποιος τους επέβαλε ή τους ζήτησε, να εφοδιάζουν τα καταστήματα τους με ηχητικές εγκαταστάσεις αρκετών ντεσιμπέλ; Το τρίτο ερώτημά μου αφορά το αν τα καταστήματα αυτά, δεν καλύπτονται οικονομικά από την έλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών κατά την διάρκεια της αποκριάς, πως μπορούν και επιβιώνουν όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, με τους λιγοστούς θαμώνες; Και το τελευταίο ερώτημα για σήμερα κύριοι. Επιτρέπεται αυτές τις ημέρες η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από ανηλίκους ή όχι και αν αυτό γίνεται, εσείς με ποιον τρόπο θα μπορέσετε να ελέγξετε το θέμα; Απαντήστε κύριοι σε αυτά τα ερωτήματα και πολύ ευχαρίστως να σας θέσω και άλλα.