Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κάλιο αργά παρά ποτέ

Με καθυστέρηση έφτασαν οι τακτικές επιχορηγήσεις στους Δήμους της χώρας

Κάλιο αργά παρά ποτέ


Τι αναφέρει επί του θέματος ο Δήμαρχος Ξάνθης, αλλά και τι μήνυμα στέλνει στους συμπολίτες μας, όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, με αφορμή την πραγματοποίηση της ημέρας της γης


Με καθυστέρηση έρχονται στους Δήμους της χώρας τα τακτικά κονδύλια που λαμβάνουν κάθε μήνα από τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους), προκειμένου να καλύπτουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Για τον μήνα Μάρτιο η έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο αντί να έρθει στην αρχή του μήνα, ήρθε προς το τέλος. Όπως σημειώνει και ο κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης, «δεν πρόκειται για κάποια έξτρα έσοδα στους Δήμους, αλλά τις τακτικές επιχορηγήσεις που λαμβάνουμε κάθε μήνα». Να σημειώσουμε, δε, πως από τις εννιακόσιες περίπου χιλιάδες, που θα λάβει ο Δήμος Ξάνθης, θα γίνουν κρατήσεις, ενώ τα υπόλοιπα θα καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του Δήμου, αλλά και τις μισθοδοσίες. Με την ευκαιρία, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης μας ενημερώνει για την ημέρα της γης, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, με μεγάλη επιτυχία.

«Σκοπός μας δεν ήταν η εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά να στείλουμε μήνυμα στους συμπολίτες μας, ότι πρέπει να κάνουν οικονομία στους ενεργειακούς πόρους, γιατί η υπέρμετρη κατανάλωση έχει δυσάρεστα αποτελέσματα στο περιβάλλον» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ξάνθης. Ο ίδιος συμπληρώνει με έμφαση ότι «δεν πρέπει να σταθούμε μόνον σε αυτή την μια ώρα, αλλά να κάνουμε πράξη την μείωση στην κατανάλωση της ενέργειας».