Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Και πάλι μπάχαλο τα ΕΛΤΑ Ξάνθης…
Με ρυθμούς χελώνας η διανομή του τύπου…
Εμείς είμαστε σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις μας κύριοι. Εσείς;


Μας ζαλίζουν συνεχώς από τα ΕΛΤΑ Ξάνθης, για να πληρώνουμε έγκαιρα την διανομή της εφημερίδας μας, αλλά δυστυχώς για πολλοστή φορά οι κύριοι αυτοί, ξέρουν να βλέπουν μόνο τις υποχρεώσεις των άλλων και όχι τις δικές τους. Καταιγισμός τηλεφωνημάτων προχθές στην εφημερίδα μου, από συνδρομητές οι οποίοι έχουν να πάρουν τέσσερις ημέρες το φύλλο και ειλικρινά αναρωτιέμαι ποιος δουλεύει ποιον; Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια ήρθε εχθές όταν παρέλαβα με την καθημερινή αλληλογραφία μου, την εφημερίδα «Τόλμη» της Τετάρτης. Με απλά λόγια η ενημέρωση ήρθε με 24 ώρες καθυστέρηση και αυτό εξαιτίας της «σωστής» δουλειάς που γίνεται στα ΕΛΤΑ. Θα πρέπει λοιπόν οι αρμόδιοι, αφού ξέρουν μόνο να μας πιέζουν για το μετρητό, να μάθουν πως και εμείς δεν θα σταθούμε με τα χέρια σταυρωμένα σε αυτήν την απαράδεκτη τακτική που ακολουθούν και θα διεκδικήσουμε ακόμα και δικαστικά το δίκαιό μας, γιατί δεν πάει άλλο.

Για τις μπαρούφες στον Τουρισμό λέγαμε και σας παρουσιάζουμε σήμερα μια πρόταση από έναν συμπολίτη μας, ο οποίος πραγματικά δείχνει ενδιαφέρον για την Τουριστική Ανάπτυξη:

ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ Η ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ... Έχουμε τα καταπληκτικά ξενοδοχεία μας, Ζ PALACE, FILOΧENIA, HELENA , LA SCHALE, KLP...Ένα όμως δεν έχουμε... κατάλληλους ανθρώπους ακόμα να τα αξιοποιήσουνε όλα αυτά.... Ναι μια τουριστική πόλη χωρίς τον οδηγό, παρατημένη, παραμελημένη και στη μοίρα της...
ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ Η ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ... Α. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΟΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ , ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΧ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ; Β.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙΑ, ΜΠΡΟΣΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, Π.Χ. ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΣΑ ΧΜ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ; Όλη μας φταίμε οκ.. για αυτό θέλω να συμβάλω και εγώ με την όρεξη μου, με τις γνώσεις μου, με την αγάπη μου για την Ξάνθη μας.
Μπορώ να προσφέρω δωρεάν μαθήματα, εκπαίδευση στους υπαλλήλους στα ξενοδοχεία , στο προσωπικό τους.. Έχω γνώσεις και όρεξη...
ορίστε ανοίγω μια πόρτα και κάνω την αρχήΙΜΠΡΑΧΗΜ ΧΑΣΑΝ --Απόφοιτος πανεπιστημίου τουριστικών επαγγελμάτων-Ελβετία-Εργατική και εργασιακή ψυχολογία-Διευθυντής προσωπικού και εκπαίδευση του προσωπικού σε τουριστική μονάδα στην Κω
(το καλοκαίρι)-Μιλάω 4 ξένες γλώσσες-Υπεύθυνος εστιατορίων και μπαρ (F&B) ΚΑΙ maitre d' hotel

Έχει ο καιρός γυρίσματα και όπως στρώνει κάποιος, έτσι κοιμάται:



Αυτές οι κουβέντες βγαίνουν από το στόμα μου, όταν έρχεται στο μυαλό μου ο μαρασμός της Ξάνθης και η μηδενική της ανάπτυξη. Έτσι στρώσαμε τόσα χρόνια με αυτούς που μας διοικούνε, έτσι θα κοιμηθούμε, αν συνεχίσουμε στον δρόμο των συσκέψεων και των ημερίδων άνευ ουσίας που χάραξαν. Για να αναπτυχθεί η Ξάνθη, χρειάζονται έργα και όχι λόγια. Χρειάζονται νέες επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στην περιοχή μας και θα προσλάβουν προσωπικό, πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να παταχθεί άμεσα η γραφειοκρατία. Θα πρέπει να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη προς τους επιχειρηματίες που θα έρθουν να επενδύσουν εδώ, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν και κάποιες δεσμεύσεις τους, με δικλείδες ασφαλείας για την περίπτωση που δεν θα τηρήσουν αυτά τα οποία οφείλουν, ώστε να μην γίνουμε, για ακόμα μια φορά, μάρτυρες εγκατάστασης εταιριών στην περιοχή μας, οι οποίες μετά από ένα δυο χρόνια και αφού πάρουν τα κονδύλια των επενδύσεων, θα μεταναστεύσουν προς άλλες χώρες με φθηνότερα εργατικά χέρια. Όλα αυτά βέβαια θέλουν τόλμη, πυγμή και αποφασιστικότητα ώστε να γίνουν πράξη και η μέχρι σήμερα Κυβερνώντες, δεν έχουν δείξει θετικά δείγματα γραφής.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Αναπτυξιακή, έπειτα από σχόλια και άρθρα μερίδας του Τοπικού Τύπου, την στιγμή που κάποιοι σιωπούν καλύπτοντας τους εκλεκτούς τους:

Οι ευθύνες για την κατάντια της Αναπτυξιακής Α.Ε. Νομού Ξάνθης δεν πρέπει να βαρύνουν μόνο τα κατά καιρούς Διοικητικά Συμβούλια, αλλά και τους μετόχους της Εταιρίας, που άφηναν ανεξέλεγκτους τους εκλεκτούς που τοποθέτησαν στο τιμόνι της. Δυστυχώς κάποιοι με την ανοχή τους, έφεραν σε αυτά τα χάλια ένα καλό εργαλείο του Νομού μας και θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν. Δεν έχω και ούτε είχα ποτέ κάτι προσωπικό απέναντι στους ανθρώπους που έστειλαν την εταιρία στον τάφο, αλλά αυτό δεν μου επιτρέπει να μην υπερασπίσω το δίκαιο των εργαζομένων σε αυτήν, αφού είναι άδικο να δουλεύουν τόσο καιρό χωρίς να πληρώνονται, την στιγμή που μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας την καταχρεώνουν με λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων και διάφορα άλλα ανούσια, για την εύρυθμη λειτουργία της, έξοδα. Είστε άχρηστοι και επικίνδυνοι ταυτόχρονα κύριοι για την εταιρία, αλλά και ανίκανοι να παραδεχτείτε τα λάθη σας, προσπαθώντας να την απαλλάξετε από το περιττό βάρος της παρουσίας σας. Ακόμα πιο ανίκανοι βέβαια, είναι αυτοί οι οποίοι σας τοποθέτησαν στην Διοίκηση της Εταιρίας, δίνοντάς σας την εντύπωση πως αποκτάτε εξουσία στα χέρια σας και διαχειρίζεστε την δική σας περιουσία, αλλά αυτό δεν θα συνέβαινε, αν εργάζονταν στην Αναπτυξιακή τα δικά τους παιδιά ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Είναι μηδενιστές όσοι δεν βλέπουν το έργο του Γ. Παυλίδη στον τομέα του Τουρισμού, την στιγμή που άλλοι είναι περισσότερο υπεύθυνοι γι’ αυτό:

Έκανε πολλά, αλλά θα μπορούσε να κάνει περισσότερα στον τομέα του Τουρισμού, ο πρώην Νομάρχης Ξάνθης και ειλικρινά αυτό θα έπρεπε να το δουν όσοι σήμερα μηδενίζουν το έργο του. Έκανε πολλά σφάλματα ως άνθρωπος και ακόμα περισσότερα ως πολιτικός επί σειρά ετών, αλλά είναι άδικο να μην αναγνωρίζουμε πως με ορισμένες από τις πράξεις του, συνέβαλε σημαντικά στην Τουριστική Ανάπτυξη του Νομού μας.
Οι Γιορτές Νέστος, η συνεχής Προβολή του Νομού μας μέσα από Τουριστικές Εκθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό, μαζί με την προβολή μέσω διαδικτύου και οι παρεμβάσεις σε περιοχές φυσικού κάλλους με την συνεχή ανάδειξή τους, μετατρέποντάς τες σε πόλο έλξης, είναι λίγα από αυτά τα οποία έχει χρεωμένα στο ενεργητικό του ο Γ. Παυλίδης και είναι γνωστό σε όλους.
Είναι γνωστό επίσης, πως επιδίωξε να φέρει Τουρισμό στην Περιοχή από την Βουλγαρία, αλλά το όλο εγχείρημα δυστυχώς ήταν διάτρητο, εξαιτίας του ανύπαρκτου Κράτους μας και έτσι παρατηρήθηκαν και δυσάρεστα φαινόμενα από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί ο «Κάθετος Άξονας» που έγινε Τουριστική Δίοδος από τον Αγ. Κωνσταντίνο, αφού από την μια και επί Νομαρχίας Παυλίδη, κατασκευάστηκε ο δρόμος και από την άλλη το κράτος δεν ήταν έτοιμο για να διαφυλάξει τα νέα αυτά σύνορά μας, αφήνοντας ελεύθερους τους Γυφτοβούλγαρους, να εισέρχονται στην Ξάνθη και να ρημάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι ένας από τους αντικειμενικότερους κριτές του Γ. Παυλίδη, αλλά δεν μπορώ να μετατρέψω τον εαυτό μου σε μηδενιστή.
Κλείνοντας με το θέμα αυτό, θα ήθελα να επισημάνω και το γεγονός ότι επί Νομαρχίας του Γ. Παυλίδη, η Παραλιακή ζώνη του Νομού μας, γνώρισε υποβάθμιση και τίποτα περισσότερο, αλλά θεωρώ πως για αυτό, μεγαλύτερη ευθύνη είχαν και έχουν οι εκάστοτε Δήμαρχοι των παραλιακών Δήμων, που δεν έκαναν τίποτε τόσα χρόνια, παρά ο πρώην Νομάρχης.