Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Όχι μόνο πρόεδρος, αλλά εκτελών και χρέη Διευθυντή στην Αναπτυξιακή ο Π. Λύρατζης. Άραγε απολάμβανε και τα προβλεπόμενα της θέσης αυτής ή όχι;

Συνεχίζω τα ερωτήματα μου για την Αναπτυξιακή Α.Ε. σήμερα και περιμένω απαντήσεις ήδη από τα προηγούμενα, για να προβώ και σε νέα ερωτήματα. Όπως λοιπόν οι πληροφορίες μου αναφέρουν, έχει ληφθεί απόφαση από το Δ.Σ. της εταιρίας να αναλάβει και τα διευθυντικά καθήκοντά της ο Π. Λύρατζης, απολαμβάνοντας (;) τα προβλεπόμενα, αφού η θέση είναι έμμισθη. Ρωτώ σήμερα ευθέως τους κυρίους της Αναπτυξιακής Α.Ε., να μου πουν, αν το συγκεκριμένο γεγονός αληθεύει. Αν αληθεύει κύριοι, θα ήθελα να γνωρίζω γιατί δεν έγινε προκήρυξη για να προσλάβετε κάποιον διευθυντή με τα απαραίτητα προσόντα. Τι προσόντα είχε ο κύριος Λύρατζης που δεν τα είχε κάποιος άλλος και γιατί λειτουργήσατε με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος όχι μόνο σκοτεινός είναι, αλλά και απαράδεκτες κατ εμέ. Αν όμως, όντως δεν αληθεύει αυτό, θα πρέπει επιτέλους αυτοί που τα διαρρέουν να το βουλώσουν και να μην κακολογούν συνεχώς κάποια πρόσωπα. Κλείνοντας, ρωτώ ευθέως τους κυρίους Διοικούντες την Αναπτυξιακή Ξάνθης Α.Ε. να μου πουν, το πόσα χρήματα έχουν πάρει από την εταιρία, τα τοπικά ΜΜΕ;

Τα βακουφικά αξιοποιούνται και αποδίδουν έσοδα στην αρμόδια διαχειριστική αρχή, ενώ τα Ελληνικά κτήματα γίνονται έρμαια για τα αρπακτικά (καταπατητές), αφού με παραλείψεις του κράτους, δεν λειτουργεί ορθά η Αγρονομία:


Πολλές φορές γίναμε μάρτυρες της αξιοποίησης της Βακουφικής περιουσίας και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα, ακόμα και μέσα στο κέντρο της Ξάνθης. Πολλοί συμπολίτες μας και συνδημότες μας νοικιάζουν χωράφια, κτήματα και ακίνητα που ανήκουν στην Βακουφική περιουσία, πράγμα το οποίο δείχνει ότι από αυτήν την αξιοποίηση υπάρχουν και αρκετά έσοδα για την διαχειριστική αρχή της Βακουφικής περιουσίας. Δυστυχώς όμως στην χώρα μας και στην περιοχή μας, η περιουσία του Ελληνικού κράτους και μιλώ για κοινόχρηστους χώρους που ανήκουν στα δημόσια κτήματα, παραμένουν αναξιοποίητα, ανεκμετάλλευτα και πολλές φορές γίνονται έρμαια στις φιλόδοξες επεκτατικές σκέψεις των αρπακτικών καταπατητών, κάτι το οποίο άρχισε να φρενάρει από την επαναλειτουργία της Αγρονομίας – Αγροφυλακής, η οποία σαν υπηρεσία βέβαια, λόγω λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων, δεν έχει εύρυθμη λειτουργία. Με 780 ευρώ μισθό οι αγροφύλακες αναγκάζονται να μετακινούνται με δικά τους οχήματα, αφού το ελληνικό κράτος δεν τους παρέχει αυτήν την δυνατότητα, αλλά ακόμα και να πληρώνουν από την τσέπη τους την χρήση των κινητών τους τηλεφώνων, την στιγμή που αλλού κατασπαταλάται το δημόσιο χρήμα για την αγορά άχρηστων οχημάτων, αλλά και κινητών τηλεφώνων.

Χρέος του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Καραλίδη, να ζητήσει από το κράτος, την τροφοδοσία της αγορανομίας, με μηχανοκίνητο εξοπλισμό:

Καλές οι φιέστες των εκλογών, αλλά και η προσπάθεια συμμαζέματος στο περιφερειακό διαμέρισμα Ξάνθης, αλλά είναι χρέος του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Καραλίδη, η άμεση παρέμβαση τόσο προς την Περιφέρεια όσο και προς την Κυβέρνηση, για να εξοπλιστεί άμεσα η Αγρονομία – Αγροφυλακή με οχήματα, για να μπορούν οι αρμόδιοι υπάλληλοι να κάνουν σωστά την δουλειά τους, προασπίζοντας πρωτίστως την δημόσια περιουσία και στην συνέχεια την ιδιωτική. Δεν είναι δυνατόν για την μετακίνηση αυτών των ανθρώπων, να παρέχονται δωρεάν εισιτήρια για λεωφορεία, την στιγμή που μέσα στα χωράφια δεν υπάρχουν δρόμοι, ενώ παράλληλα άλλες υπηρεσίες να διαθέτουν οχήματα τα οποία χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι για τις βόλτες τους.

Πόσο καιρό είχε να εισπράξει λογαριασμούς ύδρευσης από ορισμένους κατοίκους, ο Δήμος Τοπείρου και γιατί ξεκίνησαν οι εισπράξεις μετά τις εκλογές;

Μπορεί να μας απαντήσει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κύριος Άρης Γιαννακίδης, εφόσον γνωρίζει, πόσοι και για πόσο καιρό παρέμεναν απλήρωτοι, λογαριασμοί ύδρευσης στον Τόπειρο; Μπορεί επίσης να μας απαντήσει γιατί ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή να ζητά τα χρήματα αυτά αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ για αρκετό καιρό δεν είχε ενδιαφερθεί για την είσπραξή τους; Γνωρίζει επίσης ο κύριος Γιαννακίδης να μας πει, αν έχουν παραχωρηθεί τζάμπα προς εκμετάλλευση και πόσα στρέμματα του Δήμου Τοπείρου σε ιδιώτες, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους; Τα όσα σήμερα αναφέρω, έχουν να κάνουν σχέση με λεγόμενα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ενδιαφέρονται και αυτοί να εκμεταλλευτούν χωρίς να πληρώσουν τίποτα, γη η οποία ανήκει στον Δήμο Τοπείρου.

Άλλοι μιλούν για απάτες στην Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης και σε εμάς πάνε να φορτώσουν τους χαρακτηρισμούς:


Όχι δεν είναι στον χαρακτήρα μου να μαλώνω, όπως δεν είναι και το να αποδέχομαι τις όποιες προκλήσεις από όσους ξεστομίζουν χαρακτηρισμούς κατά κάποιων, υποστηρίζοντας βέβαια πως αυτοί προέρχονται από εμένα. Ερωτήματα έθεσα προς την Αναπτυξιακή και τον Πρόεδρό της και περιμένω ακόμα απαντήσεις. Αν τα ερωτήματα ο Π. Παπαδόπουλος τα θεωρεί ως χαρακτηρισμούς τύπου απάτη, πιθανόν να γνωρίζουμε διαφορετικά Ελληνικά. Δεν πρόκειται ποτέ να φοβηθώ κανέναν στην ζωή μου παρά μόνο τον θεό και αυτό θα πρέπει να το βάλουν καλά πολλοί στο μυαλό τους, συμπεριλαμβανομένου και του Πάνου Παπαδόπουλου, ο οποίος πιστεύει ότι παίζει μόνος του στο γήπεδο της ενημέρωσης και μπορεί να λέει ότι θέλει. Οι απόψεις μου απόψεις μου φίλε Πάνο και οι δικές σου απόψεις δικές σου, αλλά όταν λες σε κάποιον, πως αν αυτά που έγραψα γι’ αυτόν τα έγραφα για σένα θα μου έκανες μήνυση, είναι αστειότητες και σίγουρα δεν πρόκειται να με φοβίσουν. Το να μου κάνει κάποιος μήνυση, την στιγμή που απευθύνω ερωτήματα, όσο καλοδεχούμενη να είναι, την εκλαμβάνω και ως απειλή, οπότε σίγουρα κάποιος άλλος θα έχει το πρόβλημα και όχι εγώ, γιατί πολύ απλά εγώ απειλές δεν δέχομαι και ούτε από αυτές μασάω. Απλά λόγια για να ξεκαθαρίζουμε την υπόθεση. Αν υπάρχουν επιλήψιμα γεγονότα στην Αναπτυξιακή, αυτό είναι δουλειά άλλου και εγώ απλά κάνω την δουλειά μου, προσπαθώντας να μάθω και να ενημερώσω τον κόσμο. Για παρανομίες, απάτες και ότι άλλο έχει να κάνει σχέση με τον ποινικό κώδικα, αρμόδια είναι τα δικαστήρια και οι Εισαγγελικές κατά τόπους Αρχές, τις οποίες ποτέ δεν επιδίωξα να αντικαταστήσω.