Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Στο Ζενίθ οι τιμές των καυσίμων

Ανεβαίνει συνεχώς η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην προμηθεύεται πια καύσιμα

Στο Ζενίθ οι τιμές των καυσίμων
- Προβλήματα με την λειτουργία τους αντιμετωπίζουν πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων, λόγω αναδουλειάς
- Δηλώσεις του Προέδρου του Σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κυρίου Γιάννη Σιούτα

«Φωτιά» έχει πάρει η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, όχι μόνον στην Ξάνθη, αλλά σε όλη την χώρα, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του τζίρου των Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακριβότερα Πρατήρια της χώρας έχουν φτάσει την τιμή της αμόλυβδης στο 1,85 ευρώ το λίτρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι για τον μήνα Φεβρουάριο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανέβηκε κατά τρία λεπτά το λίτρο τουλάχιστον.
Βέβαια, αύξηση κατά τέσσερα λεπτά περίπου, για τον ίδιο μήνα, έχει γίνει και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Γεγονός, που προβληματίζει αρνητικά καταναλωτές και Πρατηριούχους, αφού με τα σημερινά δεδομένα τιμών στα καύσιμα, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι μεν και οι δε.
Όπως παραδέχεται, εξάλλου, ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κύριος Γιάννης Σιούτας, οι τιμές στα καύσιμα ανεβαίνουν συνεχώς, αλλά και κανείς δεν αγοράζει, αφού το προϊόν έχει γίνει πολυτέλεια.
Άμεση απόρροια της υφιστάμενης κατάστασης είναι και το λουκέτο σε αρκετά Πρατήρια Υγρών Καυσίμων και στην Ξάνθη. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο κύριος Γιάννης Σιούτας «δέκα με δεκαπέντε Πρατήρια Υγρών Καυσίμων υπολειτουργούν και έχουν κλείσει στην περιοχή της Ξάνθης».
Ο ίδιος τονίζει, ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, με τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην αγορά των καυσίμων. Προσθέτει δε, πως η έλλειψη ανάπτυξης αποτελεί έναν ακόμη αρνητικό παράγοντα για τον κλάδο απασχόλησής του.
Από την άλλη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, υπογραμμίζει με έμφαση ότι, η επίσημη θέση της Πολιτείας στην δραματική κατάσταση των Πρατηριούχων, που αναγκάζονται να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων, είναι να μένει αδρανής, χωρίς κανένα μέτρο στήριξης, που θα μπορούσε να ανακουφίσει τους επιχειρηματίες του κλάδου.