Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζουν οι δικηγόροι την κόντρα στα μέτρα της Κυβέρνησης

Συμβολική κατάληψη του δικαστικού μεγάρου Ξάνθης από τους δικηγόρους, σήμερα το πρωί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα του επαγγέλματος τους

Συνεχίζουν οι δικηγόροι την κόντρα
στα μέτρα της Κυβέρνησης


Τι αναφέρει μέσα από τις σχετικές δηλώσεις του ο Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Κώστας Γούναρης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι της Ξάνθης μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου, ύστερα από σχετική απόφαση της Ολομέλειας των δικηγόρων. Ενώ, το μέλλον των κινητοποιήσεων θα κριθεί από την απόφαση της επόμενης Ολομέλειας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο19 Φεβρουαρίου.
Σήμερα, μάλιστα, στις δέκα το πρωί θα πραγματοποιηθεί δίωρη συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχιακών μεγάρων της χώρας, καθώς σήμερα είναι η μέρα εισαγωγής του επίμαχου νομοσχεδίου για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων στην βουλή.
«Οι δικηγόροι της Ξάνθης συνεχίζουμε την αποχή από τα καθήκοντά μας μαζί με τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που – με το πρόσχημα της δήθεν απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων – οδηγούν στον αφανισμό του δικηγόρου- υπερασπιστή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών και στην δημιουργία καρτέλ λίγων μεγάλων δικηγορικών εταιρειών, που θα μονοπωλούν ανεξέλεγκτα τη δικηγορική ύλη» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Κώστας Γούναρης, Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης.
Σύμφωνα δε, με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο τελευταίος, υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες για την θέση του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης. Οι εκλογές που θα αναδείξουν τον νέο Πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, θα διεξαχθούν την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου.