Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Μαραθώνιο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις εντυπώσεις και μόνο. Ανούσιες τοποθετήσεις. Πολύς σαματάς για το τίποτε:


Συνεδρίασε για δεύτερη φορά μέσα στο νέο έτος το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και ειλικρινά θεώρησα ότι θα είχε ενδιαφέρον, αναγκάζοντας τον εαυτό μου να υποστεί ολόκληρη την συνεδρίαση μέχρι τις 12 το Βράδυ, διαπιστώνοντας για ακόμα μια φορά το πόσο ρηχή είναι η αυτοδιοικητική ζωή της Ξάνθης μας, αλλά και για να διαπιστώσω το πόσο δίκιο είχα στα γραφόμενά μου, υποστηρίζοντας πως κάποιοι απλά ασχολούνται με τα κοινά για τις αντιμισθίες, αλλά και για την αυτοπροβολή τους. Το παραλήρημα του φίλου Δ. Βορίδη σε θέματα πολεοδομικού χαρακτήρα, αλλά και οι απαντήσεις από την πλευρά υπηρεσιών αλλά και συμπολίτευσης, απέδειξαν περίτρανα πως το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, είναι ίδιο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Το να είσαι παράνομος και λόγω της μιζέριας που σε διακατέχει να επιδιώκεις καθημερινά την εξόντωση αυτών που θεωρείς καλύτερων από εσένα, είναι η απόδειξη της ανυπαρξίας σου:

Πραγματικά έχουν πλάκα ορισμένα ανθρωπόμορφα σκουλήκια και έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα εξόντωσης επαγγελματιών της Ξάνθης, επειδή δεν μπορούν να γίνουν καλύτεροί τους. Είναι δύσκολη η μοναξιά της πρωτιάς και αυτό το γνωρίζουμε καλά, όπως γνωρίζαμε τόσα χρόνια και αυτούς οι οποίοι συχνά πυκνά επιδίωκαν να μας εξοντώσουν. Η δύναμή τους μηδαμινή μπροστά στα όνειρα, αλλά και τα θεμέλιά μας και αυτό θα το διαπιστώσουν λείαν συντόμως, όταν θα πέσουν οι ίδιοι μέσα στον λάκκο που άνοιξαν για τους υπόλοιπους. Το να είσαι πρώτος ή να μάχεσαι για να γίνεις καλύτερος από αυτό που είσαι είναι στάση ζωής, το να είσαι σκουλήκι και να επιδιώκεις από τελευταίος να γίνεις πρώτος ανοίγοντας λάκκους για τους άλλους, είναι περίτρανη απόδειξη της μιζέριας στην οποία ζεις. Μάχαιραν έδωσες, Γκιλοτίνα θα λάβεις.

Πραγματικά απίστευτος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μ. Τσέπελης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Θ. Ξυνίδης:

Ενώ η εταιρία ΦΥΣΙΣ βρίσκεται υπό εκκαθάριση τους τελευταίους μήνες και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει ο πλειστηριασμός των περιουσιακών της στοιχείων από τους εκκαθαριστές, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Θ. Ξυνίδη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μ. Τσέπελης προσπάθησε να «παζαρέψει» την λειτουργία της υπό εκκαθάριση εταιρίας, πραγματοποιώντας σύσκεψη με τους προέδρους των ΔΕΥΑ των γειτονικών Νομών, μοιράζοντας την δουλειά ανά Νομό. Το θέμα ετέθη κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμαρχο Ξάνθης και ο ίδιος έτρεχε και δεν έφτανε, προσπαθώντας για ακόμα μια φορά να καλύψει τα ακάλυπτα, νιώθοντας φυσικά το πόσο εκτεθειμένος βγαίνει και ο ίδιος. Ο Δήμαρχος Ξάνθης απαντώντας στον Θ. Ξυνίδη, ανέφερε πως η εταιρία βρίσκεται υπό εκκαθάριση και παρότρυνε τους εκκαθαριστές να προχωρήσουν πιο γοργά στην εκκαθάρισή της, προκειμένου να τελειώνει η όλη υπόθεση.

Άψογος μαθητής του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ξάνθης ο Χ. Δημαρχόπουλος, ο οποίος έφερε άρωμα Νομαρχίας Παυλίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης:

Πολύ καλά τα πήγε στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης ο Χ. Δημαρχόπουλος ως πρόεδρος και ειλικρινά κάποια στιγμή μου έδωσε την αίσθηση πως δεν βρισκόμουν σε συνεδρίαση της Μαυρομιχάλη, αλλά στο Διοικητήριο και στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αφού για πρώτη φορά άκουσα να αναφέρεται από πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ο προβλεπόμενος χρόνος που επιβάλλει ο κανονισμός, στις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων. Είμαι αναγκασμένος να δηλώσω πως ο Χ. Δημαρχόπουλος μαθήτευσε αρκετά καλά δίπλα στον Γ. Παυλίδη και έμαθε πολύ καλύτερα το πώς να κρατά ισορροπίες σε μια συνεδρίαση.
Υ.Γ. : Θα πρέπει λοιπόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, να εμπεδώσουν πως τα όσα γνώριζαν μέχρι χθες με τοποθετήσεις «τσόντες» και μακρόχρονες αοριστολογίες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, πράγμα το οποίο τους επιβάλλει, να είναι πολύ περιληπτικοί πλέον στα όσα εκεί μέσα θα λένε.

Για αυθαίρετες κατασκευές στην ενοποίηση των πλατειών εσύ; Για τα δικά σου αυθαίρετα εγώ:

Των αυθαιρέτων το κάγκελο έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, καθώς ο Αντιδήμαρχος της σκιώδους Δημοτικής Αρχής του Χ. Πούλιου για πολεοδομικά θέματα, Δ. Βορίδης, τοποθετούμενος στο τελευταίο θέμα της συνεδρίασης, που είχε να κάνει σχέση με την επιπλέον χρηματοδότηση του έργου τέρατος «ενοποίηση πλατειών» με 180.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ανέφερε πως υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές στο συγκεκριμένο έργο, προκαλώντας την οργισμένη πλέον αντίδραση του Δημάρχου Ξάνθης, ο οποίος απαντώντας είπε τα εξής: «Μην λέτε να ανοίξει ο φάκελος των αυθαιρέτων της πλατείας, για να μην ανοίξει κανένας φάκελος με τις δικές σας αυθαιρεσίες», αντικρούοντας πλήρως τα όσα είχαν ειπωθεί από τον κύριο Βορίδη και αναγκάζοντάς τον να μην συνεχίσει το θέμα.

Το να είσαι δημοτικός σύμβουλος και να απουσιάζεις για προσωπικούς λόγους από τις συνεδριάσεις είναι ανεκτό, το να απουσιάζεις όμως για να δεις μπάλα, είναι απαράδεκτο:

Άνθρωποι είμαστε και άνθρωποι είναι και οι αιρετοί σε αυτήν την πόλη και στον Δήμο Ξάνθης και σίγουρα κανένας δεν θα μπορούσε να πει το παραμικρό, αν απουσίαζες από συνεδρίαση για λόγους υγείας ή για κάποιο σημαντικό λόγο. Το να απουσιάζεις όμως από την συνεδρίαση επειδή έτσι γούσταρες για να δεις τον αγώνα του Παναθηναϊκού, είναι απαράδεκτο και δείχνει ακριβώς τους λόγους για τους οποίους επέλεξες να ασχοληθείς με τα κοινά. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν ορισμένοι στον Δήμο Ξάνθης και να διαλέξουν ανάμεσα στο να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους επιλέγοντας να βλέπουν συνεχώς μπάλα, η να ασχοληθούν σοβαρά με τα κοινά.

Το Κουΐζ της ημέρας: Φαρμακοποιός και απεργοσπάστης χάριν οικονομικού συμφέροντος…:

Ποιος φαρμακοποιός σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση καταγγέλλει συναδέλφους του, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε αυτήν και χθες είχε ανοιχτό το φαρμακείο του σε χωριό της Ξάνθης περισσότερες από δυο ώρες, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης; Όποιος το βρει κερδίζει ένα κουτί Depon αναβράζοντα με βιταμίνη C.