Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Μεγάλη η συμμετοχή των Ξανθιωτών στον Ραδιομαραθώνιο για την οικονομική στήριξη του Γηροκομείου Ξάνθης:

Πολλοί συμπολίτες μας επώνυμα ήταν αυτοί που έδωσαν κάποια χρήματα από το υστέρημά τους και ακόμα περισσότεροι αυτοί που ανώνυμα προσέφεραν χρήματα για να μπορέσει το Γηροκομείο Ξάνθης να αντεπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες των εποχών. Από το πρωί που ξεκίνησε ο Ραδιομαραθώνιος τα τηλέφωνα στην κυριολεξία έσπασαν και δεν είχαν σταματημό με τους περισσότερους δημοσιογράφους της Ξάνθης, να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια. Για το θέμα αυτό δεν θέλω να πω περισσότερα και κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές του Ραδιομαραθώνιου, για την προσπάθειά τους.

Αναβαθμισμένος στον ανασχηματισμό της σκιώδους του Αν. Σαμαρά ο Φ. Τσαλίδης:

Πλήρης η δικαίωση για τον πρώην Βουλευτή της ΝΔ και σκληρή απάντηση προς τους επικριτές του ήταν αυτή η αναβάθμιση του Φ. Τσαλίδη. Την στιγμή λοιπόν που κάποιοι τον παρουσίαζαν ως υποστηρικτή και μεταφερόμενο στο κόμμα της Κυρίας Μπακογιάννη, διαδίδοντας ψευδώς την ημέρα που ο ίδιος παραβρισκόταν στο μνημόσυνο της μητέρας του, πως ήταν στην Αθήνα και στην παρουσίαση του Κόμματος της πρώην σιδηράς κυρίας της ΝΔ, ήρθε ο Αντώνης Σαμαράς, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε σκληρή απάντηση σε όλους αυτούς, θέτοντας τον Φ. Τσαλίδη ως αναπληρωτή υπουργό της σκιώδους Κυβέρνησης στον τομέα παιδείας. Τα λόγια είναι περιττά και σίγουρα αυτοί που έλαβαν το μήνυμα, θα πρέπει να προσέχουν από εδώ και πέρα.

Μεγάλη κατραπακιά η μη έγκριση των επιπλέον 200.000 ευρώ για το έργο τερατούργημα, από την Περιφέρεια:


Τρέχουν και δεν φτάνουν στον Δήμο Ξάνθης μετά τα άσχημα αυτά μαντάτα που εχθές δημοσίευσε η εφημερίδα «Θράκη» και ειλικρινά θέλω να γνωρίζω τι έχουν να μας πουν, οι άνθρωποι που ενέκριναν την επιπλέον χρηματοδότηση του έργου και κατ’ επέκταση την νέα σπατάλη για ένα έργο που από την μια δεν βοηθά σε τίποτε την πόλη και από την άλλη, θα άδειαζε περισσότερο το ταμείο του Δήμου Ξάνθης. Δυσανασχέτησε ο Δήμαρχος Ξάνθης με την απόφαση της Περιφέρειας να μην εγκρίνει την επιπλέον χρηματοδότηση για το έργο τέρας και σίγουρα θα διεκδικήσει και πάλι την έγκριση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Δεν του βγαίνει με τίποτα η φυγή και το έχει ρίξει στο χαρτί ο πρόεδρος:


Φυσάει και ξεφυσάει πρόεδρος φορέα της πόλης μας, αφού σε καμία περίπτωση δεν του βγαίνουν τα σχέδια φυγής που έχει καταστρώσει στο μυαλό του. Ήθελε τέλος της εβδομάδας να τα βροντήξει και να φύγει, ζητώντας να τον απαλλάξουν οι υποτιθέμενοι ελεγκτές του από τις όποιες λανθασμένες λειτουργίες του, αλλά τα σχέδια πέσαν έξω και τελευταία, το έχει ρίξει στο χαρτί παίζοντας πόκερ και διάφορα άλλα παιχνίδια. Έχουν γνώση οι φύλακες και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει ο συγκεκριμένος Πρόεδρος που κάποτε το έπαιζε μεγάλος και τρανός.

Θέλουν να μας ξεκάνουν και είναι καιρός να αντιδράσουμε:

Είναι πασιφανές πως οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας θέλουν την εξαφάνιση του Ελληνικού στοιχείου. Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα έχει μπει στο στόχαστρο της Γερμανίας για ακόμα μια φορά. Αυτό που δεν πέτυχε ο Αδόλφος με τα όπλα, προσπαθούν να το πετύχουν οι απόγονοί του με οικονομικό πόλεμο. Κάποτε υπερίσχυε ο δυνατός (και όπου δυνατός, βάλτε αυτόν που είχε αρκετό στρατιωτικό υλικό και μπορούσε να εξαπολύει συνεχόμενες επιθέσεις κατά των στόχων του), σήμερα υπερισχύει ο οικονομικά δυνατότερος (βλέπε Γερμανία και απόγονους του Χίτλερ, οι οποίοι με το να βάζουν συνεχώς αντίσταση κατά των κινήσεων της χώρας μας, προσπαθούν να πετύχουν αυτά που δεν μπόρεσαν πριν αρκετά χρόνια).